/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau melapah kulit Victorinox
model: 5.8000.15
panjang: 15 cm / 6 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu MAPLE
Buatan: Victorinox AG, Switzerland


Kegunaan: Ini ialah pisau TERBAIK untuk kerja melapah kulit keluaran ASLI dari Victorinox AG Switzerland. Ia sangat berguna untuk tugas melapah dan memisahkan kulit kambing/kibas/kijang/rusa/lembu/kerbau/seladang/unta/kuda dan seangkatan dengannya. Bilahnya cukup TAJAM serta tahan lama dari segi ketajaman. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau biasa di pasaran. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia.

Ia boleh diguna di pasar kepada penjual daging, pusat penyembelihan, hotel / restoran. Ia juga sesuai untuk kegunaan kerja korban ketika hari raya Aidiladha. Hulunya kini diperbuat dari kayu MAPLE iaitu sejenis kayu sederhana keras yang tumbuh meliar di Utara Amerika dan Eropah. Kayu Rosewood tidak lagi digunakan pada produk Victorinox akibat diancam kepupusan serta larangan perdagangan yang di buat oleh pertubuhan CITES dan kerajaan Switzerland. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. VICTORINOX adalah antara pengeluar pisau terulung dari Eropah sejak lebih 133 tahun lampau !!

Harga: RM 164.00 - sebilah

nullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lapah daging Victorinox
model: 5.660x.15/5.661x.15
Warna: MERAH, HIJAU, BIRU, KUNING
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)

material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: Victorinox AG, SWITZERLAND

Kegunaan: Anda mencari kelainan ? ceriakan tugas melapah daging anda dengan pisau VICTORINOX pelbagai warna ini !! Pisau ini dikeluarkan oleh Victorinox AG Switzerland dan merupakan pisau lapah terbaik yang sangat TAJAM dan berkualiti tinggi berbanding pisau kebiasaan. Ia cukup berguna untuk melapah/memotong daging, memisahkan daging dari tulangnya dengan hujung yang cukup tajam. Pisau jenama Victorinox menjadi pilihan untuk digunakan di dapur hotel dan pusat sembelihan haiwan di serata dunia, mengapa anda tidak mahu menjadi sebahagian dari mereka yang menggunakannya ?? Pemegangnya adalah kesat dan kalis minyak/lemak/air/darah, jadi ia tidak licin / terlepas dari genggaman anda. Sesuai untuk kegunaan kerja korban di Aidiladha kelak. Jika anda masih tercari-cari pisau lapah terbaik dan berkualiti tinggi, dapatkan Victorinox sekarang !!

Harga: RM 94.00 - seunit

pisau lapah berwarna victorinoxpisau lapah berwarna victorinoxpisau lapah berwarna victorinox
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lapah daging Victorinox
model: 5.6613.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat MUDAH LENTUR (High Carbon Steel)
warna pemegang: hitam
pemegang: plastik anti licin Fibrox
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: Switzerland

Kegunaan: Pisau lapah daging bengkok ini adalah keluaran VICTORINOX iaitu pembuat pisau terkemuka dari Switzerland sejak tahun 1884. Jenama pisau Victorinox cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri perhotelan/restoran/ ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di serata dunia. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja melapah /memotong daging, memisahkan daging dari tulangnya terutama daging ternakan yang digantung. Bilahnya yang pendek dan jenis MUDAH LENTUR melancarkan kerja melapah daging di ruang sempit dan berliku. Ia sangat disyorkan untuk mereka yang bekerja di pusat sembelihan, penjual daging, pekerja di ladang ruminan/ternakan dan pengumpul koleksi pisau. Jika anda masih mencari-cari pisau lapah daging bersaiz pendek cubalah pisau ini hari ini !!

Harga: RM 75.00 - seunit

pisau-lapah-daging-4inci-victorinoxpisau-lapah-daging-4inci-victorinoxpisau-lapah-daging-4inci-victorinox


1) Jenis: pisau lapah daging Victorinox (hulu unik)
model: 5.6603.15M
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
warna pemegang: hitam
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik Fibrox (anti licin)
Buatan: Switzerland

Keterangan: Pisau ini adalah model baru dengan hulu unik (direka dengan lebihan pada bahagian bawah), ia dibuat agar memberi perlindungan tambahan pada jari dan tangan anda dari terlepas/tergelincir ketika kerja melapah/memotong dibuat, menarik BUKAN ?? Lebihan pada hulu ini akan menahan genggaman tangan anda dari meluncur ke arah mata pisau. Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah daging haiwan ternakan terutama yang digantung. Rasai keunikan pisau model Victorinox ini hari ini !!

RM: 85.00

pisau-lapah-daging-hulu-unik-victorinoxpisau-lapah-daging-hulu-unik-victorinoxpisau-lapah-daging-hulu-unik-victorinox


1) Jenis: pisau lapah daging Victorinox
model: 5.6606.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Kayu Rosewood Afrika
Buatan: SWITZERLAND

Kegunaan: Ini adalah pisau lapah bengkok bersaiz pendek (4.72 inci) keluaran Victorinox dengan hulu kayu dengan mata pisau yang sangat TAJAM. Pemegangnya diperbuat dari sejenis kayu keras terbaik iaitu kayu Rosewood Afrika, kayu ini biasanya diguna dalam pembuatan alat muzik dan perabot mewah. Ia diguna untuk melapah/menghiris/memotong ketulan daging kambing/ayam/kerbau dan haiwan lain. Pisau ini BERGUNA untuk memisahkan daging dari tulangnya dimana hujungnya sangat tajam. Sila rujuk gambar untuk pemegangnya, pemegangnya di perbuat dari kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis kayu keras/kayu jati.
Ia tahan lama dan tidak mudah reput / tidak pudar. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia nampak "stylo" dan "otai". Sangat disyorkan untuk kegunaan kerja korban ketika hari raya Aidiladha saban tahun.

Harga: RM 134.00

pisau-lapah-daging-4inci-hulu-kayu-victorinoxpisau-lapah-daging-4inci-hulu-kayu-victorinox


5) Jenis: Pisau daging/sembelih lurus Victorinox 7 inci
model: 5.5200.18
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja PENYEMBELIHAN haiwan seperti; ayam, itik, landak, pelanduk, kambing, kijang, dan haiwan seangkatan dengannya. Ia terbaik jika digunakan untuk kerja memotong/menghiris ketulan daging. Bilahnya sangat TAJAM serta tahan lama dari segi ketajaman mata. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya di perbuat dari kayu ROSEWOOD iaitu sejenis kayu keras/kayu jati yang banyak digunakan dalam pembuatan alat muzik dan perabot mewah. Ia tahan lama dan tidak mudah reput / pudar. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia nampak "stylo" dan "otai". Nama VICTORINOX adalah gah di persada antarabangsa sebagai antara pengeluar pisau terulung, dapatkan ia sekarang !!


Harga: RM 165.00

pisau hiris daging Victorinox hulu Rosewoodpisau hiris daging Victorinox hulu Rosewood

1) Jenis: pisau daging / sembelih Victorinox (hulu unik)
model: 5.7403.20L
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
warna pemegang: hitam
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik Fibrox (anti licin)
Buatan: Switzerland

Keterangan: Pisau ini adalah model baru dengan hulu unik (direka dengan lebihan pada bahagian bawah), ia dibuat agar memberi perlindungan tambahan pada jari dan tangan anda dari terlepas/tergelincir ketika kerja melapah/memotong dibuat, menarik BUKAN ?? Pisau ini untuk kerja melapah/memotong/menghiris ketulan daging, kambing/ayam/kerbau. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa. Model ini adalah rare dan jarang ada di pasaran !! Rasai keunikan pisau model Victorinox ini hari ini !!

RM: 142.00
pisau-daging-7-inci-hulu-unik-victorinoxpisau-daging-7-inci-hulu-unik-victorinoxpisau-daging-7-inci-hulu-unik-victorinox


1) Jenis: pisau daging Victorinox (hulu unik)
model: 5.7603.18L
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
warna pemegang: hitam
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik Fibrox (anti licin)
Buatan: Switzerland

Keterangan: Pisau ini adalah model baru dengan hulu unik (direka dengan lebihan pada bahagian bawah), ia dibuat agar memberi perlindungan tambahan pada jari dan tangan anda dari terlepas/tergelincir ketika kerja melapah/memotong dibuat, menarik BUKAN ?? Pisau ini untuk kerja melapah/memotong/menghiris ketulan daging, kambing/ayam/kerbau. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa. Model ini adalah "rare" dan jarang ada di pasaran !! Dapatkan SEGERA !!

Harga: RM 131.00

pisau-sembelih-ayam-baru-victorinoxpisau-sembelih-ayam-baru-victorinoxpisau-sembelih-ayam-baru-victorinox

1) Jenis: pisau lapah Victorinox (hulu bergerigi)
model: 5.6603.15X
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Switzerland
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau lapah jenis ini adalah keluaran Victorinox Switzerland, pemegangnya dibuat khusus untuk mereka yang membuat kerja melapah/memotong daging dalam tempoh yang panjang, pisau ini untuk kegunaan memisahkan daging dari tulangnya dan bahagian hujungnya sangat tajam. Pemegang/hulu pisau jenis ini lain dari kebiasaan, ia berlekuk serta bergerigi dan sangat mencengkam apabila dipegang. Pisau model ini unik dan jarang ada di pasaran. Ia cukup sesuai untuk mereka yang bekerja di pusat sembelihan / di ladang ternakan / diguna ketika melakukan kerja melapah daging korban ketika musim hari raya Aidiladha. Dapatkan segera pisau "rare" ini !!

Harga: (DIHENTIKAN PENGELUARAN !)
pisau-lapah-bergerigi-victorinoxpisau-lapah-bergerigi-victorinoxpisau-lapah-bergerigi-victorinox


1) Jenis: pisau melapah kulit Victorinox
model: 5.8000.15
panjang: 15 cm / 6 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Kayu jati Rosewood
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau TERBAIK untuk kerja melapah kulit. Ia sangat berguna untuk tugas melapah dan memisahkan kulit kambing/kibas/kijang/rusa/lembu/kerbau/seladang/unta/kuda dan seangkatan dengannya. Pemegangnya diperbuat dari sejenis kayu keras terbaik iaitu kayu Rosewood, kayu ini biasanya diguna dalam pembuatan alat muzik dan perabot mewah. pisau Victorinox hulu kayu nampak klasik dan kemas, seolah-olah ada nilai estetika di situ. Ia boleh diguna di pasar kepada penjual daging, pusat penyembelihan, hotel / restoran. Ia juga sesuai untuk kegunaan kerja korban ketika hari raya Aidiladha.

Harga: RM 150.00 - SEBILAH

nullnullnull


2) Jenis: pisau lapah daging Victorinox
model: 5.6616.15
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Kayu Rosewood Afrika (selesa)
Buatan: SWITZERLAND

Kegunaan: Ini adalah pisau keluaran Victorinox Switzerland yang sangat TAJAM. Pemegangnya diperbuat dari sejenis kayu keras terbaik iaitu kayu Rosewood Afrika, kayu ini biasanya diguna dalam pembuatan alat muzik dan perabot mewah. Ia diguna untuk melapah/menghiris/memotong ketulan daging kambing/ayam/kerbau dan haiwan lain. Pisau ini BERGUNA untuk memisahkan daging dari tulangnya dimana hujungnya sangat tajam. Sila rujuk gambar untuk pemegangnya, pemegangnya di perbuat dari kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis kayu keras/kayu jati.
Ia tahan lama dan tidak mudah reput / tidak pudar. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia nampak "stylo" dan "otai".Ia juga sesuai untuk kegunaan kerja korban ketika hari raya Aidiladha.

Harga: RM 132.00
pisau-lapah-daging-6-inci-hulu-kayu-victorinox
pisau-lapah-daging-6-inci-hulu-kayu-victorinox
pisau-lapah-daging-6-inci-hulu-kayu-victorinox
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lapah kulit kambing / skinning Victorinox
model: 5.7903.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Buatan: Switzerland
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau ini dikeluarkan oleh Victorinox Switzerland dan merupakan pisau lapah kulit terbaik yang sangat TAJAM dan berkualiti tinggi berbanding pisau kampung / pisau lapah murahan. Ia dikhususkan untuk melapah kulit kambing, rusa, kibas, kijang/memotong daging, memisahkan kulit dari isi. Pemegangnya adalah kesat dan kalis minyak/lemak haiwan/air jadi ia tidak licin / terlepas dari genggaman anda. Sesuai untuk kegunaan korban. Jika anda masih tercari-cari pisau lapah terbaik dan berkualiti tinggi, dapatkan Victorinox sekarang !!

Harga: RM 118.00
pisau-lapah-kulit-kambing-victorinox
melapah kulit kambing


1) Jenis: pisau lapah daging berjalur Victorinox
model: 5.6523.15
panjang: 15 cm (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: SWITZERLAND

Kegunaan: Pisau lapah daging ini unik, disebabkan bilahnya mempunyai "jaluran" pada bahagian kiri dan kanan bilah. Ia dibuat agar membuatkan kerja pemotongan sangat lancar dan sebarang benda yang dipotong tidak melekat kerana dipercayai udara akan terperangkap pada "jaluran" itu semasa kerja menghiris/memotong dilakukan, sungguh menarik bukan ? Ia dikeluarkan oleh Victorinox Switzerland dan merupakan pisau lapah terbaik yang sangat TAJAM dan berkualiti tinggi berbanding pisau lapah murahan. Ia untuk diguna untuk melapah/memotong daging, memisahkan daging dari tulangnya dimana hujungnya sangat tajam. Pemegangnya adalah kesat dan kalis minyak/lemak haiwan/air jadi ia tidak licin / terlepas dari genggaman anda.

Harga: RM 111.00
pisau-lapah-daging-victorinox-jalur
pisau-lapah-daging-victorinox-jalur


3) Jenis: pisau daging Victorinox
model: 5.7608.18
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
warna pemegang: kuning
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik Fibrox (anti licin)
Buatan: Switzerland

Keterangan: Pisau ini adalah ASLI keluaran VICTORINOX Switzerland. Ia berguna untuk kerja melapah/memotong/menghiris ketulan daging, kambing/ayam/kerbau. Pemegangnya berwarna kuning jadi mudah untuk anda melihat/mengecam dimana-mana. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa. Model ini adalah "rare" dan jarang ada di pasaran !!

Harga: RM 131.00
victorinox-pisau-potong-daging-kuning
victorinox-pisau-potong-daging-kuning

3) Jenis: pisau lapah daging Victorinox
model: 5.6503.15
panjang: 15 cm
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: SWITZERLAND

Kegunaan: Pisau ini dikeluarkan oleh Victorinox Switzerland dan merupakan pisau lapah terbaik yang sangat TAJAM dan berkualiti tinggi berbanding pisau lapah murahan. Ia untuk diguna untuk melapah/memotong daging, memisahkan daging dari tulangnya dimana hujungnya sangat tajam. Pemegangnya adalah kesat dan kalis minyak/lemak haiwan/air jadi ia tidak licin / terlepas dari genggaman anda. Sesuai untuk kegunaan korban. Jika anda masih tercari-cari pisau lapah terbaik dan berkualiti tinggi, dapatkan Victorinox sekarang !!

Harga: RM 79.00
pisau lapah daging Victorinox
pisau lapah Victorinox


3) Jenis: pisau melapah kulit (kambing) Victorinox
model: 5.7803.15
panjang: 15 cm
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: SWITZERLAND

Kegunaan: Ini ialah pisau terlaris dan TERBAIK dan TAJAM untuk kerja melapah kulit. Ia sangat berguna untuk tugas melapah dan memisahkan kulit kambing/kibas/kijang/rusa dan seangkatan dengannya. Ia boleh diguna di pasar kepada penjual daging, pusat penyembelihan, hotel / restoran. Ia juga sesuai untuk kegunaan kerja korban ketika hari raya Aidiladha.

Harga: RM 98.00 - SEBILAH

pisau lapah kulit Victorinox
pisau lapah kulit Victorinox


3) Jenis: pisau lapah ternakan Victorinox
model: 5.5903.11
panjang: 11 cm (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Buatan: Switzerland
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau ini dikeluarkan oleh Victorinox Switzerland dan TERBAIK untuk kerja melapah/memotong/menghiris haiwan ternakan kecil; ayam/itik/angsa/burung. Ia bagus untuk memotong daging melalui celahan bahagian tulang dan rawan. Pisau ini adalah wajib untuk mereka yang terlibat dengan kerja melapah sama ada semasa musim perayaan atau ketika majlis kenduri atau mereka di pusat sembelihan haiwan dan di pasar borong.

Harga: RM 62.00

pisau-lapah-ayam-victorinoxpisau-lapah-ayam-victorinox


4) Jenis: pisau melapah kulit Victorinox (ala JERMAN)
model: 5.7703.18
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Ini ialah pisau terlaris dan TERBAIK dan TAJAM untuk kerja melapah kulit keluaran Victorinox AG, Switzerland. Ia sangat berguna untuk tugas melapah dan memisahkan kulit kambing/lembu/kerbau dan seangkatan dengannya. Ia boleh diguna di pasar kepada penjual daging, pusat penyembelihan, hotel / restoran. Ia juga sesuai untuk kegunaan kerja korban ketika hari raya Aidiladha. Cukup tajam untuk kerja berkaitannya, apa lagi ditunggu !?

Harga: RM 118.00 - sebilah

pisau lapah kulit Victorinoxpisau lapah kulit Victorinoxpisau lapah kulit Victorinox

5) Jenis: pisau melapah kulit Victorinox
model: 5.8003.15
panjang: 15 cm
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Buatan: Switzerland
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Ini ialah pisau TERBAIK untuk kerja melapah kulit. Ia sangat berguna untuk tugas melapah dan memisahkan kulit kambing/kibas/kijang/rusa/lembu/kerbau/seladang/unta/kuda dan seangkatan dengannya. Ia boleh diguna di pasar kepada penjual daging, pusat penyembelihan, hotel / restoran. Ia juga sesuai untuk kegunaan kerja korban ketika hari raya Aidiladha.

Harga: (DIHENTIKAN PENGELUARAN !)
pisau-lapah-kulit-bengkok-victorinoxpisau-lapah-kulit-bengkok-victorinox


1) Jenis: pisau daging Victorinox
model: 5.7600.18
panjang: 18 cm (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Kayu Rosewood Afrika
Buatan: SWITZERLAND


Kegunaan: Ini adalah pisau keluaran Victorinox Switzerland yang sangat TAJAM. Pemegangnya diperbuat dari sejenis kayu keras terbaik iaitu kayu Rosewood Afrika, kayu ini biasanya diguna dalam pembuatan alat muzik dan perabot mewah. Ia diguna untuk memotong/menghiris/melapah ketulan daging kambing/ayam/kerbau dan haiwan lain. Ia boleh diguna di pasar kepada penjual daging, pusat penyembelihan, hotel / restoran. Sila rujuk gambar untuk pemegangnya, pemegangnya di perbuat dari kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis kayu keras/kayu jati.
Ia tahan lama dan tidak mudah reput / tidak pudar. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia nampak "stylo" dan "otai".Ia juga sesuai untuk kegunaan kerja korban ketika hari raya Aidiladha.

Harga: RM 170.00
pisau-daging-7-inci-victorinoxpisau-daging-7-inci-victorinox


9) Jenis: pisau melapah kulit Victorinox (hulu KAYU)- DIHENTIKAN PENGELUARAN
model: 5.7800.15
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Kayu jati Rosewood Afrika (selesa)
Buatan: Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau terlaris dan TERBAIK dan TAJAM untuk kerja melapah kulit. Ia sangat berguna untuk tugas melapah dan memisahkan kulit kambing/kibas/kijang/rusa dan seangkatan dengannya. Ia boleh diguna di pasar kepada penjual daging, pusat penyembelihan, hotel / restoran. Sila rujuk gambar untuk pemegangnya, pemegangnya di perbuat dari kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis
kayu keras/kayu jati.

Ia tahan lama dan tidak mudah reput / tidak pudar. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia nampak "stylo" dan "otai".Ia juga sesuai untuk kegunaan kerja korban ketika hari raya Aidiladha.skinning knife.

victorinox-pisau-lapah-kulit-hulu-kayu
victorinox-pisau-lapah-kulit-hulu-kayu

10) Jenis: pisau daging/sembelih ayam Victorinox
model: 5.7603.15
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Buatan: Switzerland
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Ini adalah pisau TERBAIK dan TERLARIS di serata dunia untuk kerja memotong/menghiris/melapah ketulan daging kambing/ayam/lembu/kerbau dan pelbagai haiwan lain. Pemegangnya adalah plastik FIBROX (sejenis plastik khusus dicipta anti licin pada lemak/minyak/air/darah/cecair), pemegangnya yang kesat dan tidak akan terlepas dari genggaman anda semasa menggunakan. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan, CUBALAH hari ini, anda tidak akan menyesal !

Harga: RM 118.00
victorinox-pisau-potong-daging-6-inci
victorinox-pisau-potong-daging-6-inci


11) Jenis: pisau lapah bilah lurus Victorinox
model: 5.600X.15
panjang: 15 cm
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau ini dikeluarkan oleh Victorinox Switzerland dan merupakan pisau lapah terbaik yang sangat TAJAM dan berkualiti tinggi berbanding pisau kampung / pisau lapah murahan. Ia untuk diguna untuk melapah/memotong daging, memisahkan daging dari tulangnya dimana hujungnya sangat tajam. Pemegangnya adalah kesat dan kalis minyak/lemak haiwan/air jadi ia tidak licin / terlepas dari genggaman anda. Sesuai untuk kegunaan korban. Jika anda masih tercari-cari pisau lapah terbaik dan berkualiti tinggi, dapatkan Victorinox sekarang !!

Harga: RM 83.00 - SEBILAH
pisau lapah tegak Victorinox


1) Jenis: Pisau TEMPA lapah Victorinox
model: 7.7153.15
panjang: 15 cm (panjang bilah)
pemegang: plastik Polyoxymethylene (POM)
material: besi tempa X50CrMo V15
Buatan: Peranchis dan Switzerland (kerja akhir)


Kegunaan: Pisau lapah siri FORGED atau besi jenis tempa ini menyerupai seakan-akan pisau WALI buatan tempatan, ia adalah barisan PREMIUM dan terbaik dalam siri pisau Victorinox, ia adalah pisau "FULL TANG". Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja melapah/memotong daging di celah sendi dan rusuk. Bilah pisau siri FORGED melalui proses yang lebih kompleks dan terbaik dimana bilah besinya adalah jenis DITEMPA berbanding pisau model biasa yang dipotong laser, ia terbaik, lebih tebal, berat, seimbang dan utuh. Ia sangat tajam dan terbaik. Anda akan merasa suatu kelainan ketika memegang dan menggunakan pisau siri FORGED ini.
Pisau siri FORGED ini banyak diguna di dapur hotel, rancangan masakan di TV (seperti MASTERCHEF) atau dapur restoran ternama serata dunia. Juga sesuai untuk pengumpul koleksi pisau. Dapatkan segera pisau terbaik ini sekarang !!

Harga: (DIHENTIKAN PENGELUARAN !)

pisau lapah tempa victorinoxpisau lapah tempa victorinoxpisau lapah tempa victorinox