/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Category: 5.11 - pisau
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau taktikal CFK7 5.11
model: 51101
Panjang keseluruhan: 33 cm
panjang bilah: 17.8 cm atau 7 inci
Kekerasan bilah: 58 - 60 Rockwell

tebal bilah: 6 milimeter
Berat: 586 gram
Material: Besi tahan karat SCM 435
Material sarung: Polimer mesra M.O.L.L.E
Jenis pemegang: FRN (Nylon + gentian kaca)
Warna: coklat
Buatan: taiwan
Pengeluar ASAL: 5.11 Tactical LLC, Irvine, California, USA

Keterangan: Ini merupakan pisau ASLI keluaran terkini 5.11 USA, antara pengeluar produk taktikal terkemuka. Ia dihasilkan dengan kerjasama antara konglomerat 5.11 dengan GTI (Gingrich Tactical Innovations) yang merupakan pereka bentuk pisau taktikal dari USA. Pisau ini tampak ganas dengan warna hitam pada bilahnya dengan bilahnya yang cukup tebal, buatannya cukup kemas dan teliti menjadikan ia cukup sesuai untuk kerja lasak yang penuh pancaroba. Pisau ini cukup berat dengan bilah jenis FULL TANG menjadikan ia cukup kukuh dan jitu ketika tugas menetak / melibas. Pemegang boleh ditanggalkan jika anda mahu disulam dengan tali "Paracord".
Ia TERBAIK untuk kegunaan aktiviti luar; mendaki gunung/memancing/berkhemah/berkayak/pemandu 4WD dan disyorkan untuk dimiliki oleh anggota tentera / polis yang terlibat dalam operasi taktikal dalam pelbagai situasi mendatang.

Harga: RM 700.00

nullnullnullnull
Category: 5.11 - pisau
Posted by: jimbit
Tontoni video ulasan produk "RARE" dari 5.11, sejenis pisau kecil jenis lipat yang mendapat inspirasi dari kerambit tradisional yang telah digunakan sejak ratusan tahun dahulu di serata pelusuk Nusantara (Gugusan kepulauan Melayu). Pisau ini mendapat sentuhan Steve Tarani (jurulatih taktikal FBI / agensi sulit USA).

https://www.youtube.com/watch?v=CtNEsjAmsoE

video-karambit-steve-tarani-5.11
Category: 5.11 - pisau
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat RESPON 5.11
model: 51073 1 SZ
panjang bilah: 3.75 inci
panjang keseluruhan: 8.65 inci
tebal bilah: 0.12 inci
Berat: 172 gram
Material bilah: Besi AUS8
Material pemegang: gentian kaca dengan nylon tahan lasak
Warna: oren cerah dengan kombinasi hitam
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Taiwan

Keterangan: Ini adalah pisau ASLI keluaran 5.11 USA, antara pengeluar barangan taktikal ternama. Ia berwarna oren terang yang begitu menyerlah, dikategorikan sebagai pisau menyelamat. Pisau ini didatangkan dengan 1 bilah pisau utama yang cukup TAJAM, 1 bilah pisau kedua kecil bergigi penuh (penghentak/memotong talipinggang/fabrik kuat) dan punat pemecah cermin & kaca pada bahagian belakangnya. Pisau bilah utamanya mempunyai lubang dan dibuat agar boleh dibuka dengan sebelah ibu jari sahaja. Ia berguna kepada anggota Paramedik / penyelamat dan cukup sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan rare dan koleksi.

Harga: RM 360.00 (STOK HABIS !)

pisau-lipat-responder-5.11pisau-lipat-responder-5.11pisau-lipat-responder-5.11
Category: 5.11 - pisau
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat DRT taktikal 5.11
model: 51057
Negara ASAL pengeluar: USA
panjang bilah: 2.85 inci
Berat: 96.3 gram
Material bilah: Besi AUS8
kekerasan bilah: 57-60 Rockwell
Warna: hitam dengan kombinasi hijau

Keterangan: Pisau lipat taktikal 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang kecil dan cukup berguna, dikeluarkan oleh pengeluar barangan tentera/taktikal 5.11 USA. Ia direkabentuk oleh Mike Vellekamp dan terbaik sebagai EDC, untuk dibawa ke mana jua. Ia boleh disimpan di dalam poket, beg dan mudah dicapai bila perlu. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Kecil jangan disangka lemah, kecil-kecil cili padi, kumpul segera pisau ini jika anda peminat barangan 5.11 USA !!

Harga: RM 173.00

pisau-lipat-drt-5.11pisau-lipat-drt-5.11pisau-lipat-drt-5.11