/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Category: ANTIK - jam
Posted by: jimbit
1) Jenis: Jam antik dinding kayu - Era Jerman
Usia: antara 80 - 100 tahun
material: kayu (tidak diketahui jenis) dan besi
Pengeluar: KIENZLE Uhren GmbH
Buatan: JERMAN
Asal: tidak diketahui

Keterangan: Jam dinding kayu antik ini dibuat oleh pembuat jam tertua Jerman iaitu KIENZLE Uhren GmbH yang ditubuhkan pada tahun 1822. Ia masih berfungsi dengan baik. Digunakan sejak zaman berzaman oleh beberapa generasi. Jam ini tidak menggunakan bateri / kuasa elektrik, tetapi menggunakan enjin mekanikal yang perlu "di"kunci" setiap beberapa hari untuk membolehkannya terus berputar. Keadaan masih baik, tiada retak atau pecah, Cuma ada 1 unit dari jenis ini dalam stok. Jam ini sesuai untuk pengumpul barangan antik, kegunaan kedai / restoran / muzium atau sesiapa sahaja yang ingin memilikinya. Dapatkan ia segera kerana ia tidak lagi boleh dijumpai di memana ceruk !!

Harga: 6500.00

jam-dinding-kayu-antik-jermanjam-dinding-kayu-antik-jermanjam-dinding-kayu-antik-jerman
Category: ANTIK - jam
Posted by: jimbit
1) Jenis: Cepu kayu antik (bekas nasi) berukir
Usia: lebih 100 tahun
material: kayu cengal
Buatan: tukang kayu Kelantan
Asal: Pantai Timur Semenanjung Malaysia
Keterangan: cepu/bekas menyimpan nasi ini masih berfungsi dengan baik. Digunakan oleh nelayan/pelaut zaman dahulu (terutamanya di sebelah Pantai Timur) untuk membawa bekalan nasi/makanan jika turun ke laut/berlayar. Ukiran pada bekas cepu ini sangat halus dan berseni dengan motif bunga dan tumbuhan. Keadaan masih baik, tiada retak atau pecah, ada beberapa unit dalam stok. Cepu ini sesuai untuk pengumpul barangan antik, kegunaan kedai/restoran atau sesiapa sahaja yang ingin memilikinya.
Harga:
Cepu kayu antik
Cepu kayu antik

1) Jenis: Jam antik dinding kayu - Era awal Amerika
Usia: antar 80 - 100 tahun
material: kayu (tidak diketahui jenis) dan besi
Buatan: Amerika
Asal: tidak diketahui
Keterangan: jam dinding kayu ini masih berfungsi dengan baik. Digunakan sejak zaman berzaman oleh beberapa generasi. Jam ini tidak menggunakan bateri / kuasa elektrik, tetapi menggunakan enjin mekanikal yang perlu "di"kunci" setiap beberapa hari untuk membolehkannya terus berputar. Keadaan masih baik, tiada retak atau pecah, Cuma ada 1 unit dari jenis ini dalam stok. Jam ini sesuai untuk pengumpul barangan antik, kegunaan kedai/restoran atau sesiapa sahaja yang ingin memilikinya.
Harga:
jam dinding kayu antik