/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: kasut All Star "black label Celoreng" Converse
model: 165912C
STATUS: baru
saiz US: 7 dan 8
warna: celoreng
komponen bahan: kapas taktikal RIPSTOP, alas kaki "Ortholite"

Keterangan: Kasut EDISI ISTIMEWA dengan warna celoreng ini adalah ASLI, keluaran dari Converse Rubber Shoe Company Inc., merupakan pengeluar kasut lagenda ditubuhkan pada tahun 1908 di Massachusetts, USA. Model ini dikeluarkan semula sempena memperingati kegemilangan kasut Converse "black label" di era 1970an yang menjadi rebutan anak muda pada ketika itu di serata dunia !! Untuk makluman, kasut Converse "Black Label" merupakan versi PREMIUM yang dinaiktaraf dari segi kualiti dan bahan yang digunakan. Keseluruhan kasut ini menggunakan fabrik kapas RIPSTOP tahan lasak yang biasanya digunakan pada pakaian taktikal & tentera dimana ia lebih tebal dan terbaik jadi ia lebih tahan lasak dan tahan lebih lama.

Alas dalam bahagian kaki menggunakan teknologi "Ortholite" yang lebih tebal, lebih selesa, menyerap hentak, menyahkan kelembapan dan menyejukkan bahagian dalaman. Komponen getah pada kasut menggunakan getah lebih berkualiti & berkilat. Lubang pada tali menggunakan bahan logam nikel dan talinya pula dari fabrik yang lebih tebal. Perbezaan ketara Converse ini adalah label berwarna hitam pada belakang tumit kasut yang mempunyai 3 bintang dengan tulisan "Converse All Star Chuck Taylor" iaitu sama seperti pada keluaran Converse di tahun 1970an lampau. Pada bahagian dalam lidah kasut juga dicetak label nama pemilik kasut.
Ini merupakan model keluaran TERHAD dan RARE serta jarang didapati di pasaran. Model kasut ini hanya dikeluarkan sekali seumur hidup dan dibuat khusus buat peminat kasut Converse / peminat kasut RARE untuk dijadikan koleksi hingga ke penghujung usia !!

Harga: RM 255.00 - sepasang


nullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: kasut All Star "black label Counter Climate" Converse
model: 155448C
STATUS: baru
saiz: 7 US / 7 UK
warna: hitam
material: kapas organik 12 oz., kulit sintetik fabrik Counter Climate, alas kaki "Ortholite"

Keterangan: Kasut ini adalah ASLI, keluaran dari Converse Rubber Shoe Company Inc., merupakan pengeluar kasut lagenda ditubuhkan pada tahun 1908 di Massachusetts, USA. Model ini dikeluarkan semula sempena memperingati kegemilangan kasut Converse "black label" di era 1970an yang menjadi rebutan anak muda pada ketika itu di serata dunia !! Untuk makluman, kasut Converse "Black label" merupakan versi PREMIUM yang dinaiktaraf dari segi kualiti dan
material yang digunakan. Keseluruhan kasut ini menggunakan fabrik kapas organik 12 oz. yang lebih tebal dan terbaik jadi ia lebih tahan lasak dan tahan lebih lama, manakala pada bahagian dalam dilapisi kulit sintetik agar tidak menyerap air & tidak basah disebabkan itu digelar siri Counter Climate.


Alas dalam bahagian kaki menggunakan teknologi "Ortholite" yang lebih tebal, lebih selesa, menyerap hentak, menyahkan kelembapan dan menyejukkan bahagian dalaman. Komponen getah pada kasut menggunakan getah lebih berkualiti & berkilat. Lubang pada tali menggunakan bahan nickel dan talinya pula dari fabrik yang lebih tebal. Perbezaan ketara Converse ini adalah label berwarna hitam pada belakang tumit kasut yang mempunyai 3 bintang dengan tulisan "Converse All Star Chuck Taylor" iaitu sama seperti pada keluaran Converse di tahun 1970an lampau. Pada bahagian dalam lidah kasut juga dicetak label nama pemilik kasut.
Ini merupakan model keluaran TERHAD dan RARE serta jarang didapati di pasaran. Model ini dibuat khusus buat peminat kasut Converse / peminat kasut RARE untuk dijadikan koleksi hingga ke penghujung usia !!

Harga: RM 345.00

kasut Converse black label 1970ankasut Converse black label 1970ankasut Converse black label 1970ankasut Converse black label 1970an
Posted by: jimbit
3) Jenis: topi "5 panel" Converse
model: 125001114BK
saiz: -
warna: hitam
material: polyester 100%
buatan: china

Keterangan: Topi ini adalah ASLI, keluaran dari Converse Rubber Shoe Company Inc., merupakan pengeluar kasut lagenda ditubuhkan pada tahun 1908 di Massachusetts, USA. Ia merupakan topi dari jenis "5 panel", khusus buat peminat jenama Converse sebagai koleksi peribadi. Ia boleh dipakai semasa memandu, beriadah dan melindungi kepala anda dari panas / embun. Pada bahagian hadapan disulam kemas logo ikonik Converse dengan bintang dan perkataan berwarna putih dan jingga, cukup menyerlahkan gaya buat si pemakai. Fabrik topi dari jenis polyester 100% ini agak tebal dan strukturnya cukup kemas dengan saiz topi boleh dilaras pada bahagian belakang mengikut keselesaan empunya diri. Dapatkan ia hari ini juga !!

Harga: (STOK HABIS !)


topi 5 panel Conversetopi 5 panel Conversetopi 5 panel Converse
Posted by: jimbit
0) Jenis: kasut All Star "black label" Converse
model: 149440C
STATUS: baru
saiz: 10 UK / 10 US

warna: putih dengan corak merah dan biru
material: kapas organik 12 oz., alas kaki "Ortholite"

Keterangan: Kasut ini adalah ASLI, keluaran dari Converse Rubber Shoe Company
Inc., merupakan pengeluar kasut lagenda ditubuhkan pada tahun 1908 di
Massachusetts, USA. Model ini dikeluarkan semula sempena memperingati
kegemilangan kasut Converse "black label" di era 1970an
yang menjadi rebutan
anak muda pada ketika itu di serata dunia !! Untuk makluman, kasut Converse
"Black label" merupakan versi PREMIUM yang dinaiktaraf dari segi kualiti dan
material yang digunakan. Keseluruhan kasut ini menggunakan fabrik yang lebih
tebal dan terbaik iaitu kapas organik 12 oz
. jadi ia lebih tahan lasak dan
tahan lebih lama.
Alas dalam bahagian kaki menggunakan teknologi "Ortholite"
yang lebih tebal, lebih selesa, menyerap hentak, menyahkan kelembapan dan
menyejukkan bahagian dalaman
. Komponen getah pada kasut menggunakan getah
lebih berkualiti & berkilat. Lubang pada tali menggunakan bahan nickel dan
talinya pula dari fabrik yang lebih tebal. Perbezaan ketara Converse ini
adalah label berwarna hitam pada belakang tumit kasut yang mempunyai 3 bintang
dengan tulisan "Converse All Star Chuck Taylor" iaitu sama seperti pada
keluaran Converse di tahun 1970an
lampau. Pada bahagian dalam lidah kasut juga
dicetak label nama pemilik kasut. Ini merupakan model keluaran TERHAD dan
RARE serta jarang didapati di pasaran
. Model ini dibuat khusus buat pemuja
kasut Converse / peminat kasut RARE untuk dijadikan koleksi hingga ke akhir
hayat !!

Harga: (STOK HABIS !)


kasut Converse 1970an black labelkasut Converse 1970an black labelkasut Converse 1970an black label

Posted by: jimbit
3) Jenis: kasut All Star Converse corak bintang
STATUS: terpakai / vintage
saiz: 7 1/2 US
warna: hitam dengan kombinasi putih dan motif bintang
material: kanvas

Keterangan: Kasut ini adalah ASLI, TERPAKAI dan merupakan versi RARE kasut lagenda All Star Chuck Taylor dengan corak berbelang hitam dan putih dengan motif bintang. Model dan corak model ini lain dari kebiasaan yang biasa terdapat di pasaran dan tapak kasut ini kelihatan seperti masih baru. Untuk peminat/pengumpul kasut Converse di serata ceruk rantau, dapatkan segera kerana model jenis ini tidak lagi dikeluarkan !!

Harga: RM 130.00

kasut-bintang-allstar-conversekasut-bintang-allstar-converse