/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau taktikal "Nighthawk" BUCK X TOPS
model: 0655BKSTP-B
Panjang keseluruhan: 10.37 inci
panjang bilah: 4.88 inci
Kekerasan bilah: 58 Rockwell
Berat: 267.6 gram
Material: Besi tahan karat 420HC disalut oksida hitam

Material sarung: Nylon tahan lasak dan mesra M.O.L.L.E
Jenis pemegang: Getah Dynaflex anti licin
Warna: hitam
Buatan: Buck Knives Inc., Idaho, USA

Keterangan: Ini adalah pisau keluaran BUCK salah sebuah syarikat pembuat pisau memburu terulung dari Idaho, USA semenjak tahun 1902. Ia dihasilkan dengan kerjasama antara BUCK USA dengan TOPS (pembuat pisau taktikal dari USA). Pisau ini tampak ganas dengan warna hitam yang penuh misteri. Buatannya cukup kemas dan teliti dari pekerja mahir Amerika. Pisau ini dicalonkan sebagai pisau TERBAIK kategori ikhtiar hidup pada 2010 oleh majalah Field and Stream. Ia TERBAIK untuk kegunaan aktiviti luar; mendaki gunung/memancing/berkhemah/berkayak/pemandu 4WD dan disyorkan untuk dimiliki oleh anggota tentera / polis yang terlibat dalam operasi taktikal walau di mana jua. Dapatkan BUCK hari ini juga kerna anda mungkin memerlukannya di satu masa kelak !!

Harga: (TIADA LAGI !)
pisau-taktikal-buck-tops-nighthawkpisau-taktikal-buck-tops-nighthawkpisau-taktikal-buck-tops-nighthawk
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau memburu hitam BUCK
model: 0119BKS-B SPECIAL
Buatan: USA
Panjang keseluruhan: 11.5 inci
Panjang bilah: 6 inci
tebal bilah pisau: 4.44 milimeter
Berat: 213.5 gram
Material: Besi 420HC
kekerasan bilah: 58 Rockwell
Material sarung: Kulit asli
Jenis pemegang: Phenolic (sejenis bahan organik)
Warna: hitam & krom


Keterangan: Ini adalah pisau dari model yang mendapat sambutan hangat keluaran BUCK. BUCK adalah salah sebuah syarikat pembuat pisau memburu terulung dari Idaho USA semenjak tahun 1902. Pisau ini adalah jenis full tang dan dengan sekilas pandang warna hitam pada hulu & sarung kulitnya kelihatan elegan dengan struktur rekabentuk yang kelihatan tegap, kemas & solid. Bilahnya telah sediakala tajam dan proses mengasah mata pisau dari besi jenis 420HC ini begitu mudah sebenarnya. Buatannya cukup kemas dan teliti dari pekerja mahir Amerika. Ia terbaik untuk kegunaan aktiviti luar; mendaki gunung/memancing/berkhemah/berkayak/pemandu 4WD dan disarankan buat peminat senjata di serata ceruk rantau milikilah BUCK demi menunjukkan kejantanan anda di persada antarabangsa !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-buck-119-usapisau-buck-119-usapisau-buck-119-usa
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau memburu "Compadre" BUCK
model: 0104WAS-B
Buatan: USA
Panjang keseluruhan: 9.5 inci
panjang bilah: 4.5 inci
tebal bilah pisau: 4 milimeter
Berat: 201.28 gram
Material: Besi 5160
Material sarung: Kulit asli
Jenis pemegang: Kayu Walnut dymonwood
Warna: coklat dengan kombinasi merah


Keterangan: Ini adalah pisau keluaran BUCK salah sebuah syarikat pembuat pisau memburu terulung dari Idaho, USA semenjak tahun 1902. Pisau ini adalah jenis full tang dan unik serta tampak "garang" dengan bilahnya berwarna merah menyala !! Pisau ini dicipta hasil inspirasi buat mereka yang terlibat dengan aktiviti luar dan lasak dan mereka yang mesra alam. Pisau ini kelihatan begitu anggun dan klasik bersama elemen kontemporari padanya. Ia kelihatan cukup menyerlah apabila dikeluarkan dari sarungnya, dengan bilahnya yang merah menyala pasti memukau rakan dan musuh anda. Buatannya cukup kemas dan teliti dari pekerja mahir Amerika. Ia terbaik untuk kegunaan aktiviti luar; mendaki gunung/memancing/berkhemah/berkayak/pemandu 4WD dan pisau ini sangat-sangat disyorkan buat peminat pisau kerana jenama BUCK wajib ada dalam koleksi peminat akhir zaman, Ayuh kalian !!

Harga: (STOK TIADA LAGI)

pisau-compadre-merah-buckpisau-compadre-merah-buckpisau-compadre-merah-buck