/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau BELATI klasik F.HERDER
model: 0095-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu pohon Ceri (sejenis kayu keras)
material: besi KARBON ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp
Kekerasan: 58 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau jenis ini merupakan keluaran dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, pisau ini diperbuat dari besi khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel" yang mempunyai tarikan magnet, dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Ini adalah model / bentuk yang mula-mula diperkenalkan di Nusantara sejak lebih 200 tahun silam !! Ia dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berdekad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur dan pelbagai jenis senjata. Ia memulakan perusahaan sejak tahun 1623 dan telah diperkenalkan dan memasuki pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Ia diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris bawang, sayur, buah, daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/burung/pelanduk/kambing. Kepada para peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk alam, Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Ayuh dapatkan SEPANTAS MUNGKIN kerna waktu tidak menunggu anda walau sesaat !!

Harga: RM 240.00 - SEBILAH **


nullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau daging/sembelih F.HERDER
model: 0388-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Black Nut (kayu keras)
warna pemegang: coklat
material: besi tahan karat X46CR13
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau dengan bilah lurus bersaiz bilah 7 inci ini merupakan antara keluaran TERBARU dengan hulu kayu "Black Nut", dikeluarkan sebagai menghargai sokongan peminat pisau hulu kayu diserata ceruk rantau. Ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN. Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong atau bahan makanan lain malah TERBAIK juga untuk tugas menyembelih haiwan seperti rusa, kambing, kibas, kijang, biri-biri, ayam, itik, burung dan sebagainya. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang "RARE" dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER lambang keaslian pisau Solingen !!

Harga: RM 190.00 ** - SEBILAH

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau siri klasik lapah kulit F.HERDER
model: 0455-15,50
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi)

warna pemegang: hitam
material: besi KARBON ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp
Kekerasan: 57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN


Keterangan: Pisau siri klasik "PIKAS" untuk lapah kulit ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi. Bilahnya diperbuat dari besi karbon khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman.
Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaannya bermula semenjak tahun 1623, telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan KETAJAMAN besi terbaik Solingen, JERMAN.
Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah kulit haiwan; kerbau, lembu, kambing, rusa, kijang, kibas, pelanduk, landak, unta, seladang dan cukup TERBAIK buat pengusaha/penyembelih di ladang ternakan/pusat sembelihan haiwan. Ia SANGAT DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata ceruk rantau.

Harga: RM 180.00 ** - sebilah

pisau lapah kulit klasik CAP SPADE F.HERDERpisau lapah kulit klasik CAP SPADE F.HERDERpisau lapah kulit klasik CAP SPADE F.HERDERpisau lapah kulit klasik CAP SPADE F.HERDER
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau klasik F.HERDER
model: 8118-14,50
panjang: 14.5 cm atau 5.70 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
material: besi KARBON ConstantSteel dan tembaga pada "temin"
Kekerasan: 58 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik bilah lurus ini adalah dari jenama pisau tertua F.HERDER, bilahnya diperbuat dari besi karbon TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Pada "temin" disarungkan TEMBAGA yang berkilauan !!, perusahaan F.HERDER bermula sejak tahun 1623 di Solingen (kota pisau) telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda (VOC). Pisau F.HERDER mula dikenali dengan panggilan "Tjap Garpu", ia dicetak logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini disarankan menjadi milik mereka yang mementingkan kualiti dan KETAJAMAN besi terbaik dari bumi Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk tugas menghiris/memotong/menyiang ketulan daging/hasil laut/sayuran/makanan malah cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil.

Harga: (TIADA STOK !)

20181118-pisau-klasik-cap-garpu-f_herder1.jpg20181118-pisau-klasik-cap-garpu-f_herder3.jpg20181118-pisau-klasik-cap-garpu-f_herder4.jpg1) Jenis: Pisau siri klasik F.HERDER X Ward Kashgari
model: 8118XWK
panjang: 5.7 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
warna pemegang: hitam
material: besi KARBON ConstantSteel dan tembaga pada "temin"
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik bilah lurus ini adalah dari jenama pisau tertua F.HERDER, merupakan keluaran KHAS untuk Timur Tengah dengan kerjasama WARD KASHGARI. Pada bilahnya dicetak tulisan Arab WARD KASHGARI bersama logo Garpu dan F.HERDER. Bilah besi karbon TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", perusahaan F.HERDER bermula sejak tahun 1623 di Solingen (kota pisau) telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Pisau F.HERDER diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade". Pisau ini disyorkan untuk tugas menghiris/memotong/menyiang daging/hasil laut/makanan. Pisau ini sebenarnya cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil jua. DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk Nusantara yang mencari pisau "RARE" dan jarang didapati di pasaran !!

Harga: (STOK HABIS !)

pisau klasik F.HERDER x Ward Kashgaripisau klasik F.HERDER x Ward Kashgaripisau klasik F.HERDER x Ward Kashgari


1) Jenis: Pisau siri klasik F.HERDER
model: 8159-15,50
panjang: 15.5 cm atau 6.10 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
warna pemegang: hitam
material: besi karbon ConstantSteel & tembaga pada temin
Kekerasan: 58 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik dengan bilah lurus ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi. Bilahnya diperbuat dari besi karbon khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman.. Pada pangkal hulunya / "temin" disarungkan tembaga yang berkilauan. Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaannya bermula semenjak tahun 1623 dan berusia lebih 393 TAHUN !! telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan KETAJAMAN besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging/ikan/sayuran atau bahan makanan lain malah cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan bersaiz kecil. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Keluar seperti tagar, berdengung seperti kumbang !!

NOTA: Bilah pisau ini diperbuat dari besi KARBON yang mudah karat, pastikan sentiasa dalam keadaan kering sebelum disimpan dan minyakkan ia selalu.

Harga: RM 260.00 ** - sebilah

nullnullnull


1) Jenis: Pisau siri klasik F.HERDER X Ward Kashgari
model: 4303XWK
panjang: 7 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
warna pemegang: hitam
material: besi KARBON ConstantSteel
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik bilah lurus ini adalah dari jenama pisau tertua F.HERDER, merupakan keluaran KHAS untuk Timur Tengah dengan kerjasama WARD KASHGARI. Pada bilahnya dicetak tulisan Arab WARD KASHGARI bersama logo Garpu dan F.HERDER. Bilah besi karbon TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", perusahaan F.HERDER bermula sejak tahun 1623 di Solingen (kota pisau) telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Pisau F.HERDER diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade". Pisau ini disyorkan untuk tugas menghiris/memotong/menyiang daging/hasil laut/makanan. Pisau ini sebenarnya cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil jua. DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk Nusantara yang mencari pisau "RARE" dan jarang didapati di pasaran !!

Harga: (STOK TIADA LAGI !)

pisau klasik F.HERDER X Ward Kashgaripisau klasik F.HERDER X Ward Kashgaripisau klasik F.HERDER X Ward Kashgari
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau daging/sembelih F.HERDER
model: 8688-21,00
panjang: 21 cm atau 8.26 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik polimer Polyolefin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat X46CR13
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN


Keterangan: Pisau dengan bilah lurus bersaiz bilah 8.26 inci ini adalah untuk tugas menghiris daging, ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong atau bahan makanan lain malah TERBAIK juga untuk tugas menyembelih haiwan seperti rusa, kambing, kibas, kijang, biri-biri, ayam, itik, burung dan sebagainya. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER lambang keaslian pisau Solingen !!

Harga: (STOK HABIS !)

nullnullnull


1) Jenis: Pisau siri klasik 7" F.HERDER
model: 4259-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Bubinga (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
warna pemegang: coklat
material: besi KARBON ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp & temin tembaga
Kekerasan: 57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik dengan bilah lurus ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi. Bilahnya diperbuat dari besi KARBON khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Pada sebahagian hulu / "temin" disarungkan TEMBAGA yang berkilauan !!
Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaannya bermula semenjak tahun 1623 dan berusia lebih 393 TAHUN !! telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan KETAJAMAN besi karbon terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging/hasil laut/makanan malah cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER klasik....sesungguhnya buat anda !!

Harga: RM 275.00 ** - sebilah

pisau klasik CAP GARPU F.HERDER Jermanpisau klasik CAP GARPU F.HERDER Jermanpisau klasik CAP GARPU F.HERDER Jermanpisau klasik CAP GARPU F.HERDER Jerman1) Jenis: Pisau lapah kulit F.HERDER
model: 8675-15,00
panjang: 6 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik polimer Polyolefin

warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat X46CR13
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah kulit bersaiz 6 inci ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berabad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Ia memulakan perusahaan semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah kulit haiwan; kerbau, lembu, kambing, rusa, kijang, kibas, pelanduk, landak, unta, seladang dan cukup TERBAIK buat pengusaha/penyembelih di ladang ternakan/pusat sembelihan haiwan. Ia SANGAT DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata ceruk rantau. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER....lambang kejituan Solingen !

Harga: (STOK HABIS !)

pisau lapah kulit F.HERDER Jermanpisau lapah kulit F.HERDER Jermanpisau lapah kulit F.HERDER Jerman
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau klasik belati "CINCIN" F.HERDER
model: 8502-15,50
panjang: 6 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu pohon Ceri (sejenis kayu keras)
material: besi karbon ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp
Kekerasan: 58 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau belati "CINCIN" ini merupakan keluaran dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, diperbuat dari besi karbon dipanggil "ConstantSteel", dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Model ini mempunyai keunikan tersendiri, pada hujung hulu didatangkan dengan gegelang / "cincin" atau dipanggil "LANCIP" bersama temin yang berwarna keemasan. Ia dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Daerah Solingen cukup terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur dan pelbagai jenis senjata. F.HERDER bermula sejak 1623 dan telah diperkenalkan dan memasuki pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Ia diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris makanan, daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/burung/pelanduk/kambing. Pisau khusus buat para peminat sebagai koleksi di seantero dunia, Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Ayuh kalian semua, bertindak SEGERA !!

Harga: (STOK HABIS !)

pisau belati cincin cap garpu f.herder solingenpisau belati cincin cap garpu f.herder solingenpisau belati cincin cap garpu f.herder solingen


1) Jenis: Pisau siri klasik F.HERDER X Ward Kashgari
model: 4519XWK
panjang: 5.70 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi) dikelilingi TEMBAGA
warna pemegang: hitam
material: besi karbon ConstantSteel
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik dengan hulu kayu Beech dikelilingi tembaga yang berkilauan ini adalah dari jenama pisau tertua F.HERDER, merupakan keluaran KHAS untuk Timur Tengah dengan kerjasama WARD KASHGARI. Pada bilahnya dicetak tulisan Arab WARD KASHGARI bersama logo Garpu dan F.HERDER dan material bilah besi karbon TERBAIK dipanggil "ConstantSteel". Perusahaan F.HERDER bermula sejak tahun 1623 di Solingen (kota pisau) telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Pisau F.HERDER diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade". Pisau yang terbaik untuk tugas menghiris/memotong/menyiang daging/hasil laut/makanan. Pisau ini sebenarnya cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil jua. Pisau ini wajib dimilki oleh mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau CAP GARPU di serata alam yang mencari pisau RARE dan jarang didapati di pasaran !!

Harga: (STOK HABIS !)

pisau klasik cap garpu f.herder X ward kashgaripisau klasik cap garpu f.herder X ward kashgaripisau klasik cap garpu f.herder X ward kashgari


1) Jenis: Pisau siri klasik 6" F.HERDER X Ward Kashgari
model: 8159XWK
panjang: 6 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
warna pemegang: hitam
material: besi karbon ConstantSteel separuh tembaga pada temin
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik bilah lurus dengan hulu hitam menawan ini adalah dari jenama pisau tertua F.HERDER, merupakan keluaran KHAS untuk Timur Tengah dengan kerjasama WARD KASHGARI. Pada bilahnya dicetak tulisan Arab WARD KASHGARI bersama logo Garpu dan F.HERDER. Bilah besi karbon TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", "temin" pisau disarungkan TEMBAGA yang berkilauan !! Perusahaan F.HERDER bermula sejak tahun 1623 di Solingen (kota pisau) telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Pisau F.HERDER diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade". Pisau ini disyorkan untuk tugas menghiris/memotong/menyiang daging/hasil laut/makanan. Pisau ini sebenarnya cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata ceruk rantau yang mencari pisau RARE dan jarang didapati di pasaran !!

Harga: (STOK HABIS !)

pisau klasik cap garpu f.herder X ward kashgaripisau klasik cap garpu f.herder X ward kashgaripisau klasik cap garpu f.herder X ward kashgari1) Jenis: Pisau siri klasik 6" F.HERDER X Ward Kashgari
model: 4259XWK
panjang: 6 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Bubinga (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
warna pemegang: coklat
material: besi karbon ConstantSteel & tembaga pada temin
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik bilah lurus ini adalah dari jenama pisau tertua F.HERDER, merupakan keluaran KHAS untuk Timur Tengah dengan kerjasama WARD KASHGARI. Pada bilahnya dicetak tulisan Arab WARD KASHGARI bersama logo Garpu dan F.HERDER. Bilah besi karbon TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", "temin" pisau disarungkan TEMBAGA yang berkilauan !! Syarikat F.HERDER bermula sejak tahun 1623 di Solingen (kota pisau) telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade". Pisau ini disyorkan untuk tugasan menghiris/memotong/menyiang ketulan daging/hasil laut/makanan. Ia sebenarnya cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil jua. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk alam yang mencari pisau RARE dan jarang didapati di pasaran !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau F.HERDER X WARD KASHGARIpisau F.HERDER X WARD KASHGARIpisau F.HERDER X WARD KASHGARI1) Jenis: Pisau ikon klasik F.HERDER
model: 0095-15,50
panjang: 6 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu pohon Ceri (sejenis kayu keras)
material: besi ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp

Kekerasan: 58 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau jenis ini merupakan keluaran dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, pisau ini diperbuat dari besi khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel" yang mempunyai tarikan MAGNET, dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Ini adalah model / bentuk yang mula-mula diperkenalkan di Nusantara sejak lebih 200 tahun silam !! Ia dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berdekad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur dan pelbagai jenis senjata. Ia memulakan perusahaan sejak tahun 1623 dan telah diperkenalkan dan memasuki pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Ia diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris bawang, sayur, buah, daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/burung/pelanduk/kambing. Kepada para peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk alam, Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Ayuh kalian, dapatkan ia sebelum kekalutan akhir zaman tiba !!

Harga: (TIADA STOK !)


pisau belati cap garpu F.HERDERpisau belati cap garpu F.HERDERpisau belati cap garpu F.HERDER1) Jenis: Pisau lapah daging bengkok F.HERDER
model: 8671F13,00
panjang: 13 cm atau 5.11 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik polimer Polyolefin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat X46CR13
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah daging bengkok bersaiz 5 inci ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dibuat di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berabad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Memulakan perusahaan semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk melapah/menghiris/memotong ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa dan haiwan lain terutamanya daging yang digantung atau dicelah sendi dan ruang sempit. Pisau ini BERGUNA untuk memisahkan daging dari tulangnya dan hujungnya yang runcing memudahkan kerja sedemikian. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang "RARE" dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. Jangan tunggu sehingga berputih mata !

Harga: (TIADA STOK!)
pisau-lapah-daging-5-inci-f.herder-solingenpisau-lapah-daging-5-inci-f.herder-solingenpisau-lapah-daging-5-inci-f.herder-solingen1) Jenis: Pisau siri klasik 7" F.HERDER
model: 8159R18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
warna pemegang: hitam dengan separuh tembaga
material: besi tahan karat "ConstantINOX" - oleh ThyssenKrupp
Kekerasan: 57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik dengan bilah lurus ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi. Bilah pisau ini diperbuat dari besi khas TERBAIK dipanggil "ConstantINOX" yang tahan karat, dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Pada pangkal hulunya / "temin" disarungkan tembaga yang berkilauan. Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaannya bermula semenjak tahun 1623 dan berusia lebih 393 TAHUN !! telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan KETAJAMAN besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging/hasil laut/makanan atau bahan makanan lain malah cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER lambang keaslian pisau Solingen !!

Harga: (TIADA STOK !)


pisau-dapur-cap-garpu-klasik-f.herder-7incipisau-dapur-cap-garpu-klasik-f.herder-7incipisau-dapur-cap-garpu-klasik-f.herder-7inci


Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau daging & ikan F.HERDER
model: 8669-15,50
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik polimer Polyolefin

warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat mudah LENTUR X46CR13
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN


Keterangan: Pisau dengan bilah MUDAH LENTUR dan runcing ini adalah untuk tugas melapah daging & ikan (fillet), ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk melapah/menghiris/memotong/menyiang daging ternakan kambing/lembu/kerbau/rusa/hasil laut dan cukup TERBAIK untuk tugas di ruang sempit dan berliku. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. Ingat JERMAN, ingat F.HERDER !!

Harga: (TIADA STOK !)

pisau-lapah-daging-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-lapah-daging-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-lapah-daging-6inci-cap-garpu-f.herder


Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah kulit F.HERDER
model: 8675-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah kulit ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berabad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Ia memulakan perusahaan semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah kulit haiwan; kerbau, lembu, kambing, rusa, kijang, kibas, pelanduk, landak, unta, kuda dan cukup TERBAIK buat pengusaha/penyembelih di ladang ternakan/pusat sembelihan haiwan. Ia SANGAT DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk Nusantara. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Jangan berlengah lagi, cubalah hari ini pisau TERBAIK Jerman ini !!

Harga: (TIADA STOK !)

pisau-lapah-kulit-f.herder-cap-garpupisau-lapah-kulit-f.herder-cap-garpupisau-lapah-kulit-f.herder-cap-garpu


1) Jenis: Pisau daging & ikan F.HERDER
model: 8670-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau dengan bilah sedikit condong (mudah lentur) ini adalah untuk tugas menghiris daging & ikan (fillet), ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong serta hasil laut. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. Ingat F.HERDER, ingatlah "RARE" !

Harga: (TIADA STOK !)

pisau-daging-ikan-f.herder-cap-garpupisau-daging-ikan-f.herder-cap-garpupisau-daging-ikan-f.herder-cap-garpu


1) Jenis: Pisau daging lurus F.HERDER
model: 8654-21,00
panjang: 21 cm atau 8.26 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau dengan bilah lurus ini adalah untuk tugas menghiris daging, ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong atau bahan makanan lain. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER lambang keaslian pisau Solingen !!

Harga: (TIADA STOK !)

pisau-daging-21cm-f.herder-solingenpisau-daging-21cm-f.herder-solingenpisau-daging-21cm-f.herder-solingen

1) Jenis: Pisau lapah lurus F.HERDER
model: 8685-15,50
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah dengan bilah lurus ini adalah untuk tugas menghiris daging, ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong atau bahan makanan lain. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang "RARE" dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER simbol keaslian produk Solingen !!

Harga: (TIADA STOK !)

pisau-daging-lurus-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-daging-lurus-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-daging-lurus-6inci-cap-garpu-f.herder