/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: parang hutan kukri "Magnum" Cold Steel
model: 97MKM
Panjang: 17 inci (panjang bilah)
Panjang keseluruhan: 22 inci
tebal bilah: 2.8 milimeter
Berat: 569 gram

Material pemegang: plastik Polypropylene
Material: Besi 1055 Carbon Steel (tahan karat)
Warna: hitam
negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Afrika Selatan

Keterangan: Ini ialah parang hutan ASLI digelar "Magnum Kukri" yang direkabentuk dan diinspirasikan dari parang kukri Nepal, namun bentuk bilah dan perwatakannya telah dievolusi & diluruskan, ia jenis FULL TANG yang dikeluarkan oleh syarikat Cold Steel yang berpusat di Ventura, USA, diasaskan oleh Lynn C. Thompson yang juga merupakan seorang pengamal seni beladiri sejak tahun 1980. Cold Steel cukup terkenal dalam penghasilan pelbagai jenis pisau & parang dan produk mereka banyak juga digunakan di dalam filem Hollywood dan beberapa unit tentera US dan di seluruh dunia. Parang kukri ini sebenarnya khusus untuk kegunaan di hutan untuk tugas menebas ranting / semak samun / menebang pokok bersaiz sederhana. Ia terbaik untuk mereka yang gemar aktiviti luar; memburu/mendaki/berkhemah/memancing/pemikat burung/pencari hasil hutan atau boleh disimpan dirumah, sangat dialu-alukan untuk pengumpul golok RARE dan koleksi. Jika anda peminat jenama Cold Steel, "Magnum Kukri" ini harus disisipkan di pinggang anda !!

Harga: RM 222.00 (TIADA STOK)

parang-kukri-hutan-magnum-cold-steelparang-kukri-hutan-magnum-cold-steelparang-kukri-hutan-magnum-cold-steelPosted by: jimbit
1) Jenis: parang hutan "Kukri" Cold Steel
model: 97KMSZ
Panjang: 13 inci (panjang bilah)
Panjang keseluruhan: 18 inci
tebal bilah: 2.8 milimeter
Berat: 453.59 gram

Material pemegang: plastik Polypropylene
Material: Besi 1055 Carbon Steel (tahan karat)
Warna: hitam
negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Afrika Selatan

Keterangan: Ini ialah parang hutan ASLI yang merupakan versi ubahsuai dari kukri yang terkenal digunakan di Nepal. Parang hutan ini jenis FULL TANG yang dikeluarkan oleh syarikat Cold Steel yang berpusat di Ventura, USA, diasaskan oleh Lynn C. Thompson yang juga merupakan seorang pengamal seni beladiri sejak tahun 1980. Cold Steel cukup terkenal dalam penghasilan pelbagai jenis pisau & parang dan produk mereka banyak juga digunakan di dalam filem Hollywood dan beberapa unit tentera US dan di seluruh dunia. Kukri ini lebih ringan berbanding kukri sebenar LTC / tentera Gurkha, lebih tahan lasak dan lebih murah semestinya ! Parang kukri ini sebenarnya disyorkan bagi kegunaan di hutan untuk tugas menebas ranting / semak samun / menebang buluh / pokok bersaiz sederhana. Ia terbaik untuk mereka yang gemar aktiviti luar; memburu/mendaki/berkhemah/memancing/pemikat burung/pencari hasil hutan atau boleh disimpan dirumah, juga bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi. Jangan tunggu atau anda melepas lagi....

Harga: RM 218.00 (TIADA STOK)

parang-hutan-kukri-coldsteelparang-hutan-kukri-coldsteelparang-hutan-kukri-coldsteel

Posted by: jimbit
1) Jenis: parang hutan "Royal Kukri" Cold Steel
model: 97KMIGS
Panjang: 14 inci (panjang bilah)
Panjang keseluruhan: 19.6 inci
tebal bilah: 2.8 milimeter
Berat: 601 gram

Material pemegang: plastik Polypropylene
Material: Besi 1055 Carbon Steel (tahan karat)
Warna: hitam
negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Afrika Selatan

Keterangan: Ini ialah parang hutan ASLI diberi nama "Royal Kukri" yang direkabentuk dan diinspirasikan dari parang kukri yang menjadi ikon tentera Gurkha sejak berabad lampau, ia jenis FULL TANG yang dikeluarkan oleh syarikat Cold Steel yang berpusat di Ventura, USA, diasaskan oleh Lynn C. Thompson yang juga merupakan seorang pengamal seni beladiri sejak tahun 1980. Cold Steel cukup terkenal dalam penghasilan pelbagai jenis pisau & parang dan produk mereka banyak juga digunakan di dalam filem Hollywood dan beberapa unit tentera US dan di seluruh dunia. Parang kukri ini sebenarnya khusus untuk kegunaan di hutan untuk tugas menebas ranting / semak samun / menebang pokok bersaiz sederhana. Ia terbaik untuk mereka yang gemar aktiviti luar; memburu/mendaki/berkhemah/memancing/pemikat burung/pencari hasil hutan atau boleh disimpan dirumah, juga bagus untuk pengumpul barangan "RARE" dan koleksi. Jika anda peminat jenama Cold Steel, "Royal Kukri" ini perlu ada dalam barisan koleksi anda !!

Harga: RM 253.00 - seunit (TIADA STOK)

parang-royal-kukri-cold-steelparang-royal-kukri-cold-steelparang-royal-kukri-cold-steel

Posted by: jimbit
Kami baru sahaja menerima ketibaan stok produk ASLI parang, pisau taktikal, kapak, kukri dari jenama Gerber Bear Grylls, Schrade, Smith & Wesson, Cold Steel, Spyderco Byrd, Kershaw Emerson, Schrade, Ka-bar. Khusus buat peminat senjata di Nusantara. Nantikan kemunculan iklan barangan ini di laman web kami kelak !!!

stok-pisau-dari-usastok-pisau-dari-usa

Posted by: jimbit
Video menunjukkan ujian ketajaman, ketahanan, keseimbangan, ketepatan dibuat pada 2 model parang "kukri" keluaran Cold Steel dari Ventura USA. Anda lihat sendiri kelicikannya !!

https://www.youtube.com/watch?v=kbLEv1DuEKQ

parang-kukri-cold-steel-usa

Posted by: jimbit
Mari kita lihat bagaimana pisau lipat "kudu" keluaran Cold Steel dari Ventura USA diguna dengan lasak dan kasar untuk pelbagai tugas menghiris, mengerat, mencantas malah menggantung objek yang sangat berat !!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=up0jntSo7dM


pisau-lipat-cold-steel-kudu

Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat "kudu" Cold Steel
model: 20K
Panjang keseluruhan (bila dibuka): 10 inci
panjang bilah: 4.2 inci
tebal bilah pisau: 2 milimeter
Berat: 68 gram
Material bilah: Besi 4116 Jerman (tahan karat)
Warna: hitam
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: china

Keterangan: Ini ialah pisau lipat ASLI yang dikeluarkan oleh syarikat Cold Steel yang berpusat di Ventura, USA, diasaskan oleh Lynn C. Thompson yang juga merupakan seorang pengamal seni beladiri sejak tahun 1980. Cold Steel cukup terkenal dalam penghasilan pelbagai jenis pisau dan produk mereka banyak digunakan di dalam filem Hollywood dan beberapa unit tentera US dan di seluruh dunia. Model ini merupakan pisau lipat yang murah dan cukup tajam serta berguna/sesuai sebagai E.D.C. untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa, sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi. Buat peminat jenama Cold Steel, pisau ini wajib menjadi simpanan anda sebelum ia hilang ditelan masa !!

Harga: RM 83.00 (TIADA STOK)

pisau-lipat-coldsteelpisau-lipat-coldsteelpisau-lipat-coldsteel


Posted by: jimbit
Lihatlah ketajaman & kelasakan bilah parang buatan Cold Steel dari Ventura, USA. Di dalam video ini ditunjukkan parang ini diguna untuk mencantas, menetak, menakik pelbagai benda malah mengetuk paku !!

https://www.youtube.com/watch?v=xEGaACI2icg

video-parang-cold-steel-usa


Posted by: jimbit
1) Jenis: parang hutan/tebas Cold Steel
model: 97JMS
Panjang: 16 inci (panjang bilah)
Panjang keseluruhan: 22 inci
tebal bilah: 2.8 milimeter
Berat: 663.37 gram

Material pemegang: plastik Polypropylene
Material: Besi 1055 Carbon Steel (tahan karat)
Warna: hitam
negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Afrika Selatan

Keterangan: Ini ialah parang hutan ASLI jenis FULL TANG yang dikeluarkan oleh perusahaan Cold Steel yang berpusat di Ventura, USA, diasaskan oleh Lynn C. Thompson yang juga merupakan seorang pengamal seni beladiri sejak tahun 1980. Cold Steel cukup terkenal dalam penghasilan pelbagai jenis pisau & parang dan produk mereka banyak juga digunakan di dalam filem Hollywood dan beberapa unit tentera US dan di seluruh dunia. Parang ini sebenarnya khusus untuk kegunaan di hutan untuk tugas menebas ranting / semak samun / menebang pokok bersaiz sederhana. Ia terbaik untuk mereka yang gemar aktiviti luar; memburu/mendaki/berkhemah/memancing/pemikat burung/pencari hasil hutan atau boleh disimpan dirumah, juga bagus untuk pengumpul barangan rare dan koleksi. Jika anda peminat jenama Cold Steel, parang ini wajib menjadi simpanan anda sebelum ia hilang ditelan masa !!

Harga: RM 228.00 (tiada stok)

parang-tebas-hutan-cold-steelparang-tebas-hutan-cold-steelparang-tebas-hutan-cold-steel