1) Jenis: Gunting rambut "CAP MATA" Carl Schlieper
panjang: 20 cm atau 7.87 inci
material: besi tahan karat
Buatan: CARL SCHLIEPER Gmbh & Co. Kommanditgesellschaft, Solingen, JERMAN

Keterangan: Gunting rambut ini adalah dari jenama terkenal Carl Schlieper, jenama lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi. Gunting ini adalah stok keluaran lama tahun 1960an yang telah pupus dan tiada lagi di pasaran !! Jenama ini telah bertapak di Nusantara sejak abad ke 18 lagi. Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Ia telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo, Thailand) pada tahun 1754 !! oleh Carl Schlieper Stahlwarenfabrik & Export. Diperkenalkan dengan jenama Carl Schlieper atau lebih dikenali dengan nama "CAP MATA".
Gunting ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Gunting ini khusus dan terbaik untuk kerja menggunting rambut. Ia sangat tajam dan merupakan gunting terbaik dari Jerman disyorkan untuk tukang gunting / peminat gunting / mereka yang mencari gunting sebagai koleksi. Peminat pisau/gunting disyorkan memilikinya kerana ia adalah RARE dan telah PUPUS di pasaran hari ini !!

Harga: RM 1800.00
gunting rambut CAP MATA Carl Schlieper Jermangunting rambut CAP MATA Carl Schlieper Jermangunting rambut CAP MATA Carl Schlieper Jermangunting rambut CAP MATA Carl Schlieper Jerman