/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat Lifter Blackwash Kershaw
model: 1302BWX
Panjang keseluruhan: 7.9 inci
panjang bilah: 3.5 inci
Material bilah: Besi 4Cr14 (tahan karat) dilapisi oksida hitam

Material pemegang: Besi tahan karat & oksida hitam
Berat: 161 gram
Warna: hitam lusuh
Pengeluar ASAL: Kai USA Ltd. Oregon, USA
Buatan: china

Keterangan: Pisau lipat dari siri "Blackwash" ini adalah keluaran Kai USA Ltd. & adalah produk TULEN diimpot terus dari USA. Jenama Kershaw diasaskan sejak tahun 1974 oleh Pete Kershaw di Oregon, USA. Pisau Kershaw "Lifter" ini dibuat untuk memenuhi permintaan peminat alatan EDC di timur dan barat yang mencari pisau bersaiz sederhana dengan besi yang kukuh. Lubang & "punat besi" pada bilah pisau dibuat agar matanya dapat dibuka dengan pantas menggunakan ibu jari manakala pada "pengunci" mata pisau dibuat pada kerangka utama sebagai langkah keselamatan untuk penggunanya. Ia cukup sesuai sebagai E.D.C. untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh penggiat aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna di kala suka dan duka. Miliki ia hari ini wahai lelaki budiman !

Harga: RM 176.00

pisau lipat KERSHAWpisau lipat KERSHAWpisau lipat KERSHAW
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat CQC-4K Kershaw X Emerson
model: 6054BRNBLK
Panjang keseluruhan: 7.37 inci
panjang bilah: 3.25 inci
tebal bilah pisau: 3.04 milimeter
Material bilah: Besi 8Cr14MoV (tahan karat) dilapisi oksida hitam
Material pemegang: Besi G10 & 410
Berat: 116.2 gram
Warna: hitam / coklat
Pengeluar ASAL: Kai USA Ltd. Oregon, USA
Buatan: china

Keterangan: Pisau lipat ini adalah keluaran KERSHAW, direkabentuk oleh Emerson Knives, Inc., USA dan ia adalah ASLI. Jenama Kershaw diasaskan sejak tahun 1974 oleh Pete Kershaw di Oregon, USA. Pisau Kershaw & Emerson menjadi menjadi pilihan peminat EDC, juga banyak digunakan oleh anggota polis / tentera USA. Pisau ini bersaiz kecil dan cukup ringan, mata bilah yang cukup TAJAM. Ia cukup disyorkan untuk anggota keselamatan ketika tugas taktikal / operasi dan juga untuk penggiat aktiviti luar; mendaki gunung, memburu, memancing, mencari hasil hutan.
Pada bahagian tepi terdapat klip untuk menyangkutnya pada poket / beg, hulunya yang bertekstur dari besi berkualiti gred G10, cukup kemas bila digenggam. Pisau ini cukup menarik dan terbaik buat peminat/pengumpul pisau, anggota keselamatan, peminat EDC dan barangan "RARE" !!

Harga: RM 265.00

pisau lipat Kershaw Emersonpisau lipat Kershaw Emersonpisau lipat Kershaw Emersonpisau lipat Kershaw Emerson