/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Category: Batu pengasah USA
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pengasah poket 4 dalam 1 Lansky
model: PS-MED01
Ukuran: 10 cm X 3 cm
jenis mata asah: tungsten karbaid, seramik & berlian
Sudut mata asah: 22.5 darjah
Grit: 600 (berlian) dan 1000 (seramik)

keluaran: Arthur Lansky LeVine & Associates Inc., New York, USA
buatan: china

Keterangan: Pengasah pisau kecil jenis 4 DALAM 1 ini adalah dari jenama LANSKY, pengeluar batu asah terkenal di USA, perusahaan ini bermula sejak tahun 1979 & diasaskan oleh Arthur Lansky Levine yang merupakan pelajar perubatan pada ketika itu. Ia bermula ketika beliau tidak berpuas hati dengan ketajaman alat bedah yang tumpul pada ketika itu lalu membolehkan beliau mendapat idea untuk mencipta pengasah yang mesra pengguna disamping mendapatkan ketajaman yang cukup mantap.
Batu asah ini mempunyai 4 jenis mata asah (1 tungsten karbaid, 2 seramik & 1 berlian), ia merupakan pengasah kecil di masa kecemasan di mana anda tidak perlu membawa pengasah lain jika tugas anda memerlukan ke sana ke mari. Pengasah ini boleh mengasah pisau bersaiz kecil & sederhana sama ada bilah jenis bergigi, biasa, gunting, mata gergaji. Pengasah kecil serba boleh, teman anda di kala suka dan duka !

Harga: RM 94.00

nullnullnullnull
Category: Batu pengasah USA
Posted by: jimbit
1) Jenis: Batu asah 2 GRIT Lansky
model: LPUCK
Ukuran: 7.5 cm X 2.5cm
kadar asah: kasar (kelabu gelap) dan halus (kelabu cerah)
Grit: 120 (kelabu gelap) dan 280 (kelabu cerah)
Buatan: Arthur Lansky LeVine & Associates Inc., New York, USA

Keterangan: Batu asah unik berbentuk BULAT jenis dua bahagian GRIT permukaan ini adalah dari jenama LANSKY, pengeluar batu asah terkenal di USA, perusahaan ini bermula sejak tahun 1979 & diasaskan oleh Arthur Lansky Levine yang merupakan pelajar perubatan pada ketika itu. Ia bermula ketika beliau tidak berpuas hati dengan ketajaman alat bedah yang tumpul pada ketika itu lalu membolehkan beliau mendapat idea untuk mencipta pengasah yang mesra pengguna disamping mendapatkan ketajaman yang cukup mantap.
Batu asah ini mempunyai 2 jenis kadar asahan (120 & 280), jadi anda tidak perlu membawa banyak batu asah jika tugas anda memerlukan ke sana sini. Asahan grit 120 merupakan ASAS untuk mengasah, manakala grit 280 disyorkan untuk mendapatkan asahan yang lebih "sempurna" atau sebagai asahan peringkat akhir. Batu ini khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama kapak, sabit, parang dan sebagainya dan semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini dibuat berbentuk bulat agar ia dapat mengasah permukaan bilah melengkung, pendek atau panjang. Anda mencari batu asah "RARE" & mampu milik ? Batu asah Lansky ini dibawa khas buat anda dari New York, USA !

Harga: RM 88.00 - SEBIJI (HABIS !)

nullnullnull
Category: Batu pengasah USA
Posted by: jimbit
1) Jenis: Batu asah 2 GRIT Lansky
model: LCB6FC
Ukuran: 15 x 5 cm
kadar asah: kasar (kelabu gelap) dan halus (kelabu cerah)
Grit: 120 (kelabu gelap) dan 600 (kelabu cerah)
Buatan: Arthur Lansky LeVine & Associates Inc., New York, USA

Keterangan: Batu asah jenis dua bahagian GRIT permukaan ini adalah dari jenama LANSKY, pengeluar batu asah terkenal di USA, perusahaan ini bermula sejak tahun 1979 & diasaskan oleh Arthur Lansky Levine yang merupakan pelajar perubatan pada ketika itu. Ia bermula ketika beliau tidak berpuas hati dengan ketajaman alat bedah yang tumpul pada ketika itu lalu membolehkan beliau mendapat idea untuk mencipta pengasah yang mesra pengguna disamping mendapatkan ketajaman yang cukup mantap.
Batu asah ini mempunyai 2 jenis kadar asahan (120 & 600), jadi anda tidak perlu membawa banyak batu asah jika tugas anda memerlukan ke sana sini. Asahan grit 120 merupakan ASAS untuk mengasah, manakala grit 600 disyorkan untuk mendapatkan asahan yang lebih "licin" atau sebagai asahan peringkat akhir. Batu ini khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pahat, kapak, sabit, parang dan sebagainya dan semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Anda mencari batu asah "RARE" & mampu milik ? Lansky ini dibawa khas dari New York, USA !

Harga: RM 99.00 - SEBIJI

nullnullnullnull
Category: Batu pengasah USA
Posted by: jimbit

2) Jenis: Batu asah ARKANSAS Lansky
model: LBS6S
Ukuran: 15 x 5 cm
kadar asah: sederhana
Grit: -
Buatan: Arthur Lansky LeVine & Associates Inc., New York, USA

Keterangan: Batu asah yang dibuat dari batuan unik "Novaculite" yang hanya terdapat di pergunungan Ouachita di Arkansas & Oklahoma USA ini adalah dari jenama LANSKY. Pengeluar batu asah terkenal di USA, perusahaan ini bermula sejak tahun 1979 & diasaskan oleh Arthur Lansky Levine yang merupakan pelajar perubatan pada ketika itu. Ia bermula ketika beliau tidak berpuas hati dengan ketajaman alat bedah yang tumpul pada ketika itu lalu membolehkan beliau mendapat idea untuk mencipta pengasah yang mesra pengguna disamping mendapatkan ketajaman yang cukup mantap. Batuan NOVACULITE yang terdiri dari silika telah digunakan ribuan tahun oleh puak Red Indian USA untuk mengasah senjata dan perlombongan batuan ini bermula sejak awal tahun 1800 lagi untuk mendapatkan batuan berharga ini. Batu ini khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pahat, kapak, sabit, parang dan sebagainya dan semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah "lembut / sederhana, merupakan batu pengasah untuk menajamkan mata pisau yang kurang tajam tetapi masih berkeadaan baik.
Pengasah ini didatangkan dengan alas plastik anti licin & istimewanya pengasah ini, ia boleh ditelangkup untuk melindungi permukaan batu asah agar sentiasa terjaga. Anda mencari batu asah RARE & terbaik ? Lansky ini dicipta buat kalian !!

Harga: RM 163.00 - SEBIJI (STOK HABIS !)

nullnullnullnull
Category: Batu pengasah USA
Posted by: jimbit
2) Jenis: Pengasah pisau tarik Lansky
model: LNLSTCN
Ukuran: 16 x 6.8 cm
Sudut asah: 22.5 darjah
Mata pengasah: tungsten karbida
keluaran: Arthur Lansky LeVine & Associates Inc., New York, USA
buatan: china

Keterangan: Pengasah pisau ini adalah dari jenama LANSKY, pengeluar batu asah terkenal di USA, perusahaan ini bermula sejak tahun 1979 & diasaskan oleh Arthur Lansky Levine yang merupakan pelajar perubatan pada ketika itu. Ia bermula ketika beliau tidak berpuas hati dengan ketajaman alat bedah yang tumpul pada ketika itu lalu membolehkan beliau mendapat idea untuk mencipta pengasah yang mesra pengguna disamping mendapatkan ketajaman yang cukup mantap.
Pengasah ini ringkas dan mudah dibawa, sesuai untuk mengasah pisau bersaiz kecil / pisau dapur / pisau lapah / pisau sembelihan. Pengasah jenis ini TERBAIK untuk mereka yang tidak yakin / takut menggunakan pengasah jenis batang. Pengasah jenis ini mempunyai pelindung khas pada tangan untuk mengelakkan kecederaan pada jari / tangan anda semasa mengendalikannya.

Harga: RM 70.00 - SEUNIT (STOK HABIS)

nullnullnullnull
Category: Batu pengasah USA
Posted by: jimbit
1) Jenis: Batu asah BERLIAN Lansky
model: LDB6F
Ukuran: 15 x 5 cm
kadar asah: halus
Grit: 600
keluaran: Arthur Lansky LeVine & Associates Inc., New York, USA
buatan: china

Keterangan: Batu asah yang disalut dengan debu berlian ini adalah dari jenama LANSKY, pengeluar batu asah terkenal di USA, perusahaan ini bermula sejak tahun 1979 & diasaskan oleh Arthur Lansky Levine yang merupakan pelajar perubatan pada ketika itu. Ia bermula ketika beliau tidak berpuas hati dengan ketajaman alat bedah yang tumpul pada ketika itu lalu membolehkan beliau mendapat idea untuk mencipta pengasah yang mesra pengguna disamping mendapatkan ketajaman yang cukup mantap. Permukaan batu asah ini disalut dengan serbuk berlian terbaik (berlian merupakan unsur mineral yang sangat keras, ia dapat mengasah dengan kadar segera dan cepat), anda cuma sekadar menggesel pisau pada pengasah ini beberapa kali sahaja tanpa perlu lenguh bahu dan tangan mengasah. Batu asah berlian ini adalah dari grit halus & DISYORKAN untuk kerja akhir mengasah pisau & mendapatkan ketajaman mata lebih halus. Ia sesuai digunakan untuk menajamkan pisau yang diperbuat dari seramik, karbon, titanium dan besi. Ia boleh diguna untuk mengasah sebarang jenis pisau/pahat/parang/sabit/benet dan sebagainya. Pengasah ini didatangkan dengan alas plastik anti licin & istimewanya pengasah ini, ia boleh ditelangkup untuk melindungi permukaan batu asah agar sentiasa terjaga. Anda mencari batu asah berlian yang RARE & terbaik ? Lansky ini dicipta buat kalian !!

Harga: RM 205.00 - sebiji (STOK HABIS)

nullnullnullnull