/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Category: gunting JEPUN
Posted by: jimbit
1) Jenis: Gunting kain SHINSHU HOMARE
panjang: 25 cm atau 9.84 inci (keseluruhan)
material: besi khas tempa Jepun
Buatan: Shinshu Homare Kyoto, Jepun

Keterangan: Gunting kain ini dibuat di wilayah yang pada asalnya melahirkan ramai tukang pembuat pedang samurai dan katana sejak beratus tahun lampau sehingga ia dihapuskan pada 1870an oleh Empayar Meiji selaras dengan dasar pemodenan Jepun. SHINSHU HOMARE terkenal dengan produk berkualiti mereka terutamanya gunting kain. Mata gunting ini cukup TAJAM, Ia didatangkan dengan bungkusan yang menarik, bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi, dibuat oleh tukang pandai besi konvensional Jepun.
Gunting ini adalah lebih ringan berbanding gunting buatan negara Eropah, selesa walau digunakan dalam jangka waktu lama, tidak menyakitkan jari dan tidak melenguhkan lengan dan terbaik untuk kerja-kerja memotong fabrik kain, kulit, serat sintetik dan SUNGGUH mudah diguna walau ketika proses menggunting yang berliku dan fabrik berlapis. Gunting yang disyorkan untuk tukang jahit, pereka fesyen serta mereka yang berhempas pulas menyiapkan tempahan pakaian pelanggan. Tukang jahit, surirumah, tukang kasut, pelajar bidang senireka tekstil, peminat pisau/gunting disyorkan memilikinya kerana ia adalah RARE dan merupakan gunting kain PREMIUM dengan harga mampu milik dan sangat jarang didapati di pasaran hari ini !!

Harga: RM 248.00 - sebilah

nullnullnullnull
Category: gunting JEPUN
Posted by: jimbit
1) Jenis: Gunting rambut Green Bell
model: SJ-H70
Material: Besi tahan karat dengan saduran Nikel
panjang keseluruhan: 16 cm
berat: 49 gram
Warna: krom
Buatan: Green Bell Co.Ltd, Yodogawa-ku, Osaka, JEPUN

Keterangan: Gunting rambut ini adalah dari jenis PREMIUM dan TERBAIK, dibuat oleh Green Bell Co.Ltd yang diasaskan oleh Kiyoshi Ishida sejak tahun 1968. Green Bell cukup terkenal dengan produk berkualiti mereka terutamanya untuk penjagaan kebersihan diri terutamanya ketip kuku & gunting kecil. Kilang mereka terletak di wilayah pergunungan Seki, sebuah kota yang terkenal dalam pengeluaran pedang samurai terbaik dan dipanggil "Kota Pisau" Jepun. Mata gunting ini cukup TAJAM, Ia didatangkan dengan bungkusan yang menarik, bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi.
Gunting ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik dari negara "Matahari terbit", Jepun. Gunting ini khusus dan terbaik untuk kerja menggunting rambut. Ia sangat tajam dan merupakan gunting terbaik dari Jepun disyorkan untuk tukang gunting / peminat gunting / mereka yang mencari gunting sebagai koleksi. Peminat pisau/gunting disyorkan memilikinya kerana ia adalah "RARE" dan sangat jarang didapati di pasaran hari ini !!

Harga: RM 167.00

gunting rambut Jepungunting rambut Jepungunting rambut Jepun