/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
Tajuk: Swiss Army Knives - A Collector's Companion
Penulis: Derek Jackson
Jenis kulit: Kulit keras
Bilangan mukasurat: 208 halaman
Penerbit: Chartwell Books, New York, Amerika Syarikat
Tahun terbitan: 2018
Bahasa: Inggeris
ISBN: 978-0-7858-3634-6
Ukuran buku: 22.2 x 14.6 x 1.9 cm
Negara cetakan: china

Keterangan: Ini merupakan buku yang WAJIB dimiliki oleh peminat dan pengumpul pisau/alatan VICTORINOX dan Swiss Army dan khususnya kepada peminat pisau/parang/senjata. Ia diterbitkan oleh Chartwell Books USA dengan kerjasama Victorinox AG, Switzerland sebagai menghargai kesetiaan peminat Swiss Army.
Buku ini menceritakan tentang sejarah Victorinox dan pisau serbaguna Swiss Army, ia menceritakan bagaimana perusahaan Victorinox bermula dan juga menceritakan latarbelakang setiap model, pelbagai fungsi utama alatan Swiss Army, susur galur setiap model dan cara pembuatan pisau-pisau di kilangnya.
Untuk peminat pisau VICTORINOX & Swiss Army, buku ini merupakan naskah yang perlu ada di rak buku rumah/pejabat/kedai anda, dapatkan segera sekarang kerana ia tidak dijual di memana kedai buku di rantau ini !! Buku ini sangat disyorkan untuk peminat barang RARE dan juga koleksi.

Harga: RM 213.00 - senaskah

Untuk pesanan klik: https://niaga.ded1.net/product/swiss-army-knives-a-collectors-companion-2/

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
1) Tajuk: The Swiss Army Knife Book - outdoor projects
Penerbit: Frances Lincoln Ltd dengan kerjasama Victorinox AG
Bilangan mukasurat: 208 halaman
Ukuran buku: 25.1 x 20 x 2.2 cm
Tahun terbitan: 2016

Penulis: Felix Immler
Jenis kulit: Kulit keras
Pencetak: -
Bahasa: Inggeris
ISBN: 978-0-7112-3889-3
Negara cetakan: china

Keterangan: Ini merupakan buku yang WAJIB dimiliki oleh peminat dan pengumpul pisau/alatan VICTORINOX dan Swiss Army dan khususnya kepada peminat pisau/parang/senjata. Ia diterbitkan oleh Frances Lincoln Ltd, London dengan kerjasama Victorinox AG, Switzerland sebagai menghargai kesetiaan peminat Swiss Army. Buku ini menceritakan tentang pelbagai alatan yang boleh dihasilkan untuk ikhtiar hidup ketika di dalam hutan (menggunakan kayu, batu, ranting, daun, rumput) dengan bantuan menggunakan pisau Victorinox Swiss Army. Antara alatan dari hasil alam semulajadi & terbuang yang boleh dihasilkan seperti penyidai, bangku, tangga, rak, meja, alas bangku, pembakar, penyapu, penyangkut baju dan pelbagai lagi. Kandungan buku ini juga menceritakan tatacara yang betul menggunakan pisau/alatan Victorinox serta panduan asas berkhemah di hutan. Buku ini dicetak atas kertas berkualiti tinggi dengan gambar berwarna penuh. Untuk peminat pisau VICTORINOX, buku ini merupakan naskah yang perlu ada di rak buku rumah/pejabat/kedai anda, dapatkan segera sekarang kerana ia tidak dijual di memana kedai buku di rantau ini !! Buku ini sangat disyorkan untuk peminat barang RARE dan juga koleksi.

Harga: RM 380.00

Untuk pesanan klik: https://niaga.ded1.net/product/the-swiss-army-knife-book-outdoor-projects/

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
Tajuk: Swiss Army Knives - A Collector's Companion
Penulis: Derek Jackson
Jenis kulit: Kulit keras
Bilangan mukasurat: 192 halaman
Penerbit: Compendium Publishing, London

Tahun terbitan: 2007
Bahasa: Inggeris
ISBN: 978-1-905573-70-7
Ukuran buku: 8.3 x 4.8 x 0.9 inci
Negara cetakan: China

Keterangan: Ini adalah antara buku WAJIB dimiliki oleh peminat dan pengumpul VICTORINOX Swiss Army. Ia adalah RARE dan TIDAK lagi dikeluarkan, diterbitkan oleh Compendium Publishing dari London dengan kerjasama Victorinox AG Switzerland. Buku ini menceritakan tentang sejarah Victorinox dan pisau serbaguna Swiss Army, ia menceritakan bagaimana syarikat Victorinox bermula dan menceritakan latarbelakang setiap model dan cara pembuatan pisau-pisau di kilangnya. Ia dicetak atas kertas kilat yang berkualiti tinggi serta mempunyai kulit tebal yang bagus. Untuk peminat pisau VICTORINOX, buku ini adalah koleksi yang perlu ada di rak buku rumah anda, dapatkan segera sekarang kerana ia tidak dijual di memana kedai buku di rantau ini !! Ia adalah sangat disyorkan untuk peminat barang RARE dan juga koleksi. Dapatkan segera sebelum hilang ditelan zaman !!


Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)
buku swiss army victorinoxbuku swiss army victorinoxbuku swiss army victorinox
Posted by: jimbit
Tajuk: Crafting with the Pocket Knife - A practical companion
Penerbit: AT Verlag dengan kerjasama Victorinox AG
Bilangan mukasurat: 112 halaman
Ukuran buku: 19 x 13 x 1 cm

Tahun terbitan: 2014
Penulis: Felix Immler
Jenis kulit: Kulit lembut
Pencetak: AZ Druck und Datentechnik, Kempten
Bahasa: Inggeris
ISBN: 978-3-03800-845-3
Negara cetakan: Jerman

Keterangan: Ini adalah antara buku yang WAJIB dimiliki oleh peminat dan pengumpul VICTORINOX dan Swiss Army dan juga secara amnya kepada peminat pisau/parang/senjata. Ia adalah rare dan jarang dijumpai di pasaran, diterbitkan oleh AT Verlag dengan kerjasama Victorinox AG, Switzerland sebagai menghargai kesetiaan peminat Swiss Army. Buku ini menceritakan tentang pelbagai hasil kraf yang boleh dihasilkan dengan hanya menggunakan pisau Victorinox. Ia juga memberi panduan penjagaan pisau/alat serbaguna Victorinox, panduan tentang fungsi peralatan pada Victorinox serta cara penjagaan pisau. Buku ini dicetak atas kertas kilat yang berkualiti tinggi dengan saiz yang mudah dibawa ke sana sini. Untuk peminat pisau VICTORINOX, buku ini merupakan naskah yang perlu ada di rak buku rumah/pejabat/kedai anda, dapatkan segera sekarang kerana ia tidak dijual di memana kedai buku di rantau ini !! Buku ini sangat disyorkan untuk peminat barang rare dan juga koleksi.

Harga: RM 154.00 - seunit

buku-crafting-pocketknife-victorinoxbuku-crafting-pocketknife-victorinoxbuku-crafting-pocketknife-victorinox
Posted by: jimbit
Tajuk: The Knife and Its History
Penerbit: VICTORINOX, SWITZERLAND
Bilangan mukasurat: 189 halaman
Ukuran buku: 30 x 21.2 x 1.9 cm
Tahun terbitan: 1984
Penulis: -
Jenis kulit: Kulit keras
Pencetak: Benziger AG
Bahasa: Inggeris
ISBN: -
Negara cetakan: Switzerland

Keterangan: Ini adalah antara buku coffee table yang WAJIB dimiliki oleh peminat dan pengumpul VICTORINOX dan Swiss Army dan juga secara amnya kepada peminat pisau/parang/senjata. Ia adalah "rare" dan jarang dijumpai di pasaran, diterbitkan sendiri oleh Victorinox Switzerland sempena ULANGTAHUN ke 100 tahun Victorinox. Buku ini menceritakan tentang sejarah dan proses pembuatan pisau/senjata/pedang/parang/keris/tombak dari zaman pra-sejarah dan zaman silam dari serata dunia antaranya di Jerman, Itali, Peranchis, Belgium, Portugal, Sepanyol, Indonesia, Selatan Thai, Norway, China, Iran, Mexico, USA dan serata dunia. Buku ini juga menceritakan dengan ringkas bentuk pisau/senjata yang dibuat menggunakan kaedah tradisional dan juga alatan yang digunakan.
Di dalam buku ini juga diceritakan sejarah bermulanya Victorinox, organisasi, pembuatan pelbagai model pisau moden Victorinox dan juga alatan serbaguna Swiss Army yang cukup terkenal itu. Ia dicetak atas kertas kilat yang berkualiti tinggi serta mempunyai kulit tebal yang bagus. Untuk peminat pisau VICTORINOX, buku ini adalah barang yang perlu ada di rak buku rumah/pejabat/kedai anda, dapatkan segera sekarang kerana ia tidak dijual di memana kedai buku di rantau ini !! Buku ini sangat disyorkan untuk peminat barang "rare" dan juga koleksi. Dapatkan segera buku yang tidak lagi diulang cetak ini, ia akan menjadi aset berharga anda suatu hari nanti !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

buku-sejarah-pisau-victorinoxbuku-sejarah-pisau-victorinoxbuku-sejarah-pisau-victorinox