/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
6) Jenis: Batu asah / WhetStone Grit 1000 / 250
Ukuran: 20.5 x 5.0 x 2.5 cm
kadar asah: 250 (membaik pulih) & 1000 (Asas)
Grit: 1000 dan 250

Buatan: MATSUNAGA STONE CO.LTD, Osaka, JEPUN

Keterangan: Batu pengasah ini adalah disyorkan sebagai batu asas mengasah dan serta membaikpulih bilah pisau, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Batu asah ini mempunyai 2 jenis kadar asahan (250 & 1000), jadi anda tidak perlu membawa banyak batu asah jika tugas anda memerlukan ke sana sini.

Asahan grit 250 digunakan untuk "membentuk" semula / membaikpulih mata bilah yang telah sumbing atau bergerigi atau keadaan di mana telah teruk. Untuk makluman, grit 250 adalah SANGAT KASAR dan asahan dengan grit ini akan mengikis besi pada pisau dengan banyak. Manakala grit 1000 disyorkan selepas mengasah dari grit 250 iaitu merupakan asas permulaan mengasah pisau.

Harga: RM 117.00

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 800
Ukuran: 21 x 6.5 x 3.2 sentimeter
kadar asah: membaik pulih / membentuk semula
Grit: 800
Buatan: TOJIRO Company Limited, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah batu asah keluaran TERBAIK TOJIRO Jepun. Syarikat asal TOJIRO Company Limited ini diasaskan semenjak tahun 1955. Batu ini diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta sentiasa basahkan batu ini dengan aliran air. Asahan grit 800 digunakan untuk "membentuk" semula / membaikpulih mata bilah yang telah sumbing atau berlekuk atau keadaan di mana sedikit teruk. Untuk makluman, grit 800 adalah AGAK KASAR dan asahan dengan grit ini akan mengikis elemen keluli pada bilah pisau. Jika anda tercari-cari batu asah Jepun kasar yang berguna untuk "membaik pulih" serta membentuk semula mata pisau, dapatkan ia hari ini !!

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 217.00

nullnullnull
Posted by: jimbit

1) Jenis: Batu asah / WhetStone Grit 1200
Ukuran: 20.7 x 6.6 x 3.4 cm
kadar asah: sederhana
Grit: 1200
Buatan: MATSUNAGA STONE CO.LTD, Osaka, JEPUN

Keterangan: Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK dari gred asahan SEDERHANA, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah SEDERHANA dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga sebagai batu pengasah pra-permulaan untuk mengasah mata pisau anda. Anda disyorkan untuk menggunakan batu asah PREMIUM ini dengan kombinasi batu asah pelbagai grit.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 140.00

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
2) Jenis: Batu asah / whetstone Grit 8000 KING
Ukuran: 21 x 7.3 x 2.2 sentimeter
Kadar asah: TERSANGAT HALUS
Grit: 8000
Buatan: MATSUNAGA STONE CO.LTD, Osaka, JEPUN

Keterangan: Ini adalah antara batu asah keluaran TERBAIK dari KING Jepun. Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK dan SANGAT HALUS, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah disamping diletakkan sedikit air (dapatkan pandangan pengeluar/pembuat pisau/senjata anda untuk sudut yang disyorkan). Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah, jangan khuatir ia adalah normal. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sangat halus dan sesuai untuk kerja akhir mata pisau yang telah di asah dengan pengasah grit kasar dan sederhana. Batu asah grit TERHALUS ini sebenarnya disyorkan untuk membuang "calar" kecil pada pisau yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar kadangkala. Dapatkan batu asah Jepun KING yang terulung ini tanpa ragu dan bimbang !!

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 5 minit sebelum boleh digunakan !

RM: 476.00
batu-asah-jepun-grit-8000-kingbatu-asah-jepun-grit-8000-kingbatu-asah-jepun-grit-8000-king
Posted by: jimbit
3) Jenis: Batu asah / WhetStone Grit 1000
Ukuran: 20.7 x 6.6 x 3.4 cm
kadar asah: Asas
Grit: 1000
Buatan: MATSUNAGA STONE CO.LTD, Osaka, JEPUN

Keterangan: Batu pengasah grit 1000 ini adalah disyorkan sebagai batu asas mengasah pisau, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Ia sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya. Anda disyorkan untuk menggunakan batu asah PREMIUM ini dengan kombinasi batu asah pelbagai grit lain.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 128.00

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
2) Jenis: Batu asah / WhetStone Grit 6000
Ukuran: 21 x 7.3 x 2.2 cm
kadar asah: pra halus
Grit: 6000
Buatan: MATSUNAGA STONE CO.LTD, Osaka, JEPUN

Keterangan: Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK gred PRA HALUS, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah permulaan halus, TERBAIK sebagai batu pengasah untuk melicinkan dan "mengilatkan" mata pisau anda pada PERINGKAT AKHIR kerja mengasah. Jika anda masih tercari-cari batu asah PREMIUM terbaik untuk senjata/pisau anda, batu asah ini adalah alatan wajib untuk dimiliki.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 5 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 213.00
batu asah jepun pra halus grit 6000batu asah jepun pra halus grit 6000batu asah jepun pra halus grit 6000
Posted by: jimbit
1) Jenis: Klip mengasah pisau Mont Blanc
model: 36004
Ukuran: 10 x 2 sentimeter
material: plastik resin & seramik alumina
Buatan: Shimizu Seisakusho Co., Ltd, Miki, Hyogo, Jepun


Keterangan: Ini merupakan sejenis klip mengasah pisau keluaran ASLI dari Shimizu Seisakusho Co., Ltd yang merupakan pengeluar peralatan untuk pertanian/pertukangan sejak tahun 1942 di Jepun. Klip ini sebenarnya TERBAIK untuk membantu memudahkan sesiapa yang mahu mengasah pisau / parang di atas batu asah dari sebarang jenama / grit. Klip ini cuma perlu dikepilkan pada bahagian belakang mata pisau / parang dan hanya letakkan ia di atas batu asah dan anda boleh mula mengasah dalam keadaan yang stabil & konsisten. Hasilnya kerja mengasah lebih sempurna dan jitu. Menarik bukan ?

Harga: RM 59.00 - SEUNIT

klip asah pisauklip asah pisauklip asah pisau


0) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 220/1000
Ukuran: 17.5 x 5.5 x 2.7 sentimeter
kadar asah: 220 (membaik pulih) & 1000 (Asas)
Grit: 220 & 1000
Buatan: TOJIRO Company Limited, Tsubame-Sanjo, JEPUN


Keterangan: Ini adalah batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan semenjak tahun 1955. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Batu ini didatangkan dengan tapak alas jenis plastik dibawahnya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu asah ini mempunyai 2 jenis kadar asahan (220 & 1000), jadi anda tidak perlu membawa banyak batu asah jika tugas anda memerlukan ke sana sini. Asahan grit 220 digunakan untuk "membentuk" semula / membaikpulih mata bilah yang telah sumbing atau bergerigi atau keadaan di mana telah teruk. Untuk makluman, grit 220 adalah SANGAT KASAR dan asahan dengan grit ini akan mengikis besi pada pisau dengan banyak. Manakala grit 1000 disyorkan selepas mengasah dari grit 220 iaitu merupakan asas permulaan mengasah pisau. Jika anda tercari-cari batu asah Jepun kasar yang berguna untuk "membaik pulih" mata pisau, dapatkan ia hari ini !!

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 187.00 (TIADA STOK !)

nullnullnull


2) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 8000
Ukuran: 26.5 x 8 x 4 cm
kadar asah: tersangat halus
Grit: 8000
Buatan: TOJIRO Company Limited, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah antara batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK dan SANGAT HALUS, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sangat halus dan sesuai untuk kerja akhir mata pisau yang telah di asah dengan pengasah grit kasar dan sederhana iaitu untuk membuang "calar" kecil pada pisau yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar. Jika anda masih tercari-cari batu asah PREMIUM terbaik untuk senjata/pisau anda, batu asah ini adalah alatan wajib untuk dimiliki.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 5 minit sebelum boleh digunakan !

RM: 545.00 (TIADA STOK !)

batu-asah-jepun-grit-8000batu-asah-jepun-grit-8000batu-asah-jepun-grit-8000-ded1-empire
Posted by: jimbit
1) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 4000
Ukuran: 21 x 7 x 1.8 sentimeter
kadar asah: separa halus
Grit: 4000
Buatan: TOJIRO Company Limited, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah batu asah keluaran TERBAIK TOJIRO Jepun. Syarikat asal TOJIRO Company Limited ini diasaskan semenjak tahun 1955. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium (aluminium oksida, karbaid, nitrida) dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Batu ini didatangkan dengan tapak alas jenis plastik dibawahnya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah (dapatkan pandangan pengeluar/pembuat pisau/senjata anda untuk sudut yang disyorkan) serta meletakkan sedikit air pada batu ini.

Batu asah grit 4000 merupakan pilihan terbaik untuk mengasah terutamanya pisau / alatan yang mempunyai besi yang keras kerana permukaan batu ini yang lebih kasar berbanding grit 6000 / 8000. Batu ini berguna untuk kerja mengasah, membuang BURR (lebihan besi halus yang kasar yang tertinggal pada mata pisau hasil asahan terdahulu) dan untuk kerja akhir "mengilatkan" mata pisau. Alatan / pisau anda perlu di asah dengan grit yang lebih rendah sebelum boleh menggunakan batu asah grit 4000 ini. Batu asah Jepun ini dibuat untuk peminat batu asah Jepun serta mereka yang mahukan batu asah TERBAIK & berkualiti untuk mengasah koleksi pisau / parang anda agar tajam sepanjang zaman !!

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 5 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 378.00

Untuk pesanan klik: https://niaga.ded1.net/product/batu-asah-grit-4000-separa-halus-tojiro-jepun/

batu-asah-jepun-grit-4000-fujitorabatu-asah-jepun-grit-4000-fujitorabatu-asah-jepun-grit-4000-fujitora1) Jenis: Batu asah / WhetStone Grit 1200
Ukuran: 20.9 x 7 x 6 cm (SAIZ TINGGI)
kadar asah: sederhana
Grit: 1200
Buatan: MATSUNAGA STONE CO.LTD, Osaka, JEPUN

Keterangan: Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK dan SEDERHANA, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah SEDERHANA dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga sebagai batu pengasah pra-permulaan untuk mengasah mata pisau anda. Anda disyorkan untuk menggunakan batu asah PREMIUM ini dengan kombinasi batu asah pelbagai grit.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 224.00
batu-asah-jepun-grit-1200batu-asah-jepun-grit1200
batu-asah-jepun-grit-1200


2) Jenis: Pengasah pisau tarik NEOKIREX
model: CT-12
Ukuran: 17.8 x 5.5 cm
Material pemegang: ABS Resin
Mata pengasah: seramik alumina
Kadar asah: kasar (warna biru) & halus (warna putih)
Berat: 120 gram
keluaran: Shimomura Industrial Co., Ltd., Sanjo, Niigata, Jepun

Keterangan: Pengasah pisau ini adalah dari jenama NEOKIREX, pengeluar alatan dapur dan pisau lama Jepun, perusahaan ini diasaskan sejak tahun 1874 oleh Eizo SHIMOMURA di wilayah Sanjo. Pengasah ini ringkas dan mudah dibawa, sesuai untuk mengasah pisau bersaiz kecil / pisau dapur / pisau lapah. Ia cukup disyorkan untuk anda yang tidak yakin untuk menggunakan pengasah jenis batang yang memerlukan kemahiran khusus mengasah. Ia boleh digunakan untuk mengasah pisau yang mempunyai 1 bahagian (pisau Jepun) dan 2 bahagian mata. Pengasah ini mempunyai 2 kadar asahan (kasar & halus). Pisau yang terlalu tumpul perlu diasah pada kadar yang kasar terlebih dahulu kemudian barulah diakhiri dengan kadar asah halus dan cara betul mengasah pisau perlu ditarik dengan 1 hala (tanpa perlu membuat tarikan belakang & tolakan hadapan serentak). Begitu mudah bukan ?

Harga: RM 84.00 - SEBUAH (HABIS !)

nullnullnullnull


1) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 1000/3000
Ukuran: 23 x 6.5 x 4.5 sentimeter
kadar asah: Asas (1000) dan Sederhana (3000)
Grit: 1000 & 3000
Buatan: TOJIRO Company Limited, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan semenjak tahun 1955. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Batu ini didatangkan dengan tapak alas jenis plastik dibawahnya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu asah ini mempunyai 2 jenis kadar asahan (1000 & 3000), jadi anda tidak perlu membawa banyak batu asah jika tugas anda memerlukan ke sana sini. Asahan grit 1000 merupakan ASAS untuk mengasah, manakala grit 3000 disyorkan selepas mengasah dari grit 1000. Penggunaan batu asah grit 3000 dapat mengekalkan ketahanan tajam mata bilah agar lebih lama. Batu asah grit 3000 adalah TERBAIK terutamanya untuk pisau lapah.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 198.00 (TIADA STOK !)

20181203-batu-asah-jepun-grit-3000-fujitora1c.jpg20181203-batu-asah-jepun-grit-3000-fujitora2c.jpg20181203-batu-asah-jepun-grit-3000-fujitora5c.jpg