/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
3) Jenis: Pengasah pisau Victorinox
model: 7.8620
panjang: 30cm
jenis pemegang: kayu
material pengasah: besi krom keras
bentuk besi: Leper
kadar asah: gred halus

Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Besi pengasah ini dikeluarkan oleh VICTORINOX AG, Switzerland dengan hulu pemegang kayu yang tampak klasik, besi pengasah diperbuat dari besi krom keras, dibuat khusus untuk mengasah pisau daging / melapah / sembelih. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah HALUS dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul / kurang mantap ketajaman mata bilahnya atau juga berguna untuk membuang lemak haiwan yang menyelaputi permukaan bilah pisau semasa bekerja. Untuk penggemar produk hulu kayu, model jenis ini khusus untuk anda dulu, kini dan selamanya !!

Harga: RM 271.00 - SEBATANG

Untuk pesanan klik: https://niaga.ded1.net/product/pengasah-pisau-halus-victorinox-hulu-kayu/

besi pengasah victorinoxbesi pengasah victorinoxbesi pengasah victorinox
Posted by: jimbit
9) Jenis: Pengasah tangan pisau Victorinox (Besar)
model: 7.8715
panjang: 13.5cm
lebar: 2.2cm
bahan utama: plastik
 ABS
bahan mata asah: Tungsten karbid
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Pengasah pisau saiz besar ini dibuat oleh pembuat pisau lagenda Switzerland - Victorinox AG. Mata pengasahnya diperbuat dari bahan Tungsten karbid menggabungkan unsur mineral tungsten dan atom karbon, yang mana bersifat 2 kali ganda lebih keras dari besi yang kebiasaannya diguna dalam pembuatan peralatan industri; mesin, pahat, alat memotong. Pengasah yang ringkas, ringan dan mudah dibawa ini, sesuai untuk mengasah pisau bersaiz kecil, pisau dapur, pisau lapah, pisau sembelihan. Pengasah jenis ini DISYORKAN untuk mereka yang tidak yakin serta ragu dan bimbang pada pengasah jenis batang besi kilir khususnya buat pemilik pisau yang masih baru berkecimpung di arena pisau.

Untuk tugas mengasah - mata pisau perlu diterbalikkan ke atas dan pegang pisau dan pengasah dengan kemas, kemudian tarik/guris sahaja mata asah pisau yang berbentuk V ke atas mata pisau sebanyak 8 hingga 15 kali 1 hala (disyorkan agar tidak menekan mata pengasah terlalu kuat pada bila pisau). Pengasah jenis ini mempunyai pelindung khas pada sebahagiannya, ia agar melindungi jari dan tangan anda dari kecederaan semasa mengasah. Dibuat KHUSUS buat kalian nun di kejauhan sana yang masih tercari-cari pasangan sehidup semati pisau nan dikasihi !!

NOTA: Hanya mata pisau yang agak tumpul dan TIDAK sumbing / tidak bergergigi boleh diasah dengan pengasah jenis ini.

Harga: RM 115.00 - sebiji

Untuk pesanan klik: https://niaga.ded1.net/product/pengasah-pisau-tarikh-victorinox/

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
13) Jenis: Pengasah batang BERLIAN Victorinox 26cm
model: 7.8323
Ukuran: 26cm (panjang)
bentuk batang: leper
Jenis pemegang: plastik Polypropylene
Buatan: Jerman

Keterangan: Pengasah BERLIAN jenis batang ini adalah dari jenis PREMIUM dan TERBAIK keluaran Victorinox Switzerland dan dibuat di Jerman. Ukuran panjangnya ialah 26cm dan dengan mineral BERLIAN anda dapat mengasah dengan CEPAT dan MUDAH TAJAM apa sahaja pisau lapah/pisau sembelih/pisau dapur dan sebagainya. Permukaan batang pengasah disalut dengan serbuk berlian terbaik (percayalah!! berlian merupakan unsur mineral yang sangat keras, anda dapat mengasah dengan kadar segera dan cepat), anda cuma sekadar menggesel pisau pada pengasah ini beberapa kali sahaja tanpa perlu lenguh bahu dan tangan mengasah. Ia sesuai digunakan untuk menajamkan pisau yang diperbuat dari seramik, karbon, titanium dan besi. Ia boleh diguna untuk mengasah sebarang jenis pisau/kukri/parang/sabit/benet/jembiah/badik/tombak/kapak dan sebagainya. Pengasah jenis ini adalah SANGAT disyorkan untuk pengguna pisau/senjata yang mahukan pengasah terbaik !!

Harga: RM 193.00 - SEBATANG
pengasah BERLIAN Victorinoxpengasah BERLIAN Victorinoxpengasah BERLIAN Victorinox
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pengasah batang BERLIAN Victorinox
model: 7.8327
Ukuran: 27cm (panjang)
bentuk batang: leper
Jenis pemegang: plastik Polypropylene
Buatan: Peranchis

Keterangan: Pengasah BERLIAN jenis batang ini adalah dari jenis PREMIUM dan TERBAIK keluaran Victorinox Switzerland dan dibuat di Peranchis. Permukaan batang pengasah disalut dengan serbuk berlian terbaik (percayalah!! berlian merupakan unsur mineral yang sangat keras, anda dapat mengasah dengan kadar segera dan cepat), anda cuma sekadar menggesel pisau pada pengasah ini beberapa kali sahaja tanpa perlu lenguh bahu dan tangan mengasah. Ia sesuai digunakan untuk menajamkan pisau yang diperbuat dari seramik, karbon, titanium dan besi. Ia boleh diguna untuk mengasah sebarang jenis pisau/kukri/parang/sabit/benet/jembiah/badik/tombak/kapak dan sebagainya. Pengasah jenis ini adalah SANGAT disyorkan untuk pengguna pisau/senjata yang mahukan pengasah terbaik untuk khazanah kesayangan anda, agar cemerlang, gemilang, terbilang hingga ke penghujung usia !!

Harga: RM 183.00 - SEBATANG

pengasah berlian victorinoxpengasah berlian victorinoxpengasah berlian victorinox


1) Jenis: Pengasah pisau / butcher steel Victorinox
model: 7.8303
panjang: 25 cm
Jenis pemegang: plastik
kadar asah: sederhana
Keluaran: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Besi pengasah dengan saiz 25cm ini adalah keluaran VICTORINOX SWITZERLAND dari gred sederhana. Ini merupakan model mampu milik dan memadai untuk semua jenis pisau, parang, sabit, senjata atau apa saja. Ia tidak terlalu panjang & mudah dibawa. Ia bagus untuk menajamkan pisau yang agak
tumpul atau juga membuang lemak yang menyelaputi permukaan mata pisau
ketika kerja melapah ternakan. Anda masih tercari-cari pengasah batang besi berjenama yang mampu milik ? Ini khusus untuk anda !!

Harga: RM 88.00 - SEBATANG

nullnullnull
Posted by: jimbit
3) Jenis: Pengasah pisau Victorinox
model: 7.8330
panjang: 27 sentimeter
jenis pemegang: kayu
material pengasah: besi krom keras
bentuk besi: bulat
kadar asah: sederhana
Buatan: Victorinox AG, Switzerland


Keterangan: Besi pengasah gred sederhana ini dikeluarkan oleh VICTORINOX dengan hulu pemegang kayu (nampak klasik !!), besi pengasah diperbuat dari besi krom keras, dibuat khusus untuk mengasah pisau daging / melapah / sembelih. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sederhana dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga membuang lemak haiwan yang menyelaputi permukaan bilah pisau. Buat peminat produk hulu kayu, ini terbaik untuk anda agar kelihatan klasik sepanjang zaman !!

Harga: RM 121.00 - SEBATANG

pengasah pisau Victorinoxpengasah pisau Victorinoxpengasah pisau Victorinox1) Jenis: Pengasah pisau poket Victorinox
model: 4.3323
panjang: 23 sentimeter
material mata asah: seramik

material luaran: plastik
berat: 40 gram
kadar asah: sederhana
Buatan: Jerman

Keterangan: Pengasah pisau ini adalah jenis PREMIUM dan dikeluarkan oleh pembuat pisau terkemuka dunia Victorinox AG Switzerland dan dibuat di Jerman / Eropah. Batu pengasah ini kecil, ringkas dan mudah dibawa malah boleh diletak di dalam poket dan kelihatan seperti alat tulis. Pengasah ini mempunyai 2 bahagian pengasah, jenis tarik (bentuk V) dan jenis batang. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sederhana dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya. Ia sesuai untuk mengasah pisau serbaguna Victorinox Swiss Army, pisau lipat, gunting, pisau kecil atau pisau dari apa sahaja jenama. Dapatkan produk berguna ini hari ini !!

Harga: RM 57.00 (seunit)

pengasah-pen-victorinoxpengasah-pen-victorinoxpengasah-pen-victorinox1) Jenis: Pengasah tarik pisau Victorinox
model: 7.8714
panjang: 7 sentimeter
lebar: 3 sentimeter
material mata pengasah: logam karbida

material luaran: plastik
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Pengasah pisau PREMIUM ini dibuat oleh pembuat pisau terkemuka dunia Victorinox AG Switzerland. Ia bersaiz kecil dan tampak comel, hanya 7 cm panjangnya, kelihatan ringkas dan mudah
dibawa walau di dalam saku baju anda. Ia diperbuat untuk mengasah pisau bersaiz kecil / pisau lipat Victorinox Swiss Army / pisau dari sebarang jenama
. Pengasah jenis ini sesuai untuk mereka yang tidak yakin/takut pada pengasah jenis lain yang agak berbahaya / bersaiz besar. Pengasah kecil ini mempunyai pelindung khas pada tangan untuk mengelakkan kecederaan pada jari/tangan anda semasa mengendalikannya. Anda hanya perlu menariknya (sehala) hanya beberapa kali untuk menajamkan bilah mata pisau / alatan serbaguna anda. Menarik bukan ??

Harga: RM 74.00 - SEUNIT


pengasah tarik Victorinoxpengasah tarik kecil Victorinoxpengasah tarik kecil Victorinox


2) Jenis: Pengasah pisau BERLIAN Victorinox
model: 7.8725
Ukuran: 6.6 x 0.94 x 0.5 inci
Jenis pemegang: plastik Polypropylene
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Pengasah BERLIAN ini adalah dari jenis PREMIUM dan TERBAIK keluaran Victorinox Switzerland. Permukaan pengasah diperbuat dari serbuk berlian terbaik (percayalah!! berlian merupakan unsur mineral yang sangat keras, anda dapat mengasah dengan kadar segera dan cepat), anda cuma sekadar menggesel pengasah ini pada permukaan bahagian mata pisau beberapa kali sahaja tanpa perlu lenguh bahu dan tangan mengasah seperti kebanyakkan pengasah kebiasaan. Ia sesuai digunakan untuk menajamkan pisau yang diperbuat dari seramik, karbon, titan dan besi. Pengasah jenis ini nampak kecil dan praktikal, mudah dimasukkan ke dalam poket / beg pinggang anda dan mudah di bawa ke mana-mana. Menarik bukan ?

Harga: RM 152.00 - seunit
pengasah-berlian-tangan-victorinoxpengasah-berlian-tangan-victorinoxpengasah-berlian-tangan-victorinox4) Jenis: Pengasah pisau Victorinox - (dwi GRED)
model: 7.8553
panjang: 26 cm
Jenis pemegang: plastik Polypropylene
kadar asah: kasar (BIRU; Grit 360) dan sederhana asas (PUTIH; Grit 1000)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Besi pengasah ini adalah dari jenis PREMIUM dan TERBAIK keluaran Victorinox Switzerland. Pengasah jenis ini mempunyai 2 gred asah iaitu sederhana dan kasar (boleh dilihat pada setiap bahagian sisi batangnya). Batang pengasah diperbuat dari seramik terbaik dan kadar asahan adalah jenis sederhana asas (PUTIH) sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul manakala bahagian asahan kasar (BIRU) untuk mengasah pisau yang haus mata bilahnya dan sesuai untuk mengasah pisau lapah/sembelihan dan juga pisau dapur malah sesuai untuk membuang lemak yang terlekat pada mata pisau semasa anda menyembelih atau melapah. Pengasah jenis ini adalah TERBAIK tetapi perlu diingatkan, seramik bersifat rapuh, jadi anda perlu berhati-hati semasa mengendalikan / membawanya.

Harga: RM 291.00

pengasah-pisau-dwi-seramik-victorinoxpengasah-pisau-dwi-seramik-victorinoxpengasah-pisau-dwi-seramik-victorinox6) Jenis: Pengasah pisau lapah/daging Victorinox (BUJUR)
model: 7.8623
panjang: 30cm
bentuk besi pengasah: bujur
jenis pemegang: plastik
material pengasah: besi molybdenum
kadar asah: micro fine cut (sangat halus)
Buatan: Switzerland

Keterangan: Besi pengasah ini diperbuat dari besi molybdenum keras, dibuat khusus untuk mengasah pisau daging/melapah/sembelih. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sangat halus dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga membuang lemak haiwan yang menyelaputi permukaan bilah pisau. Besi pengasah jenis ini berbentuk bujur (jika dipandang dari hadapan), ia bukan berbentuk bulat seperti kebiasaan besi pengasah. Ini merupakan antara pengasah besi terbaik.

Harga: RM 213.00 - SEBATANG
besi pengasah victorinoxbesi pengasah victorinoxbesi pengasah victorinox

7) Jenis: Pengasah pisau Victorinox (seramik beroda)
model: 7.8721
panjang: 14.7cm
lebar: 4.6cm
tinggi: 5.2cm
material: plastik
Buatan: Kesatuan Eropah

Keterangan: Pengasah pisau jenis ini sesuai untuk mereka yang takut/tidak yakin untuk menggunakan pengasah jenis batang besi, ia ringan dan mudah dibawa kemana-mana, sesuai untuk mengasah pisau bersaiz kecil / besar sama ada pisau dapur / pisau lapah dari sebarang jenama. Pengasah jenis ini mempunyai roda mata asah diperbuat dari seramik, pisau yang mahu diasah cuma perlu diletak pada lurah dan ditarik satu hala (sekadar 6/7 kali sahaja). Pengasah jenis ini melindungi jari/tangan anda dari kecederaan/luka semasa pisau sedang di asah. Ia mempunyai 2 tahap asahan; biasa dan halus.

Harga: RM 138.00
nullnull10) Jenis: Pengasah pisau lapah/daging Victorinox
model: 7.8413
panjang: 30cm
jenis pemegang: plastik
kadar asah: middle fine cut (sederhana halus)
Buatan: Switzerland

Keterangan: Batu pengasah ini dibuat oleh VICTORINOX dan ia adalah ASLI, khusus untuk mengasah pisau daging/melapah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sederhana dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul. Besi pengasah ini juga digunakan untuk membuang lemak haiwan yang menyelaputi mata bilah pisau semasa kerja melapah/menyembelih dijalankan. Mencari besi pengasah mampu milik ? Ambil sahaja yang ini !

Harga: RM 139.00
besi-pengasah-sederhana-gelang-victorinoxbesi-pengasah-sederhana-gelang-victorinoxbesi-pengasah-sederhana-gelang-victorinox11) Jenis: Pengasah pisau / butcher steel Victorinox - sederhana
model: 7.8513
panjang: 30 cm
Jenis pemegang: plastik
kadar asah: sederhana

Keterangan: Besi pengasah ini adalah keluaran VICTORINOX SWITZERLAND dari gred sederhana. Ini merupakan model mampu milik dan memadai untuk semua jenis pisau, parang, sabit, senjata atau apa saja. Model ini juga merupakan yang paling mendapat sambutan ramai dari pemilik pisau di luar sana. ringkas dan mudah dibawa. Ia bagus untuk menajamkan pisau yang agak
tumpul atau juga membuang lemak yang menyelaputi permukaan mata pisau ketika kerja melapah ternakan. Anda masih tercari-cari pengasah batang besi mampu milik ? Ambil saja yang ini ya !!

Harga: RM 120.00 - SEBATANG

besi pengasah Victorinoxbesi-pengasah-12-inci-sederhana-victorinoxbesi pengasah Victorinox


12) Jenis: Pengasah pisau / butcher steel Victorinox
model: 7.8343
panjang: 27 cm
bentuk batang: leper
Jenis pemegang: plastik
kadar asah: sederhana / middle fine

Keterangan: Besi pengasah ini adalah dari gred sederhana keluaran VICTORINOX SWITZERLAND. Ini merupakan model mampu milik dan sesuai untuk semua jenis pisau, parang, sabit, senjata atau apa saja. Model ini merupakan antara yang mendapat sambutan ramai dari pemilik pisau di serata ceruk rantau. Ia bagus untuk menajamkan pisau yang agak
tumpul atau juga membuang lemak yang tertinggal pada mata pisau ketika kerja-kerja melapah haiwan. Jika anda mencari besi pengasah / besi kilir mampu milik, ini juga perlu dalam senarai carian anda.

Harga: RM 148.00

pengasah-pisau-besi-kilir-sederhana-leper-victorinoxpengasah-pisau-besi-kilir-sederhana-leper-victorinoxpengasah-pisau-besi-kilir-sederhana-leper-victorinox5) Jenis: Pengasah pisau lapah/daging Victorinox (BULAT)
model: 7.8613
panjang: 30cm
bentuk besi pengasah: bulat
jenis pemegang: plastik
material pengasah: besi molybdenum
kadar asah: micro fine cut (sangat halus)
Buatan: Switzerland

Keterangan: Besi pengasah ini diperbuat dari besi molybdenum keras, dibuat khusus untuk mengasah pisau daging/melapah/sembelih. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sangat halus dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga membuang lemak haiwan yang menyelaputi permukaan bilah pisau. Besi pengasah jenis ini berbentuk bulat (jika dipandang dari hadapan), Ini merupakan antara pengasah besi terbaik dari Victorinox.

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS!)

pengasah-gred-halus-victorinoxpengasah-gred-halus-victorinox


1) Jenis: Pengasah pisau Victorinox
model: 7.8340
panjang: 27 sentimeter
jenis pemegang: kayu
material pengasah: besi krom keras
bentuk besi: LEPER
kadar asah: sederhana
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Besi pengasah gred sederhana ini merupakan keluaran lama awal tahun 2000, merupakan pengasah gred sederhana hulu kayu dari logam lama. Kelainan versi lama, pada besinya diukir perkataan VICTORIA STAHL, dibuat khusus untuk mengasah pisau daging / lapah / sembelih. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sederhana dan sesuai untuk "membetulkan" mata pisau yang kurang menyengat dan juga membuang lemak haiwan yang menyelaputi permukaan bilah pisau. Buat peminat produk lama Victorinox, jadilah mereka yang bertuah memiliki khazanah ini sebelum ia pupus selama-lamanya !!

Harga: RM 169.00 (PUPUS; TIADA LAGI !)

nullnullnull