/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for October 2014
Category: General
Posted by: jimbit
ded1 EMPIRE meluangkan masa bersama model iklan TV/pelakon Shahrin Fuzi untuk mencuba/merasai sendiri ketajaman pisau-pisau Victorinox di pinggir ibu kota hari ini. Beliau merupakan model iklan media elektronik/media cetak yang sedang meningkat naik. Antara iklan TV seperti Subway, Samsung, Pizza Hut dan banyak drama dan filem yang dibintanginya. Shahrin Fuzi suka Victorinox !! Anda bagaimana ??
shahrin-fuzi-bersama-ded1-empire-victorinox
shahrin-fuzi-bersama-ded1-empire-victorinox
shahrin-fuzi-bersama-ded1-empire-victorinox
shahrin-fuzi-bersama-ded1-empire-victorinox
Posted by: jimbit

1) Jenis: pisau taktikal lipat CRKT M21
model: M21-14G
Panjang keseluruhan: 8.25 inci
panjang bila dilipat: 5.37 inci
panjang bilah: 3.87 inci
tebal bilah pisau: 0.14 inci
Berat: 167 gram
Material: Besi 8Cr14
kekerasan bilah: 58-59 Rockwell
Warna: hitam


Keterangan: Pisau taktikal CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Pisau ini mempunyai pengunci automatik apabila bilah dibuka atau dilipat/disimpan dipanggil AutoLAWKS™. Ia diperbuat dari besi tahan karat yang cukup keras dan bilah pisau ini sesuai untuk kegunaan lasak. Ia didatangkan dengan "bearing" Teflon yang melancarkan proses membuka dan melipat mata pisau. Pada keseluruhan pemegang pisau dan klip disalut dengan besi oksida hitam terbaik.
Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Dapatkan segera, stok TERHAD !!!

Harga: RM 335
crkt-pisau-m21-14g
crkt-pisau-m21-14g2) Jenis: pisau taktikal lipat CRKT M16
model: M16-13ZLEK
Panjang keseluruhan: 8.25 inci
panjang bila dilipat: 4.8 inci
panjang bilah: 3.37 inci
tebal bilah pisau: 0.118 inci
Berat: 104 gram
Material: Besi AUS 8
kekerasan bilah: 58-59 Rockwell
Warna: hitam
Fungsi tambahan berguna: Pemotong talipinggang kenderaan dan pemecah cermin (bahagian bawah pisau)

Keterangan: Pisau CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Pisau ini mempunyai fungsi tambahan yang berguna iaitu pemotong talipinggang kenderaan dan pemecah cermin. Fungsi ini sangat berguna dimasa kecemasan sama ada dari dalam atau luar kenderaan. Ia diperbuat dari besi tahan karat yang cukup keras dan peralatan pada pisau ini sesuai untuk kegunaan lasak. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Dapatkan segera, stok TERHAD !!!

Harga: RM 380
crkt-pisau-lipat-m16-13zlek
crkt-pisau-m16-13zlek
Posted by: jimbit
1) Jenis: Sarung pistol 5.11 (jenis sembunyi)
model: 50102
warna: hitam
material: plastik polymer
Buatan: USA
Model pistol/glock yang sesuai: Glock 19/23/26/27 dan S&W M&P Compact

Keterangan: Sarung pistol/Glock 5.11 jenis sembunyi ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Polis di serata dunia. Sarung pistol ini berguna untuk anggota yang ingin meletakkan senjata pada pinggang tetapi mahu menyorokkan dari pandangan umum/musuh. Ia mempunyai klip yang boleh dikepit pada bahagian dalam seluar/talipinggang anda.

Harga: RM 203.00
5.11-sarung-pistol-50102
5.11-sarung-pistol-50102
5.11-sarung-pistol-50102
Category: General
Posted by: jimbit
Selamat menyambut hari Deepavali 2014 kepada semua rakyat Malaysia yang menganut agama Hindu. Moga anda ceria bersama keluarga dan sahabat handai !!
selamat-hari-deepavali
2) Jenis: Sarung tangan MECHANIX WEAR - untuk penunggang motorsikal/basikal
model: SP2-91-XXX (MPACT-2)
saiz: S, M, L, XL
warna: i) hitam/merah ii) hitam semua iv) biru/hitam v) hitam/hijau fluorescent
material fabrik: Spandex/Synthetic
Buatan: Vietnam/China

Keterangan: Sarung tangan MECHANIX WEAR merupakan sarung tangan rasmi yang digunakan oleh mekanik di litar lumba kereta NASCAR USA, dibekalkan pada tentera US / pihak berkuasa di serata dunia juga digunakan oleh pekerja di pelantar minyak SHELL / Exxon Mobil dan juga pemandu kenderaan biasa dan komersial, mekanik dan pekerja industri pembinaan serata dunia.

Model sarung tangan ini adalah untuk menunggang motorsikal, berbasikal lasak/mountainbike, motocross, aktiviti lasak, memandu kereta, membuat kerja di bengkel, pekerja maintenance, pekerja kilang, pengendalian kenderaan berat; lori, bulldozer, trak penunda, kren dan juga di dalam gudang. Sarung tangan ini didatangkan dengan perlindungan yang tebal pada kesemua jari dan tapak tangan anda menggunakan EVA foam dan getah TPR (Thermal Plastic Rubber) Sarung tangan ini merupakan jenis PREMIUM dan menepati kehendak mereka yang mahukan produk terbaik.

Harga: RM 156.00
sarung-tangan-mechanix-wear-mpact-2
sarung-tangan-mechanix-wear-mpact 2
sarung-tangan-mechanix-wear-mpact-2
sarung tangan motorsikal mechanix wear
Posted by: jimbit
1) Pada pagi yang mulia di hari raya Aidiladha 5 oktober 2014, seorang tukang penyembelih berpengalaman dari Kampung Melayu Subang, Selangor, menggunakan pisau yang diakui SANGAT TAJAM dari jenama Victorinox buatan Switzerland. Ia ternyata TERBAIK !!

http://youtu.be/6nS5IUElnIY

2) Saksikan video yang diambil semasa tugas menyembelih pada hari raya Aidiladha di Kota Kinabalu, Sabah. Tukang penyembelih berasa kagum dan teruja dengan ketajaman pisau ini yang mengagumkan !!

http://www.youtube.com/watch?v=4BzUegx-438


3) Video ketika kerja menyembelih lembu Qurban pada hari raya Aidiladha 2014 di salah sebuah surau berdekatan Equine Park, Sri Kembangan, Selangor. Penyembelih kelihatan yakin dengan ketajaman dan kemampuan pisau buatan VICTORINOX Switzerland ini.
http://www.youtube.com/watch?v=i6vwVV_ilAs
Posted by: jimbit
Bukankah menggunakan pisau yang tajam itu sebahagian dari rukun sembelihan dan dituntut ? Kami berbangga dapat menyumbang menjadi sebahagian kecil dalam membekalkan pisau Victorinox yang tajam dan berkualiti pada tukang penyembelih dalam tugas menyembelih dan mereka yang melakukan kerja melapah haiwan dalam ibadah Qurban pada tahun 2014. SYABAS pada semua kerana memilih jenama yang berkualiti dan antara TERBAIK ini.

Kami dari ded1 EMPIRE mengucapkan selamat menyambut hari raya Aidiladha dan moga ibadah Qurban anda dapat mendidik jiwa kearah takwa dan mendekatkan diri kepada Allah s.w.t.
Kami kongsikan beberapa keping gambar dan video yang dikirim oleh pelanggan Victorinox kami untuk tatapan anda.
Lokasi di merata tempat;
- Kampung Melayu Subang, Selangor
- Klang, Selangor
- Kota Kinabalu, Sabah
- Kemaman, Terengganu
- Kampung Santan, Kangar, Perlis
pisau sembelih terbaik lagi tajam dari Victorinox
pisau sembelih victorinox diguna di kangar perlis
pisau-lapah-victorinox-kemaman.