/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for July 2015
Posted by: jimbit
1) Jenis: kapak taktikal Kangee T-Hawk CRKT
model: CR2725
Panjang keseluruhan: 13.75 inci
panjang mata kapak: 2.93 inci
tebal mata kapak: 0.23 inci
Berat: 0.5 kilogram
Material: Besi SK5 Carbon Steel
kekerasan mata kapak: 54-55 Rockwell
Material pemegang: Nylon campuran kaca
Warna: hitam

Keterangan: Kapak CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model kapak taktikal yang cukup berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Kapak ini adalah gred tentera yang dibuat khusus untuk anggota polis / tentera / penguatkuasa untuk kegunaan semasa operasi khusus / di medan perang. Kapak ini direkabentuk oleh Ryan Johnson yang terkenal sejak dahulu dalam penghasilan kapak Tomahawk yang mempunyai ramai pengikut tersendiri. Kapak ini didatangkan lengkap dengan sarung untuk melindungi mata bilahnya. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Ini bukan sekadar kapak biasa, rebut sekarang !!

Harga: RM 780.00

kapak-taktikal-crktkapak-taktikal-crktkapak-taktikal-crkt
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau siang ikan / fillet SWIBO-Victorinox
model: 5.8452.20
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
warna pemegang: kuning
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik anti licin
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau menyiang ikan / kerja filleting bersaiz 7 inci keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi semenjak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Sangat sesuai digunakan untuk memotong/menghiris ikan / sotong / udang atau seumpama dengannya dan juga untuk kerja-kerja di dapur basah/pasar. Bilahnya lembut dan melengkung menjadikan ia TERBAIK untuk kerja menghiris isi ikan atau membuang kulitnya/tulang. Pisau TERBAIK ini sangat disyorkan untuk pemancing / peniaga ikan di pasar / surirumah dan ia perlu menjadi koleksi simpanan anda.

Harga: RM 127.00

pisau-siang-ikan-20cm-wenger-swibo-victorinoxpisau-siang-ikan-20cm-wenger-swibo-victorinoxpisau-siang-ikan-20cm-wenger-swibo-victorinox


1) Jenis: Pisau lapah kulit tegak SWIBO-Victorinox
model: 5.8429.13
panjang: 13 cm atau 5.11 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat
pemegang: Plastik anti licin
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau lapah kulit jenis bilah hampir tegak keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja MELAPAH kulit haiwan. Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika memegang.

Harga: RM 114.00 - SEBILAH

nullnullnull


3) Jenis: Pisau lapah kulit SWIBO-Victorinox
model: 5.8427.15
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (Stainless Steel)
pemegang: Plastik anti licin
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau lapah kulit keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja MELAPAH kulit haiwan. Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika memegang.

Harga: RM 108.00 - sebilah
pisau lapah kulit swibo-victorinoxpisau lapah kulit swibo-victorinoxpisau lapah kulit swibo-victorinox1) Jenis: Set pisau sembelih SWIBO-Victorinox berserta beg
model: dsv1
material beg: kanvas
Muatan: 12 poket
Warna pemegang: Kuning
material pemegang pisau: plastik anti licin
Warna beg: hitam
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah set pisau sembelihan keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Set pisau ini KHUSUS untuk profesional/tukang sembelih/pekerja mereka di dalam industri penternakan haiwan ternakan, pusat sembelihan haiwan dan juga mereka yang terlibat dalam kerja melapah/menyembelih haiwan semasa musim perayaan/majlis kenduri. Pisau yang disertakan disini adalah sangat TAJAM dan TERBAIK.
Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika menyembelih. Jenama Wenger SWIBO adalah sangat disyorkan untuk tukang penyembelih ternakan/haiwan dan pencinta pisau, kembalikan nostalgia silam WENGER !!!
antara kandungan set ini ialah:
1. Pisau sembelihan SWIBO-Victorinox 31cm
2. Pisau lapah daging SWIBO-Victorinox 16cm
3. Pisau lapah kulit SWIBO-Victorinox 15cm
4. pisau daging bengkok SWIBO-Victorinox 20cm
5. pengasah besi VICTORINOX 30cm gred sederhana
6. beg pisau VICTORINOX 2017

Harga: RM 715.00

nullnullnullnull


Posted by: jimbit
1) Jenis: Lanyard atau Tali Pas Victorinox
model: 4.1879
Material: Nylon
Jenis Cangkuk: Besi Krom
Warna tali: merah
Buatan: Switzerland

Keterangan: Lanyard ini merupakan keluaran VICTORINOX Switzerland dan boleh digunakan untuk dipasang pada pas kerja anda atau di gantung kunci dan sebagainya, Produk ini jarang didapati di pasaran tempatan dan ia wajib dimiliki oleh sesiapa sahaja peminat Victorinox. Ia khusus untuk pengumpul barangan "rare" dan sebagai koleksi peribadi anda.

Harga: RM 22.00

tali-pas-lanyard-victorinoxtali-pas-lanyard-victorinox


1) Jenis: Topi baseball "5 PANEL" Victorinox
model: 9.6085.22
Material: 100% Polyester
Warna: biru

Keterangan: Topi ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh VICTORINOX Switzerland, ia ringan dan sesuai dipakai ketika cuaca panas, embun atau untuk bergaya. Logo dan tulisan pada bahagian hadapan topi ini disulam dan dijahit menggunakan benang putih dengan kemas. Topi ini dibuat khusus untuk peminat/pengumpul jenama Victorinox dan sangat jarang ada di pasaran. Ia juga khusus untuk pengumpul barangan rare dan sebagai koleksi peribadi anda.

Harga: RM 60.00

topi-biru-victorinoxtopi-biru-victorinoxtopi-biru-victorinox


1) Jenis: Baju T kolar bulat Victorinox
model: 9.6082.22
Material: Kapas 100%
Warna: kelabu gelap
Saiz: S, M, L (saiz Asia)

Keterangan: Baju T kolar bulat ini adalah ASLI dikeluarkan oleh VICTORINOX Switzerland, diperbuat dari fabrik TERPILIH yang sungguh lembut dengan menggunakan kapas PREMIUM 100%. Pada bahagian hadapan berlogo Victorinox kecil sebelah kiri manakala bahagian belakang bertulis dan logo Victorinox pada bahagian atas. Fabriknya yang sedap dipakai, ia lembut dan selesa, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Baju T ini jarang didapati di pasaran kita. Untuk peminat jenama produk Victorinox, dapatkan segera sebelum terlambat !!

Harga: RM 104.00

baju-tshirt-victorinoxbaju-tshirt-victorinox baju-tshirt-victorinox


1) Jenis: Pengetip kuku Victorinox
model: 8.2055.CB
Material: Besi tahan karat
Warna: krom
Buatan: Victorinox AG, SWITZERLAND

Keterangan: Pengetip kuku Victorinox ini adalah dari jenis PREMIUM dan TERBAIK, ia nampak ringkas dan didatangkan dengan bungkusan yang menarik. Ia sangat tajam sama seperti pisau keluaran Victorinox (PERCAYALAH!), sesuai untuk anda yang mementingkan penjagaan kuku tangan dan kaki anda terutama mereka yang mempunyai kuku tebal dan keras, juga bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi. Pengetip kuku ini jauh lebih baik dari pengetip kuku biasa yang ada di pasaran ! Dapatkan barangan comel ini hari ini juga !!!!!!!!!

Harga: RM 48.00 - seunit

ketip-kuku-victorinoxketip-kuku-victorinoxketip-kuku-victorinox


1) Jenis: Topi baseball Victorinox
model: 9.6085.32
Material: 100% Polyester
Warna: hitam

Keterangan: Topi ini dikeluarkan oleh VICTORINOX Switzerland, ia ringan dan sesuai dipakai ketika cuaca panas atau untuk bergaya. Logo dan tulisan pada bahagian hadapan topi ini disulam dan dijahit dengan kemas. Topi ini jarang boleh didapati di pasaran dan anda sebagai peminat/pengumpul jenama Victorinox perlu segera memilikinya. Ia juga khusus untuk pengumpul barangan "rare" dan sebagai koleksi peribadi anda.

Harga: RM 57.00

topi-hitam-victorinoxtopi-hitam-victorinoxtopi-hitam-victorinoxCategory: General
Posted by: jimbit
rusuhan di malam hari di kala penghujung zaman !!


Category: General
Posted by: jimbit
Berita dan laporan di TV tentang industri barangan tiruan / barangan cetak rompak di Malaysia yang begitu membimbangkan pada hari ini. Industri barangan tiruan memberi kesan pada ekonomi kita secara tak langsung dan mencabul harta intelek pemilik jenama. Kami di ded1 EMPIRE tidak menyokong barangan tiruan dan kami mahu anda semua turut serta memboikot barangan tiruan !!

Rujuk video di:

https://www.youtube.com/watch?v=MqPuCuQlRWE

berita-industri-cetak-rompak-di-malaysia