/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for August 2015
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah kulit PISAUKOO
model: 0.1.6
panjang: 6 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Stainless Steel)
pemegang: Plastik anti licin (POM)
warna pemegang: hitam
Buatan: Pisaukoo Craft, MALAYSIA

Kegunaan: Ini ialah pisau lapah kulit bersaiz 6 inci keluaran PISAUKOO CRAFT. Pisaukoo Craft merupakan jenama buatan Malaysia dipelopori oleh anak muda berjiwa besar, berbekalkan kemahiran khusus pertukangan dan menyepuh besi, mereka menghasilkan pisau buatan tangan dan menggunakan besi berkualiti tinggi high carbon stainless steel. Kelebihan pisau ini terletak pada bilahnya yang anti selaput lemak dan buatan tangan sepenuhnya. Ketelitian dan kehalusan tukang besi PISAUKOO lalu terhasil jua produk PREMIUM sulung ini. Ini ialah produk pisau kontemporari tempatan pertama yang boleh dikira setanding dengan pisau keluaran Eropah dan Timur Jauh !!! Siapa lagi jika bukan anda yang menyokong produk Malaysia ??

Harga: RM 140.00

pisau-lapah-kulit-6-inci-pisaukoo-malaysiapisau-lapah-kulit-6-inci-pisaukoo-malaysiapisau-lapah-kulit-6-inci-pisaukoo-malaysia
Posted by: jimbit
1) Jenis: Lampu siang / daytime running HELLA (jenis bumper lengkung)
Model: 5630
Material: acrylic dan plastik
Penggunaaan kuasa: 12V
Kuasa LED: 2watt
Panjang wayar: 2.4 meter
Ukuran: 16.2 X 2.7 X 3.7 sentimeter
Buatan: New Zealand

kegunaan: Lampu HELLA daytime running model ini adalah dibuat khusus untuk bumper / bahagian hadapan kenderaan yang mempunyai permukaan melengkung dimana lampu day run light biasa tidak boleh di pasang. Lampu ini digunakan pada siang dan malam hari untuk membolehkan kenderaan lain sedar dan berwaspada dengan kenderaan anda. Ia sedikit sebanyak membantu pemandu lain lebih berhati-hati dan membolehkan anda memandu dalam keadaan berhemah mungkin. Lampu jenis ini jarang didapati di pasaran sini dan agak RARE !!!

Untuk kenderaan: Trak, Kereta

Harga: RM 482.00

lampu-siang-day-run-curve-hellalampu-siang-day-run-curve-hella
lampu-siang-day-run-curve-hella
Posted by: jimbit
1) Jenis: Lampu carian/lampu sorot HELLA
Model: 1520
Warna: biru
Kuasa mentol: 100Watt
Bilangan mentol: 1
Pilihan mentol: 12V
Panjang kabel: 2.0 meter
Material: Plastik tahan lasak dan aluminium ("reflector" lampu)
Ukuran: 22.5 X 13.4 X 7.2 sentimeter
Jenis suluhan: Jarak jauh
Jarak suluhan: sehingga 580M !
Buatan: Australia

Keterangan: lampu carian/lampu sorot HELLA ini merupakan produk PREMIUM terbaik dan berkualiti HELLA, dibuat di Australia. Ia sangat berguna untuk mereka yang ingin menggunakannya untuk kerja operasi mencari/menyelamat/operasi bersepadu (bomba, polis, JPA, Ambulan, Komando, RELA, Imigresen, Kastam) atau mereka yang terlibat dengan sukan lasak trak 4WD di hutan belantara yang gelap dan penuh onak dan duri. Sesuai juga untuk mereka yang bekerja di sektor pembinaan/pengangkutan/kapal nelayan/perkapalan/bengkel, digunakan ketika kerja pemunggahan kargo di persekitaran berkabus/gelap/hutan belantara/bangunan. Ia boleh disambungkan kepada pencucuh rokok di dalam kenderaan. Ia diperbuat dari plastik tahan lasak yang tahan gegaran dan hentakan.

Untuk kenderaan: Kereta, Trak, Lori, Traktor, Bulldozer, keretapi, Trailer, Bot, Kapal, Helikopter

Harga: RM 337.00

lampu-sorot-hellalampu-sorot-hellalampu-sorot-hella
Category: Victorinox
Posted by: jimbit
Gambar sekitar kompleks membeli belah One City, Subang Jaya, Selangor di mana peserta ekspedisi berlepas dari Malaysia menuju ke utara Semenanjung Malaysia seterusnya ke Bangkok dan beberapa negara lain untuk menuju ke London. Victorinox menjadi salah satu penaja untuk ekspedisi ini. Moga semua peserta yang terlibat selamat pergi dan kembali. Doa kami untuk kalian semua !!!!

Sila rujuk: http://khazanah.ded1.net/ekspedisi-victorinox-tscandinavia/

ekspedisi-victorinox-trans-scandinavia-2015ekspedisi-victorinox-trans-scandinavia-2015ekspedisi-victorinox-trans-scandinavia-2015
Posted by: jimbit
1) Jenis: Set pisau sembelih VICTORINOX hulu kayu berserta beg
model: dvs2
material beg: kanvas
Muatan: 12 poket
material pemegang pisau: kayu jati Rosewood Afrika
Warna beg: hitam
Buatan: SWITZERLAND

Keterangan: SET pisau berhulu kayu berserta beg (Victorinox edisi terhad) ini adalah KHUSUS untuk profesional/tukang sembelih/pekerja di dalam industri penternakan haiwan ternakan, rumah sembelih haiwan dan juga mereka yang terlibat dalam kerja melapah/menyembelih haiwan semasa musim perayaan/majlis kenduri. Pisau yang disertakan disini adalah sangat TAJAM dan TERBAIK. Pemegangnya diperbuat dari sejenis kayu keras TERBAIK iaitu kayu Rosewood Afrika, kayu ini biasanya diguna dalam pembuatan alat muzik dan perabot mewah. Hulu kayu pisau ini tampak klasik dan "otai" serta "RARE" dan jarang ada di pasaran.
Ia juga sesuai untuk pengumpul koleksi pisau. Ia didatangkan dengan pisau dan pengasah besi Victorinox, antara kandungan set ini ialah:
1. Pisau sembelih lurus VICTORINOX (hulu kayu) 31cm
2. Pisau lapah daging bengkok VICTORINOX (hulu kayu) 15cm
3. Pisau lapah kulit VICTORINOX (hulu kayu) 15cm
4. pisau daging lurus VICTORINOX 18cm (hulu kayu)
5. pisau lapah daging runcing VICTORINOX 12cm (hulu kayu)
6. pengasah besi VICTORINOX 30cm gred sederhana
7. beg pisau VICTORINOX x C.A.M. (persatuan chef malaysia)

Harga: RM 999.00

set-sembelih-hulu-kayu-victorinoxset-sembelih-hulu-kayu-victorinoxset-sembelih-hulu-kayu-victorinox