/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for November 2015
Posted by: jimbit
1) Jenis: Lampu brek ketiga LED Matrix HELLA
Model: 5238
Material: plastik
Penggunaaan kuasa: 12V
Kuasa LED: 2 watt
Ukuran: 17.5 X 6.2 sentimeter
Buatan: New Zealand


kegunaan: Lampu brek ketiga ini adalah ASLI, dari gred PREMIUM dan dikeluarkan oleh HELLA New Zealand. Lampu brek HELLA LED Matrix ini dibuat khusus untuk dilekatkan pada cermin bahagian belakang kenderaan. Cahaya darinya cukup terang dan jelas kerana ia menggunakan teknologi LED yang diketahui mempunyai kelebihan; jangka hayat lebih panjang, penggunaan kuasa yang rendah, cahaya/warna konsisten, tiada masalah mentol terbakar serta mesra alam ! Pemasangan lampu brek HELLA ini pada kenderaan anda sebenarnya membantu agar kenderaan lain yang mengekori belakang anda agar lebih berhati-hati dan berwaspada pada tahap tertinggi ! Lampu brek ini didatangkan dengan pita pelekat jenis 3M yang diketahui terbaik. Lampu ini sangat disyorkan pemilik kereta sedan klasik / mereka yang ingin menukar kepada lampu brek ketiga yang TERBAIK. Lampu ini menepati piawaian pihak berkuasa di Australia dan New Zealand (NZ Standards 5641: 1989). Lampu jenis ini jarang didapati di pasaran sini dan sangat RARE !!!

Untuk kenderaan: Kereta jenis sedan

Harga: RM 215.00

lampu-brek-ketiga-hella-led-matrixlampu-brek-ketiga-hella-led-matrixlampu-brek-ketiga-hella-led-matrix
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau siang ikan / fillet Victorinox
model: 5.3700.20
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
warna pemegang: hitam
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu Rosewood Afrika
Buatan: Switzerland

Kegunaan: Ini adalah pisau ASLI keluaran Victorinox untuk tugas menyiang ikan / fillet. Sangat sesuai digunakan untuk memotong/menghiris ikan / sotong / udang atau seumpama dengannya dan juga untuk kerja-kerja di dapur basah/pasar. Bilahnya lembut dan tirus menjadikan ia TERBAIK untuk kerja menghiris isi ikan atau membuang kulitnya/tulang. Pisau TERBAIK ini sangat disyorkan untuk pemancing / peniaga ikan di pasar / surirumah dan ia perlu menjadi alatan wajib anda ! Lihat bahagian pemegangnya, ia diperbuat daripada kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis kayu keras/kayu jati. Ia tahan lama dan tidak mudah reput / pudar. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia tampak anggun dengan identiti tersendiri...

Harga: RM 147.00

pisau-fillet-siang-ikan-hulu-kayu-victorinoxpisau-fillet-siang-ikan-hulu-kayu-victorinoxpisau-fillet-siang-ikan-hulu-kayu-victorinox

Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat Ignitor CRKT
model: 6855
Negara ASAL pengeluar: USA
Panjang keseluruhan (bila dibuka): 7.5 inci
panjang bilah: 3.38 inci
tebal bilah pisau: 0.11 inci
Material bilah: Besi premium 8Cr14MoV (tahan karat)
Material pemegang: Besi gred G10
kekerasan bilah: 58-59 Rockwell
Berat: 99.22 gram
Warna: hijau dengan kombinasi hitam

Keterangan:Pisau taktikal CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Keistimewaan pisau ini adalah pada bilahnya yang separuh bergigi dari besi jenis terbaik 8Cr14MoV tahan karat. Ini memudahkan anda memotong tali yang kasar, jaring dan ranting pokok. Struktur kerangka utama pisau lipat ini adalah tahan karat, komposisi besi terbaik gred G10, pemegangnya bertekstur melalui proses CNC yang memberi cengkaman terbaik bila digenggam. Ciri keselamatan pada pisau ini ia mengunci automatik apabila bilah dibuka atau dilipat/disimpan melalui mekanisma "OutBurst" dan "Fire Safe". Warna dan rupa pisau ini kelihatan "stylo" dengan gabungan warna hitam dan hijau kelam pada pemegangnya. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga disyorkan untuk pengumpul barangan rare dan koleksi.

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-lipat-hijau-ignitor-crktpisau-lipat-hijau-ignitor-crktpisau-lipat-hijau-ignitor-crkt

Category: General
Posted by: jimbit
Ini merupakan katalog lama (dari tahun 1980 - 1990an) yang dikeluarkan oleh Victorinox yang menyenaraikan semua pisau Victorinox hulu kayu Rosewood Afrika yang mempunyai logo PAYUNG pada bilahnya. Katalog ini juga antara khazanah lama yang dikira bernilai vintage pada peminatnya....

katalog-lama-pisau-victorinox-cap-payungkatalog-lama-pisau-victorinox-cap-payungkatalog-lama-pisau-victorinox-cap-payung
Category: LEVI'S - poster
Posted by: jimbit
2) Jenis: Poster produk jeans LEVI'S
Ukuran: 88 x 59.6 sentimeter
material: kertas permukaan kasar yang berkilat

Keterangan: Ini adalah poster yang memaparkan pelbagai keluaran dan model jeans denim LEVI'S yang diasaskan oleh Levi Strauss pada 1853. Poster ini memaparkan pelbagai model dan keluaran seluar denim dan pakaian lain. Poster ini dibuat khusus untuk peminat dan pengumpul pakaian Levi's dan ia wajib menjadi simpanan peribadi anda sama ada untuk di tampal di dinding bilik, rumah, pejabat, kedai. Ini adalah poster yang cukup jarang didapati di pasaran dan RARE, dapatkan segera hari ini kerana ia tidak boleh didapati di mana-mana, stok sangat TERHAD !!

Harga: RM 50.00

poster-levisposter-levisposter-levis
Posted by: jimbit
1) Jenis: beg kain CONVERSE
material: Kain jenis tebal
Warna: hitam
Muatan: 1 ruang
Ukuran beg: 41 (tinggi) x 34 (lebar) sentimeter

Keterangan: Beg ini dibuat khusus untuk peminat dan pencinta kasut dan barangan lagenda CONVERSE. Ia didatangkan dengan pelekat velcro pada bahagian atas beg untuk membolehkan anda menutup. Beg ini cukup berguna untuk anda keluar bersantai atau membeli belah, ia cukup praktikal, boleh digulung/dilipat dan dimasukkan ke dalam poket anda :) Beg ini jarang didapati di pasaran dan cukup "RARE", dapatkan segera, stok TERHAD !!

Harga: RM 49.00

beg-kain-conversebeg-kain-conversebeg-kain-converse

Posted by: jimbit
Salah seorang pelanggan kami menyembelih seekor lembu di Merlimau Melaka menggunakan pisau bersaiz 14 inci hulu kayu pada hari raya Aidiladha 2015. Lihatlah ketajaman pisau ini yang luar biasa, hanya dengan 1 gerakan sahaja !! menakjubkan !!

https://www.youtube.com/watch?v=P4shI8czT3U

sembelih-guna-pisau-victorinox-melaka
Category: General
Posted by: jimbit
Ini adalah pelbagai barangan yang menjadi teman setia kami ke mana jua atau E.D.C. Membantu dalam pelbagai situasi harian / ketika keluar berekreasi. Bagaimana dengan EDC anda ya ?

edc-dari-ded1-empire

Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat K470KKP CRKT
model: K470KKP Onion Shenanigan
Negara ASAL pengeluar: USA
Panjang keseluruhan (bila dibuka): 8.25 inci
Panjang keseluruhan (bila ditutup): 4.87 inci
panjang bilah: 3.25 inci
tebal bilah pisau: 0.11 inci
Berat: 116.2 gram
Material bilah: Besi AUS 8
Material pemegang: Besi aluminium 6061
kekerasan bilah: 59-60 Rockwell
Warna: hitam

Keterangan: Pisau taktikal "FLIPPER" CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Ia direkabentuk oleh Ken Onion seorang pembuat pisau custom terkemuka dari Hawaii. Terbaik sebagai EDC, untuk dibawa ke mana jua. Pisau ini mempunyai pengunci automatik apabila bilah dibuka. Pemegangnya disalut "Ti Nitride" dan ia kecil dan tampak ringkas. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan rare dan koleksi. Anda mencari pisau lipat taktikal yang nampak cool ? CRKT ini pilihannya !!

Harga: RM 443.00

pisau-lipat-onion-k470-crktpisau-lipat-onion-k470-crktpisau-lipat-onion-k470-crkt
Posted by: jimbit
1) Jenis: beg kain Jack Purcell CONVERSE
material: Kain jenis tebal
Warna: putih
Muatan: 1 ruang
Ukuran beg: 37 (tinggi) x 36 (lebar) sentimeter

Keterangan: Beg ini diimpot dan dibuat khusus untuk peminat dan pencinta kasut lagenda CONVERSE Jack Purcell. Ia didatangkan dengan pelekat velcro pada bahagian atas beg untuk membolehkan anda menutup. Beg ini cukup berguna untuk anda keluar bersantai atau membeli belah, ia cukup praktikal, boleh digulung/dilipat dan dimasukkan ke dalam poket anda :) Beg ini jarang didapati di pasaran dan cukup RARE, dapatkan segera, stok TERHAD !!

Harga: (TIADA LAGI STOK)

beg-kain-jack-purcellbeg-kain-jack-purcell
Category: IRON MAIDEN - baju
Posted by: jimbit
7) Jenis: Baju Iron Maiden "Seventh Son of a Seventh Son"
GSM: 160 - baju lengan panjang Baseball
material fabrik: 100% kapas Belcoro (dicetak atas baju TERBAIK jenama Fruit of The Loom USA)
Jenis cetakan: Plastisol menggunakan dakwat PREMIUM Rutland USA
saiz: S, M, L, XXL
warna: putih dengan kombinasi hitam


Keterangan: Baju ini dikeluarkan sebagai penghormatan dan memperingati kumpulan muzik lagenda Iron Maiden yang telah berdekad lamanya. Grafik cetakan ini menggunakan dakwat cetak PREMIUM terbaik dari Rutland USA dengan teknik cetakan Plastisol yang dikira terbaik dan teliti. Grafik ini direka untuk kulit album Iron Maiden "Seventh Son of a Seventh Son" yang merupakan album ke 7 Iron Maiden di keluarkan pada tahun 1988. Fabrik baju ini adalah nipis tetapi berkualiti tinggi, warna baju dan cetakan tidak mudah luntur / tidak pudar walau dibasuh menggunakan tangan atau mesin basuh. Baju ini sangat disyorkan untuk peminat grafik animasi yang nampak "ganas" dan "teliti" serta peminat muzik Iron Maiden di era kegemilangan mereka ! Miliki ia segera kerana yang terbaik itu untuk anda !

Harga: RM 59.00

baju-iron-maiden-seventh-sonbaju-iron-maiden-seventh-sonbaju-iron-maiden-seventh-son

Posted by: jimbit
3) Jenis: kasut shooter 78' PONY
STATUS: terpakai / vintage
saiz: 7 US
warna: hitam dengan garisan putih
material: kanvas

Keterangan: Kasut ini adalah ASLI, TERPAKAI dan merupakan jenama RARE keluaran PONY USA. Jenama ini jarang terdapat di pasaran rantau ini, lihatlah tapak kasut ini kelihatan seperti masih baru. Jika anda masih tercari-cari kasut yang unik serta kelainan, dapatkan PONY. Untuk peminat/pengumpul kasut, dapatkan segera kerana model jenis ini cukup terhad !

Harga: RM 130.00

kasut-hitam-ponykasut-hitam-pony
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat hitam EKA
model: Swede 8 black
panjang bilah: 8 sentimeter
Material bilah: Besi Sandvik 12C27 (tahan karat)
Material pemegang: Getah Proflex
kekerasan bilah: 58 Rockwell
Material sarung: Nylon keras
Warna: hitam
Buatan: Sweden

Harga: (STOK TELAH HABIS !)
pisau-lipat-hitam-eka-swedenpisau-lipat-hitam-eka-swedenpisau-lipat-hitam-eka-sweden

Posted by: jimbit
3) Jenis: kasut All Star Converse corak bintang
STATUS: terpakai / vintage
saiz: 7 1/2 US
warna: hitam dengan kombinasi putih dan motif bintang
material: kanvas

Keterangan: Kasut ini adalah ASLI, TERPAKAI dan merupakan versi RARE kasut lagenda All Star Chuck Taylor dengan corak berbelang hitam dan putih dengan motif bintang. Model dan corak model ini lain dari kebiasaan yang biasa terdapat di pasaran dan tapak kasut ini kelihatan seperti masih baru. Untuk peminat/pengumpul kasut Converse di serata ceruk rantau, dapatkan segera kerana model jenis ini tidak lagi dikeluarkan !!

Harga: RM 130.00

kasut-bintang-allstar-conversekasut-bintang-allstar-converse
Category: IRON MAIDEN - baju
Posted by: jimbit
6) Jenis: Baju Iron Maiden "El Dorado"
GSM: 190 - baju SUPER PREMIUM
material fabrik: 100% kapas Belcoro (dicetak atas baju TERBAIK jenama Fruit of The Loom USA)
Jenis cetakan: Plastisol menggunakan dakwat PREMIUM Rutland USA

saiz: S, M, L, XL, XXL, XXXL
warna: putih

Keterangan: Baju ini dikeluarkan sebagai penghormatan dan memperingati kumpulan muzik lagenda Iron Maiden yang telah berdekad lamanya. Grafik dengan cetakan WARNA PENUH ini menggunakan dakwat cetak PREMIUM terbaik dari Rutland USA dengan teknik cetakan Plastisol yang dikira terbaik dan teliti. Grafik ini direka oleh Anthony Dry untuk kulit album Iron Maiden "The Final Frontier" dan ia berdasarkan komik EC yang popular di era 1950an. Fabrik baju ini adalah tebal dan berkualiti tinggi, warna baju dan cetakan tidak mudah luntur / tidak pudar walau dibasuh menggunakan tangan atau mesin basuh. Baju ini sangat disyorkan untuk peminat grafik animasi yang nampak "ganas" dan "teliti" serta peminat muzik Iron Maiden di era kegemilangan mereka ! Dapatkan ia hari ini sebelum anda menyesal tak sudah !

Harga: RM 59.00

baju-iron-maiden-el-do-radobaju-iron-maiden-el-doradobaju-iron-maiden-el-dorado
Category: CONVERSE - poster
Posted by: jimbit
1) Jenis: Poster pelbagai kasut CONVERSE
Ukuran: 88 x 59.6 sentimeter
material: kertas permukaan kasar yang berkilat

Keterangan: Ini adalah poster yang memaparkan pelbagai keluaran dan model kasut Converse dari keluaran pertama pada tahun 1917 sehingga keluaran hari ini, ia memaparkan gambar dan iklan Converse Chuck Taylor dan beberapa lagi model lain. Poster ini dibuat khusus untuk peminat dan pengumpul barangan Converse dan ia wajib menjadi simpanan peribadi anda sama ada untuk di tampal di dinding rumah / premis perniagaan. Ini adalah poster yang jarang didapati di pasaran dan RARE, dapatkan segera hari ini, stok TERHAD !!

Harga: RM 50.00

poster-converseposter-converse