/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for March 2016
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau memburu hitam BUCK
model: 0119BKS-B SPECIAL
Buatan: USA
Panjang keseluruhan: 11.5 inci
Panjang bilah: 6 inci
tebal bilah pisau: 4.44 milimeter
Berat: 213.5 gram
Material: Besi 420HC
kekerasan bilah: 58 Rockwell
Material sarung: Kulit asli
Jenis pemegang: Phenolic (sejenis bahan organik)
Warna: hitam & krom


Keterangan: Ini adalah pisau dari model yang mendapat sambutan hangat keluaran BUCK. BUCK adalah salah sebuah syarikat pembuat pisau memburu terulung dari Idaho USA semenjak tahun 1902. Pisau ini adalah jenis full tang dan dengan sekilas pandang warna hitam pada hulu & sarung kulitnya kelihatan elegan dengan struktur rekabentuk yang kelihatan tegap, kemas & solid. Bilahnya telah sediakala tajam dan proses mengasah mata pisau dari besi jenis 420HC ini begitu mudah sebenarnya. Buatannya cukup kemas dan teliti dari pekerja mahir Amerika. Ia terbaik untuk kegunaan aktiviti luar; mendaki gunung/memancing/berkhemah/berkayak/pemandu 4WD dan disarankan buat peminat senjata di serata ceruk rantau milikilah BUCK demi menunjukkan kejantanan anda di persada antarabangsa !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-buck-119-usapisau-buck-119-usapisau-buck-119-usa
Posted by: jimbit
Setelah melalui pelbagai halangan dan perjalanan jauh merentas darat & laut, akhirnya tiba jua ke bumi Malaysia pisau jenama lagenda F.HERDER atau dipanggil pisau cap garpu / cap daun terup. Di impot terus dari kampung halamannya di Solingen, Jerman. Pisau dari jenama terulung dan cukup tajam ini boleh digelar "Ibu segala pisau impot". Kami mahu anda merasai kejituan dan ketajaman besi dari "kota pisau" Solingen Jerman !!! NANTIKAN KEMUNCULAN IKLAN DI LAMAN WEB KAMI YA ......... ! ! ! !

pisau-cap-garpu-f.herder-solingenpisau-cap-garpu-f.herder-solingenpisau-cap-garpu-f.herder-solingen

Posted by: jimbit
Salah seorang pelanggan kami berkongsi video dengan menunjukkan ketajaman mata pisau daging keluaran Okapi selepas di asah. Pisau jenama Okapi dikeluarkan semenjak tahun 1902 di Jerman dan ia telah memindahkan kilang pengeluarannya ke Afrika Selatan bermula tahun 1988 sehingga ke hari ini. Okapi merupakan pisau lagenda yang terkenal berabad lamanya di Nusantara dan di wilayah jajahan Jerman di Afrika.

Rujuk video di:

https://www.youtube.com/watch?v=12O1Hg2eSAA&feature=youtu.be

video-pisau-okapi-jerman
Posted by: jimbit
1) Jenis: topi pemandu trak SCANIA
model: 2255052
Warna: hitam/putih
Negara ASAL pengeluar: SCANIA Sweden

Keterangan:Ini adalah topi berjaring pemandu khas dibuat untuk pemandu lori / kenderaan berat jenama SCANIA, juga TERBAIK buat peminat / pengikut / pengumpul koleksi barangan SCANIA. Boleh dipakai semasa memandu, beriadah dan melindungi kepala anda dari panas / embun.
Produk ekslusif yang diimpot khas dari ibu pejabat Scania Sweden. Produk berkualiti tinggi dari Eropah yang tiada di pasaran rantau ini, disyorkan untuk peminat barangan "RARE" !!

Harga: (STOK TELAH HABIS!)

topi-pemandu-kingofroad-scaniatopi-pemandu-kingofroad-scaniatopi-pemandu-kingofroad-scania

1) Jenis: Lampu suluh SCANIA
Model: 2190400
Warna lampu: lampu putih
Ukuran: 12.5 x 3 x 5 sentimeter
Material: Aluminium
Warna: hitam
Jenis mentol: LED
Bateri: 3 biji bateri saiz AAA (diberi percuma!)
Negara ASAL pengeluar: SCANIA Sweden

Keterangan: Ini adalah lampu suluh LED ekslusif dibuat untuk pemandu lori / kenderaan berat jenama SCANIA, juga TERBAIK buat peminat / pengikut / pengumpul koleksi barangan SCANIA. Lampu suluh ini mempunyai tulisan Scania padanya dan sesuai buat mereka yang terlibat dengan aktiviti lasak di hutan belantara yang gelap dan penuh onak dan duri. Sesuai juga untuk mereka yang bekerja di sektor pengangkutan/perkapalan/bengkel, digunakan ketika kerja pemunggahan kargo di persekitaran berkabus/gelap/hutan belantara/bangunan.

Produk ekslusif yang diimpot khas dari ibu pejabat Scania Sweden. Produk berkualiti tinggi dari Eropah yang tiada di pasaran rantau ini, disyorkan untuk peminat barangan RARE !!

Harga: (STOK TELAH HABIS!)

lampu-suluh-scanialampu-suluh-scanialampu-suluh-scania
Posted by: jimbit
1) Jenis: topeng muka / balaclava taktikal
Model: 333005BK
Material: nylon polimer Nomex (nipis & ringan)
Ukuran: 18 inci panjang
Saiz: -
Warna: hitam
Keistimewaan: Tahan api / haba sehingga 426 celcius, tidak gatal untuk cuaca panas

Keterangan: Ini adalah topeng muka ASLI taktikal gred tentera keluaran Blackhawk USA, salah satu pengeluar terkemuka peralatan taktikal & ketenteraan yang diasaskan oleh Mike Noell (bekas tentera elit US Navy SEAL). Ia dibuat khusus untuk kegunaan anggota polis / tentera semasa tugas taktikal / peperangan untuk perlindungan terutama pada bahagian kepala & leher. Ini bukan topeng muka biasa kerana fabriknya dari jenis polimer NOMEX adalah tahan api sehingga 426 celcius dan pemakainya tidak mengalami kegatalan pada kulit walau dipakai ketika cuaca panas terik atau dipakai bersama topi keledar. Topeng muka ini dibekalkan kepada tentera US, polis dan anggota elit seluruh dunia. Topeng muka ini juga sangat sesuai dipakai oleh penunggang motorsikal, pemandu jentera berat/kenderaan, pekerja industri, mereka yang terlibat dengan aktiviti luar. BLACKHAWK telah diyakini di seluruh dunia, mengapa tidak anda ??

Harga: RM 99.00

topeng-muka-balaclava-blackhawktopeng-muka-balaclava-blackhawktopeng-muka-balaclava-blackhawk
Category: SMITH&WESSON - jam
Posted by: jimbit
1) Jenis: Jam tangan "FIREFIGHTER" Smith & Wesson
Model: SWW-455F
Ukuran permukaan jam: 4 sentimeter
Material tali jam: Nylon
Material jam: besi tahan karat & plastik
Warna: hitam
Ketahanan air: 30 meter (tidak sesuai untuk aktiviti menyelam / seumpamanya!)

Keterangan: Jam ini adalah ASLI, dihasilkan dengan kerjasama antara Smith & Wesson dan Campco. Smith & Wesson adalah salah sebuah syarikat pengeluar senjata api terkemuka dari USA sejak 1852 yang berpangkalan di Springfield, Massachusetts. Ini adalah jam versi yang dibuat istimewa untuk dipakai oleh anggota bomba / mereka yang bertugas sebagai anggota penyelamat. Warna merah pada permukaan jam menyerlahkan gaya si pemakai dari jenama Smith & Wesson ini.

Jarumnya akan bersinar di dalam gelap (selepas didedahkan sementara kepada sumber cahaya) dan ia mempunyai fungsi kalendar.
Jam ini didatangkan dengan cermin kalis calar, tali jenis nylon dengan pelekat velcro yang tampak unik dan "stylo" buat si pemakai. Jam ini disyorkan untuk kegunaan anggota keselamatan, penguatkuasa (Polis/APMM/RELA/Tentera/Imigresen/SMART/JPJ) dan juga peminat barangan taktikal / mereka yang terlibat dengan aktiviti luar. Anda mencari jam dari jenama unik dan nampak ringkas ? Mengapa tidak cuba Smith & Wesson hari ini ???

Harga: RM 522.00

jam-tangan-firefighter-smith&wessonjam-tangan-firefighter-smith&wessonjam-tangan-firefighter-smith&wesson
Posted by: jimbit
1) Jenis: Topi pemandu ala tentera SCANIA
model: 2086343
Warna: hijau
Material: 100% fabrik kapas
Saiz: -
Negara ASAL pengeluar: SCANIA Sweden


Keterangan: Ini adalah topi ala tentera khas dibuat untuk pemandu lori / kenderaan berat jenama SCANIA, juga TERBAIK buat peminat / pengikut / pengumpul koleksi barangan SCANIA. Boleh dipakai semasa memandu, beriadah dan melindungi kepala anda dari panas / embun. Ia mempunyai pelekat pada belakang topi jenis velcro dan boleh di laras mengikut saiz kepala si pemakai.

Produk ekslusif yang diimpot khas dari ibu pejabat Scania Sweden. Produk berkualiti tinggi dari Eropah yang tiada di pasaran rantau ini, disyorkan untuk peminat barangan "RARE" !!

Harga: (STOK TELAH HABIS!)

topi-tentera-scaniatopi-tentera-scaniatopi-tentera-scania

2) Jenis: beg galas kecil SCANIA
model: 2080576
Ukuran: 36 x 26 x 17 sentimeter
Warna: biru
Negara ASAL pengeluar: SCANIA Sweden

Keterangan: Ini adalah beg galas bersaiz kecil khas dibuat untuk pemandu lori / kenderaan berat jenama SCANIA, juga TERBAIK buat peminat / pengikut / pengumpul koleksi barangan SCANIA. Beg ini mempunyai logo Scania pada bahagian belakang dan hadapannya yang dijahit bersulam dengan kemas. Berguna semasa memandu, beriadah, membeli belah dan mengisi barangan peribadi pemandu.

Produk ekslusif yang diimpot khas dari ibu pejabat Scania Sweden. Produk berkualiti tinggi dari Eropah yang tiada di pasaran rantau ini, disyorkan untuk peminat barangan RARE !!

Harga: (STOK TELAH HABIS!)

beg-galas-scaniabeg-galas-scaniabeg-galas-scaniaPosted by: jimbit
1) Jenis: Model lori kargo p250 SCANIA
model: 2245069
Skala: 1:25
saiz: 37.4 X 10.3 X 15.5 sentimeter
warna: biru dan putih
Buatan: FINLAND

Keterangan: Ini adalah model lori kargo SCANIA dari jenis P250 dengan 6 tayar. Ini merupakan model lori berskala 1:25 yang dipasarkan oleh SCANIA Sweden secara rasmi dan dibuat oleh Emek-Muovi Oy dari FINLAND. Ia sangat disyorkan untuk PEMINAT TEGAR lori/kenderaan SCANIA dan TERBAIK buat pengikut / pengumpul koleksi barangan SCANIA. Model ini boleh dijadikan hadiah untuk yang tersayang / hiasan di rumah / pejabat anda atau sebagai permainan untuk kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas. Spesifikasi lori kargo ini dibuat dengan teliti dengan kualiti terbaik dari Eropah.

Produk ekslusif ini diimpot khas dari ibu pejabat Scania Sweden, pengeluar kenderaan berat Eropah. Ini adalah model lori berkualiti dari Eropah yang tiada di pasaran rantau ini, disyorkan untuk peminat barangan "RARE" !!

Harga: RM 130.00

lori-kargo-scania-p250lori-kargo-scania-p250lori-kargo-scania-p250