/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for April 2016
Posted by: jimbit
1) Jenis: Gunting kain F.HERDER
model: 1107L21,00
panjang: 21 cm atau 8.26 inci
material: besi karbon 80Cr1
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Gunting kain ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN. Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Gunting ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Gunting ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong fabrik/kulit tebal/nipis. Ia sangat tajam dan merupakan gunting kain terbaik dari Jerman disyorkan untuk tukang jahit / pereka pakaian / mereka yang berhempas pulas menyiapkan tempahan pakaian pelanggan. Tukang jahit, surirumah, pereka fesyen, tukang kasut, pelajar bidang senireka, peminat pisau/gunting disyorkan memilikinya kerana ia adalah RARE dan sangat jarang didapati di pasaran hari ini !!

Harga: RM 165.00 - seunit (TIADA LAGI !)

gunting-kain-cap-garpu-f.herder-solingengunting-kain-cap-garpu-f.herder-solingengunting-kain-cap-garpu-f.herder-solingen
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau dapur & roti F.HERDER
model: 0317-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu (tidak diketahui jenis)
warna pemegang: coklat cerah
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau dengan bilah bentuk belati klasik ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong buah, sayur, ikan, daging, roti / makanan & untuk kerja di dapur . Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. Produk berkualiti dari jenama lagenda tertua !!

Harga: (TIADA STOK!)

pisau-roti-hulu-kayu-f.herder-solingenpisau-roti-hulu-kayu-f.herder-solingenpisau-roti-hulu-kayu-f.herder-solingen
Posted by: jimbit
Saksikan video pendek pengenalan pisau sembelih jenis "hidung lembu" buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH dari Solingen, Jerman. Terkenal dengan panggilan pisau cap garpu / cap spade / cap speed. Ketajaman melampau !

https://www.youtube.com/watch?v=Lng7Vkjaapw

pisau-sembelih-f.herder-cap-garpu-solingenPosted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah kulit F.HERDER
model: 8675-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah kulit ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berabad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Ia memulakan perusahaan semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah kulit haiwan; kerbau, lembu, kambing, rusa, kijang, kibas, pelanduk, landak, unta, kuda dan cukup TERBAIK buat pengusaha/penyembelih di ladang ternakan/pusat sembelihan haiwan. Ia SANGAT DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk Nusantara. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Jangan berlengah lagi, cubalah hari ini pisau TERBAIK Jerman ini !!

Harga: (TIADA STOK !)

pisau-lapah-kulit-f.herder-cap-garpupisau-lapah-kulit-f.herder-cap-garpupisau-lapah-kulit-f.herder-cap-garpu


1) Jenis: Pisau daging & ikan F.HERDER
model: 8670-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau dengan bilah sedikit condong (mudah lentur) ini adalah untuk tugas menghiris daging & ikan (fillet), ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong serta hasil laut. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. Ingat F.HERDER, ingatlah "RARE" !

Harga: (TIADA STOK !)

pisau-daging-ikan-f.herder-cap-garpupisau-daging-ikan-f.herder-cap-garpupisau-daging-ikan-f.herder-cap-garpu


1) Jenis: Pisau daging lurus F.HERDER
model: 8654-21,00
panjang: 21 cm atau 8.26 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau dengan bilah lurus ini adalah untuk tugas menghiris daging, ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong atau bahan makanan lain. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER lambang keaslian pisau Solingen !!

Harga: (TIADA STOK !)

pisau-daging-21cm-f.herder-solingenpisau-daging-21cm-f.herder-solingenpisau-daging-21cm-f.herder-solingen

1) Jenis: Pisau lapah lurus F.HERDER
model: 8685-15,50
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah dengan bilah lurus ini adalah untuk tugas menghiris daging, ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong atau bahan makanan lain. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang "RARE" dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER simbol keaslian produk Solingen !!

Harga: (TIADA STOK !)

pisau-daging-lurus-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-daging-lurus-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-daging-lurus-6inci-cap-garpu-f.herder
Posted by: jimbit
Ditayangkan disini video untuk tatapan anda, salah 1 model gunting kain lagenda keluaran Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN. Ia cukup tajam dan diperbuat dari besi yang tampak "solid" dan utuh. Sila klik gambar atau alamat laman web di bawah. Saksikan !!

https://www.youtube.com/watch?v=kyaPioH4CAI

20160407-gunting-kain-f_herder-cap-garpu00.jpg
Posted by: jimbit
2) Jenis: lencana "SPADE" 5.11
model: 81025
warna: hijau & coklat
material: nylon
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Lencana / patch dengan bentuk daun terup ini dikeluarkan oleh pengeluar barangan taktikal 5.11, ia adalah ASLI. Lencana ini bertulis 5.11 dengan rekanbentuk yang stylo dan tampak ringkas ! Ia untuk ditampal / dijahit pada apa saja produk 5.11 sama ada beg, jaket, topi dan sebagainya dan didatangkan dengan pelekat velcro pada bahagian belakangnya. Dapatkan ia hari ini juga di kala senang !!

(STOK HABIS !)

lencana-spade-5.11lencana-spade-5.11lencana-spade-5.112) Jenis: lencana pistol "45 words" 5.11
model: 81023
warna: hitam
material: plastik
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Lencana / patch dengan bentuk pistol ini dikeluarkan oleh pengeluar barangan taktikal 5.11, ia adalah ASLI. Lencana ini bertulis kata-kata pembakar semangat untuk anda semasa menjalani kehidupan seharian yang sukar dan penuh pancaroba pada akhir zaman ini !! Ia untuk ditampal / dijahit pada apa saja produk 5.11 atau di mana sahaja yang anda mahukan dan didatangkan dengan pelekat velcro pada bahagian belakangnya. Jangan tunggu sehingga kehabisan ye !

Harga: (STOK HABIS !)

lencana-patch-45-words-5.11lencana-patch-45-words-5.11lencana-patch-45-words-5.11
Posted by: jimbit
1) Jenis: Sarung tangan taktikal 5.11
model: 59352 (Scene One)
saiz: XL
warna: hitam
material fabrik: neoprene & kulit sintetik (TPR)
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: China

Keterangan: Sarung tangan taktikal 5.11 ini adalah ASLI, model "Scene One" ini dihasilkan dengan kerjasama antara 5.11 USA dengan syarikat Ironclad yang merupakan antara pengeluar sarung tangan terkemuka untuk sektor industri dan sukan lasak dari USA. Sarung tangan 5.11 ini dibekalkan kepada tentera US / pihak berkuasa di serata dunia. Model sarung tangan ini adalah untuk pelbagai fungsi sama ada tugas semasa operasi taktikal CQC (close quarter combat) ketika mengendalikan senjata api, memandu kenderaan, menunggang motorsikal, mendaki gunung, berbasikal, motocross, aktiviti lasak, memandu kereta, membuat kerja di bengkel, semasa bekerja di ladang, pengendalian kenderaan berat; lori, jentolak, kren dan juga di dalam gudang atau untuk kegunaan pihak berkuasa (Polis/Tentera/JPJ/JPA/Imigresen/APMM).

Pada bahagian tapak tangan & ibu jari dilapisi "Duraclad" / kulit sintetik TPR jenis lasak untuk memberi perlindungan terbaik membuatkan si pemakai tangkas dalam mengendalikan sesuatu. Sarung tangan ini merupakan jenis PREMIUM dan menepati kehendak mereka yang inginkan sarung tangan pelbagai fungsi untuk tugas seharian.

Harga: RM 212.00

Untuk pesanan klik: https://niaga.ded1.net/product/1-jenis-sarung-tangan-taktikal-5-11/

sarung-tangan-taktikal-scene-5.11sarung-tangan-taktikal-scene-5.11sarung-tangan-taktikal-scene-5.11