/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Category: SOG - parang
Posted by: jimbit
1) Jenis: parang hutan SOG
model: F03TN-CP
Panjang: 9.5 inci (panjang bilah)
Panjang keseluruhan: 15.3 inci

Berat: 396.89 gram
Material pemegang: Polimer Kraton
Material: Besi 8CR13MOV
kekerasan bilah: 56 - 58 Rockwell
Warna: hitam
Keluaran: SOG Specialty Knives, Lynnwood, USA

Keterangan: Parang hutan yang digelar Jungle Primitive ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh SOG Specialty Knives yang berpangkalan di Lynnwood, USA. Jenama produk SOG diguna oleh pasukan komando US Navy Seal, dimana pada asalnya SOG mendapat ilham semasa era perang di Vietnam dahulu. Parang ini boleh dikira bersaiz pendek, didatangkan dengan sarung nylon, hulunya diperbuat dari polimer khas Kraton yang merupakan antara bahan terkuat dan kemas sewaktu digenggam.

Ia terbaik sebagai senjata ikhtiar hidup terutama semasa anda berada di hutan belantara. Bilahnya mempunyai bahagian bergigi pada bahagian atas, mata parang ini cukup tajam dari besi 8CR13MOV. Parang yang DISYORKAN untuk mereka yang gemar aktiviti luar; memburu, mendaki gunung, berkhemah, memancing ikan, pemikat burung, pencari hasil hutan atau boleh disimpan dirumah, disyorkan untuk pengumpul pisau RARE dan koleksi.

Harga: RM 444.00

Untuk pesanan klik: https://niaga.ded1.net/product/pisau-hutan-sog/

nullnullnull


Category: SOG - parang
Posted by: jimbit
1) Jenis: parang tebas SOG Sogfari
model: MC02-N
Panjang: 18 inci (panjang bilah)
Panjang keseluruhan: 24 inci
Berat: 521 gram

Material pemegang: Polimer "Kraton"
Material: Besi 3CR13
kekerasan bilah: 52 - 53 Rockwell

Warna: hitam
Keluaran: SOG Specialty Knives, Lynnwood, USA

Keterangan: Parang panjang ASLI ini dikeluarkan oleh SOG Specialty Knives yang berpangkalan di Lynnwood, USA dan dibuat di kilangnya di China. Jenama produk SOG diguna oleh pasukan komando US Navy Seal, dimana pada asalnya SOG mendapat ilham semasa era perang di Vietnam dahulu.Hulu parang ini diperbuat dari polimer khas "Kraton" yang merupakan antara bahan terkuat dan kemas sewaktu digenggam, manakala sarungnya diperbuat dari nylon. Bilahnya cukup tajam dari besi jenis 3CR13 bersalut sejenis lapisan hitam khas manakala bahagian atasnya pula mempunyai mata gergaji. Parang ini dibuat khusus untuk kegunaan di hutan untuk tugas menebas ranting / semak samun. Ia terbaik untuk mereka yang gemar aktiviti luar; memburu/mendaki/berkhemah/memancing/pemikat burung/pencari hasil hutan atau boleh disimpan dirumah, disyorkan untuk pengumpul parang RARE dan koleksi.

Harga: RM 214.00 (TIADA LAGI STOK !)


parang-sog-sogfariparang-sog-sogfariparang-sog-sogfari