Syabas pasukan elit Polis Diraja Malaysia VAT 69 kerana memilih produk taktikal terbaik dari 5.11 !! Beberapa anggota VAT 69 memakai pakaian seragam baru bersama kasut but XPRT 2.0 Urban 5.11 dengan talipinggang BLACKHAWK! Kasut model ini merupakan kasut rasmi untuk semua anggota VAT 69 bermula tahun 2015...

pdrm-vat69-kasut-5.11kasut-but-xprt2_0-urban-5.111) Jenis: kasut ABR Trainer 5.11
Model: 16004
saiz: US 9.5R -- untuk kaki kurus
warna: hitam
material: nylon tahan lasak, kulit sintetik, alas dalam jenis Ortholite X40 (penyerap hentak/penstabil kaki terbaik !)

Keterangan: Kasut ABR Trainer 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia merupakan model yang cukup POPULAR di kalangan penggiat sukan lasak / pelari rentas desa. Fabrik luaran kasut ini adalah jenis nylon bersulam yang tahan lasak dan cukup RINGAN. Keseluruhan fabrik pada kasut adalah jenis tahan pada lelasan yang membuatkan struktur kasut kekal utuh walau dipakai dalam pelbagai situasi. Alas dalaman kasut menggunakan teknologi Ortholite X40 yang mana cukup selesa dan memberi keanjalan pada kaki lebih 40%.
Ia sangat disyorkan untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung/berkhemah/pelari jarak jauh/pengembara/pemandu trak 4x4. Tapak kasut ini adalah TIDAK LICIN pada permukaan basah dan ia memberi perlindungan terbaik pada kaki anda setiap masa walau dipakai sehari suntuk sehingga 24 jam !!
Jika anda mahukan produk premium bersama aura taktikal yang hebat, cubalah ia hari ini !

Harga: RM 659.00

nullnullnullnull1) Jenis: kasut but berzip SPEED 3.0 5.11
Model: 12336
tinggi but: 8 inci
saiz: US 8, 9, 10 -- (jenis lebar)
warna: hitam
material: Ripstop nylon lasak, Kulit asli full grain, alas kaki "Ortholite"

Keterangan: Kasut but taktikal keluaran TERBARU ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Sesuai dengan namanya SPEED, ia direka agar si pemakai dapat bergerak tangkas dan aktif sepanjang masa di persekitaran yang berbagai rupa. Kasut ini diperbuat dari kulit asli TERBAIK yang dipanggil full grain disamping material lain ripstop nylon yang tahan lasak. Alas dalam kasut ini adalah dari teknologi "Ortholite" yang terbukti berkesan sebagai penyerap hentak / menyahkan kelembapan. Pada ruang dalam menggunakan teknologi "Agion" yang nyah bakteria / patogen jadi dapat mengelakkan bau yang tidak menyenangkan / jangkitan kuman akibat dipakai dalam jangkamasa yang lama. Corak bunga tapak kasut ini telah diperbaharui dengan menekankan untuk fungsi memanjat / mendaki di laluan sukar.
Kasut taktikal 5.11 telah terkenal dipakai oleh tentera US, Unit Penguatkuasa dan Polis di serata dunia termasuk unit tertentu PDRM Malaysia sendiri. Kasut ini tebal dan sangat tahan lasak tetapi sungguh RINGAN. Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa untuk dipakai harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Kasut but ini TERBAIK buat anggota penguatkuasa di Malaysia disamping mudah dibuka & dipakai ketika sebarang situasi kerana mempunyai ZIP di bahagian tepi kasut.
Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar pemandu trak 4x4, mendaki gunung/berkhemah/peminat barangan tentera dan taktikal. Tapak kasut but ini adalah TIDAK LICIN pada permukaan berminyak / basah dan ia memberi perlindungan terbaik pada buku lali dan kaki anda pada setiap masa. Ia juga mempunyai ruang kecil khas/poket pada bahagian luar untuk diletak pisau.

Harga: RM 533.00

kasut-but-taktikal-speed3_0-5.11kasut-but-taktikal-speed3_0-5.11kasut-but-taktikal-speed3_0-5.11


1) Jenis: kasut sukan taktikal Ranger 5.11
Model: 12308
saiz: US 8.5, US 10, US 10.5 -- jenis lebar
warna: hitam
material: Ripstop nylon tahan lasak, kulit "nubuck", polimer, Polyurethane, alas dalam jenis "Ortholite" (penyerap hentak/penstabil, menyah kelembapan, anti bakteria, sistem pengudaraan kaki terbaik !)

Keterangan: Kasut Ranger 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia merupakan sejenis kasut sukan taktikal yang cukup POPULAR di kalangan penggiat sukan lasak / pendaki gunung / pelumba lari. Fabrik kasut ini adalah tebal dan sangat tahan lasak tetapi sungguh RINGAN. Ia boleh dipakai ketika bersukan/jogging/gimnasium/bersantai dan ia kelihatan ringkas dan selesa untuk dipakai harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Istimewanya kasut ini, alas dalam kasut jenis "OrthoLite" dan material anti bakteria.
Ia sangat sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar pemandu trak 4x4, penunggang motorsikal, mendaki gunung/berkhemah/pelari jarak jauh/pengembara. Tapak kasut ini adalah TIDAK LICIN pada permukaan berminyak / basah dan ia memberi perlindungan terbaik pada kaki anda pada setiap masa walaupun dipakai sehari suntuk sehingga 24 jam ! Anda mungkin kelihatan hebat jika memakai kasut ini di hari Raya yang bakal menjelma nanti !

Harga: RM 389.00

kasut-sukan-taktikal-ranger-5.11kasut-sukan-taktikal-ranger-5.11kasut-sukan-taktikal-ranger-5.111) Jenis: kasut but XPRT 2.0 URBAN 5.11
Model: 12302
saiz: 10 US (lebar)
tinggi but: 6 inci
warna: Hitam
material: kulit HELCOR, suede, nylon ripstop dan Nubuck kalis air serta breathable

Keterangan: Kasut but XPRT 2.0 URBAN 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Kasut model ini merupakan model yang sama dipakai oleh unit elit Polis Diraja Malaysia VAT 69 bermula tahun 2015. Ini adalah antara model terbaru kasut yang mendapat sentuhan veteran tentera Kyle Lamb dari unit VTAC. Kasut ini dicipta untuk menyaingi kasut mendaki terbaik buatan Eropah. Kasut but XPRT 2.0 URBAN ini boleh diumpamakan model "TERAGUNG" kasut keluaran 5.11 yang dibuat menggunakan fabrik dan material TERBAIK !! Kasut ini juga dibuat supaya melindungi bahagian hadapan kaki dengan baik sekali. Kasut ini membuatkan pemakainya berasa sangat selesa, tangkas dan sungguh lasak dengan alas dalam jenis BI-FIT.
Ini adalah kasut kalis air tetapi ia tidak panas kerana materialnya memboleh pengaliran udara masuk. Bahagian atas kasut ini diperbuat/dilapisi dari bahan "neoprene" iaitu sejenis getah sintetik yang memberi perlindungan optimum pada buku lali dan kaki si pemakai untuk mengurangkan kecederaan.
Kasut but ini TERBAIK untuk semua anggota penguatkuasa di Malaysia (Polis, Tentera, JPJ, APMM, DBKL, SMART, Bomba, Imigresen, Kastam).
Ia juga sangat TERBAIK untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar; pemandu trak 4x4, pemandu kenderaan berat, mendaki gunung/berkhemah/peminat barangan tentera dan taktikal. Tapak kasut but ini adalah tidak licin pada permukaan berminyak/basah. Jika anda masih tercari-cari kasut but yang tahan lasak, ringan, selesa dan TERBAIK, model 5.11 XPRT 2.0 URBAN perlu disemat di sanubari anda !!

Harga: RM 1 103.00

kasut-but-xprt2.0-urban-5.11kasut-but-xprt2.0-urban-5.11kasut-but-xprt2.0-urban-5.11


3) Jenis: kasut but Taclite 6" Coyote 5.11
Model: 12030
saiz: 7, 8, 10, 12 US
tinggi but: 6 inci
warna: coklat cerah
material: Cordura nylon 1200D, EVA foam, suede

Keterangan: Kasut but Taclite 5.11 "Coyote" ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Polis di serata dunia. Fabrik kasut Taclite ini adalah tebal dan sangat tahan lasak tetapi sungguh RINGAN. Pada bahagian buku lali dan lidah kasut ini, ia diperbuat dari bahan jenis "EVA foam" yang mempunyai liang-liang kecil agar membolehkan pengaliran udara keluar dan masuk jadi ia menjadikan kaki si pemakai sentiasa sejuk dan kering saban waktu walau dipakai dalam tempoh yang lama. Pada bahagian dalam kasut ini dibuat dari bahan yang anti bakteria dan menyahkan kelembapan disamping penggunaan alas dalam menggunakan teknologi "Ortholite" yang terkenal dalam memberikan keselesaan terbaik pada tapak kaki, nyah bakteria, sistem pengudaraan lancar 100%.
Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa untuk dipakai harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung/berkhemah/peminat barangan tentera dan taktikal. Tapak kasut but ini adalah tidak licin pada permukaan berminyak /basah. Jika anda masih tercari-cari kasut but yang tahan lasak, selesa dan TERBAIK ketika keadaan panas dan lembap, model kasut 5.11 ini adalah disyorkan untuk anda !!

Harga: RM 540.00

kasut-but-taclite-coyote-5.11kasut-but-taclite-coyote-5.11kasut-but-taclite-coyote-5.11