/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Category: Pisau dapur jepun
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "Gyuto" FUJII HAMONO
panjang: 17.5 cm atau 6.88 inci (bilah)
logam bilah: besi Yasugi
kekerasan bilah: 60 Rockwell
pemegang: kayu Mahogany Jepun
Buatan: Fuji Cutlery Co. Ltd, Sakai-ku, JEPUN

Keterangan: Pisau dapur dari jenis "GYUTO" ini dibuat di wilayah yang pada asalnya melahirkan ramai tukang pembuat pedang samurai dan katana sejak beratus tahun lampau sehingga ia dihapuskan pada 1870an oleh Empayar Meiji selaras dengan dasar pemodenan Jepun. FUJII HAMONO terkenal dengan produk berkualiti mereka terutamanya pisau dapur yang dibuat dalam skala kecil Industri Kecil Sederhana di wilayah Sakai.

Pisau dengan tulisan kanji Jepun bersama ukiran manusia pada bilahnya memberitahu secara simbolik tentang kedatangan awal penjajah Eropah ke Jepun. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, khusus dan terbaik untuk kerja memotong / menghiris bawang, sayur, daging, buah dan sebagainya. Dibuat untuk kegunaan mereka di dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel / restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau yang mendambakan pisau dari tukang pandai besi konvensional Jepun. Jadikan ia khazanah AGUNG anda sehingga ke penghujung nyawa !!

Harga: RM 389.00

Untuk pesanan klik: https://niaga.ded1.net/product/fujii-hamono-pisau-dapur-gyuto-sakai-jepun/

nullnullnull

Category: Pisau dapur jepun
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur NAKIRI Tojiro
Model: F-949
panjang: 30.5 cm (panjang keseluruhan), 16.5 cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium tahan karat
berat: 140 gram
pemegang: kayu pohon Magnolia jepun
Buatan: TOJIRO Company Limited, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah pisau dapur jenis NAKIRI keluaran TOJIRO Jepun. Syarikat asal TOJIRO Company Limited ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau NAKIRI ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi pada bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras (besi molybdenum vanadium) dan lapisan luaran (besi tahan karat lembut).

Pisau ini terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mengupas sayur, buah & makanan. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel & restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Tojiro Nakiri, sesungguhnya buat mereka yang mengagumi seni pisau dari negara matahari terbit !

Harga: RM 348.00

Untuk pesanan klik: https://niaga.ded1.net/product/tojiro-pisau-dapur-nakiri-jepun/

nullnullnullnull
Category: Pisau dapur jepun
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "gyuto" Tojiro
Model: F-258-BK
panjang: 41 cm (panjang keseluruhan), 27cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium
pemegang: elastomer resin anti bakteria (sejenis getah polimer)
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah pisau siri moden keluaran Fujitora Jepun dari jenis "GYUTO". Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM dengan hulu plastik resin yang dapat mengurangkan tekanan pada jari & tangan semasa melakukan kerja, dikhususkan buat mereka yang mengagumi ketelitian seni tukang besi Jepun. Ia terbaik untuk kerja di dapur; memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Pisau ini menepati spesifikasi HACCP, anda mencari pisau buatan Jepun yang TAJAM umpama pisau cukur ? Ya ini jawapannya !

HARGA: RM 280.00

nullnullnullnull
Category: Pisau dapur jepun
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau damascus santoku KIKUICHIMONJI
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (bilah)
material bilah: besi damascus & VG-super funmatu haisu tahan karat
lapisan besi damascus: 63 lapisan

kekerasan bilah: 58 - 60 Rockwell
jenis bilah: besi penuh / "Full Tang"
pemegang: plastik Polyoxymethylene (POM)
Buatan: Cutlery Kikuichimonji Ltd., Kyoto, JEPUN

Keterangan: Ini merupakan pisau dapur dari bilah jenis "DAMASCUS" dari jenama KIKUICHIMONJI, perusahaan yang diasaskan sejak kebangkitan pemerintahan Meiji pada tahun 1870an di wilayah Kyoto. Model ini mendapat inspirasi dari bilah pedang Damascus yang cukup terkenal semasa kurun ke 3 - 4 Masehi di kota Damsyik atau Damascus, Syria (kota tertua dunia !). Teknologi MISTERI silam menempa/menyepuh besi sebenar DAMASCUS walau bagaimanapun telah lenyap semenjak tahun 1700 lampau dan sehingga ke hari ini tiada yang mengetahui dengan tepat cara pembuatan pada zaman itu. Besi jenis damascus mempunyai corak yang cukup indah seumpama aliran air dan awan larat yang menghiasi corak pada bilah besinya. Besinya disepuh & dilapisi dengan beberapa jenis besi sehingga menghasilkan corak sedemikian.
Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, khusus dan terbaik untuk kerja memotong / menghiris bawang, sayur, daging, buah dan sebagainya. Dibuat untuk kegunaan mereka di dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel / restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau yang mendambakan pisau dari bilah DAMASCUS. Jadikan ia khazanah AGUNG anda sehingga ke penghujung nyawa !!

Harga: RM 753.00

nullnullnullnull
Category: Pisau dapur jepun
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau kecil MASAHIRO
Model: 11046
panjang: 12 cm (bilah)
material bilah: besi tahan karat AUS8

berat: 50 gram
pemegang: kayu anti kuman
Buatan: Masahiro Co. Ltd., Seki, JEPUN

Keterangan: Ini merupakan pisau kecil dari jenama MASAHIRO, perusahaan mereka diasaskan pada tahun 1932 oleh Hattori Ichiichi berpusat di wilayah Seki. Produk mereka dibuat di wilayah pergunungan Seki, sebuah kota yang terkenal dalam pengeluaran pedang samurai terbaik dan dipanggil "Kota Pisau" Jepun. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, khusus dan terbaik untuk kerja memotong / menghiris bawang, sayur, daging, buah dan sebagainya. Dibuat untuk kegunaan mereka di dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel / restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Dapatkan pisau berkualiti dari wilayah kota pisau Seki hari ini juga !

Harga: RM 214.00

nullnullnullnull


1) Jenis: pisau kecil SAKAI TAKAYUKI
Model: 1512
panjang: 12 cm (bilah)
material bilah: besi karbon SK "Kougu"
berat: -
pemegang: plastik Polyoxymethylene (POM)
Buatan: Aoki Hamono Seisakusho Co.,Ltd., Sakai, JEPUN


Keterangan: Ini merupakan pisau kecil dari jenama SAKAI TAKAYUKI, jenama yang diasaskan pada tahun 1948 di Sakai, Jepun. Wilayah Sakai masih terdapat ramai pelapis tukang besi/pisau, ia dikenali dengan pengeluaran pisau & katana yang berkualiti di Jepun sejak 600 tahun silam.
Pisau ini mempunyai bilah jenis "besi penuh" / FULL TANG. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, khusus dan terbaik untuk kerja memotong / menghiris bawang, sayur, daging, buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel / restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Sakai Takayuki ---- hanya yang terbaik dari negara matahari terbit !!

Harga: RM 266.00

nullnullnullnull
Category: Pisau dapur jepun
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "Deba" Tojiro
Model: FU-1054
panjang: 31 cm (panjang keseluruhan), 16.5 cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium tahan karat
berat: 275 gram
pemegang: kayu pohon Magnolia jepun
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah pisau dapur jenis "DEBA" keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau DEBA ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras dan lapisan luar. Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris ikan & daging dan sebagainya.
Besi pisau ini dibakar, dicanai dan dihasilkan dengan pertukangan tangan yang teliti oleh tukang yang terbaik dari Jepun. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau.

Harga: RM 366.00

nullnullnullnull
Category: Pisau dapur jepun
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "Deba" Tojiro - 2 lapis
Model: F-903
panjang: 33.5 cm (panjang keseluruhan), 18cm (bilah)
material bilah: besi "Shirogami" atau "besi putih" 2 lapisan
berat: 290 gram
pemegang: kayu pohon Oak
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri "SHIROGAMI" dengan hulu kayu OAK dan 2 lapisan besi keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau DEBA ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras dan lapisan luar. Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris ikan & daging dan sebagainya.
Mata bilahnya disyorkan agar diminyakkan selalu selepas digunakan atau jika tidak digunakan dalam jangka masa tertentu. Besi pisau ini dibakar, dicanai dan dihasilkan dengan pertukangan tangan yang teliti oleh tukang yang terbaik dari Jepun.
Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Untuk mereka yang mengagumi pisau Jepun & tukang besi terbaik Jepun, ini adalah pilihan tepat buat anda sejak pisau DEBA diperkenalkan pertama kali ketika era Shogun Tokugawa lebih 400 tahun silam !!

Harga: RM 419.00

pisau dapur "deba" tojiro jepunpisau dapur "deba" tojiro jepunpisau dapur "deba" tojiro jepun1) Jenis: pisau dapur "usuba" Tojiro
Model: F-942
panjang: 34.5 cm (panjang keseluruhan), 19.5 cm (bilah)
material bilah: besi putih "SHIROGAMI" (lapisan teras) dan besi lembut (2 lapisan)
berat: 210 gram
pemegang: kayu pohon Oak
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah pisau siri "Shirogami" dengan hulu kayu dengan 2 lapisan besi keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau dapur jenis "USUBA" ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi pada bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras (besi putih "SHIROGAMI") dan lapisan luaran (besi lembut). Pisau terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mengupas sayur, buah & makanan dan potongan unik Jepun; "katsuramuki". Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel / restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Tojiro ---- hanya yang terbaik dari negara matahari terbit !!

Harga: RM 382.00

nullnullnullnull

Category: Pisau dapur jepun
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur/hiris "sujihiki" Tojiro - siri berwarna
Model: F-254-BK
panjang: 40 cm (panjang keseluruhan), 27cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium
pemegang: elastomer resin anti bakteria (sejenis getah polimer)
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM dengan hulu plastik resin yang dapat mengurangkan tekanan pada jari & tangan semasa melakukan kerja, dikhususkan buat mereka yang mengagumi ketelitian seni tukang besi Jepun. Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Pisau ini menepati keperluan persekitaran HACCP, tercari-cari pisau buatan Jepun yang TAJAM laksana pisau cukur ? Ini untuk anda sesungguhnya !!

Harga: RM 280.00

pisau-dapur-tojiro-27cm-warnapisau-dapur-tojiro-27cm-warnapisau-dapur-tojiro-27cm-warna1) Jenis: pisau dapur "gyuto" Tojiro
Model: F-257-BK
panjang: 37.5 cm (panjang keseluruhan), 24cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium

pemegang: elastomer resin anti bakteria (sejenis getah polimer)
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM dengan hulu plastik resin yang dapat mengurangkan tekanan pada jari & tangan semasa melakukan kerja, dikhususkan buat mereka yang mengagumi ketelitian seni tukang besi Jepun. Ia terbaik untuk kerja di dapur; memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Pisau ini menepati spesifikasi HACCP, anda mencari pisau buatan Jepun yang TAJAM umpama pisau cukur ? Ya ini jawapannya !

Harga: RM 224.00

pisau-dapur-gyuto-tojiro-24cmpisau-dapur-gyuto-tojiro-24cmpisau-dapur-gyuto-tojiro-24cm
Category: Pisau dapur jepun
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "yanagiba" Tojiro - 2 lapis
Model: F-1056
panjang: 33.5 cm (panjang keseluruhan), 21cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium dan besi tahan karat (2 lapisan)

berat: 85 gram
pemegang: kayu pohon magnolia Jepun
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden dengan hulu kayu dengan 2 lapisan besi keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau dapur "YANAGIBA" ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi pada bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras (molybdenum vanadium) dan lapisan luaran (besi tahan karat).
Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris isi ikan, sotong, daging, makanan & seangkatannya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel / restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Pisau dambaan buat semua insan di dunia yang fana !!

Harga: RM 245.00

nullnullnullnull1) Jenis: pisau dapur "santoku" Tojiro - 2 lapis
Model: F-948
panjang: 30.5 cm (panjang keseluruhan), 17cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium dan besi tahan karat (2 lapisan)

berat: 125 gram
pemegang: kayu pohon magnolia Jepun
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden dengan hulu kayu dan 2 lapisan besi keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau "Santoku" ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras (molybdenum vanadium) dan lapisan luaran (besi tahan karat). Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Milki ia hari ini juga !!

Harga: RM 269.00

pisau-dapur-santoku-tojiropisau-dapur-santoku-tojiropisau-dapur-santoku-tojiro1) Jenis: pisau dapur/hiris Tojiro - siri berwarna
Model: F-253-BK
panjang: 37.5 cm (panjang keseluruhan), 24cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium
pemegang: elastomer resin anti bakteria (sejenis getah polimer)

Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM dengan hulu plastik resin mengurangkan tekanan pada jari & tangan, dikhususkan buat mereka yang mengagumi ketelitian seni tukang besi Jepun. Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Pisau ini menepati keperluan persekitaran HACCP, apa tunggu lagi ??

Harga: RM 222.00

pisau-dapur-24cm-tojiro-warnapisau-dapur-24cm-tojiro-warnapisau-dapur-24cm-tojiro-warna


1) Jenis: pisau dapur DEBA Tojiro - siri Shirogami
Model: F-904
panjang: 36.5 cm (panjang keseluruhan), 21cm (bilah)
material bilah: besi karbon reaktif Shirogami
berat: 385 gram
pemegang: kayu pohon magnolia Jepun
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah antara pisau dapur keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Demi semangat untuk mendapatkan ketajaman luar biasa serta mencipta "Tamahagane" iaitu besi asli khusus dalam salah satu campuran pedang samurai asli terbaik, maka terhasilnya produk ini.
Pisau ini apabila dipegang ia tampak berat dan kukuh. Ia khusus dan terbaik untuk kerja memotong / menghiris / membelah ikan / hasil laut serta tulangnya. Ia sangat TAJAM dan merupakan pisau terbaik di dapur terutama dalam penyediaan sashimi, sushi malah makanan lain. Pisau DEBA menjadi pilihan WAJIB untuk pekerja di dapur hotel/katering/restoran/pelajar di JEPUN. Pisau ini merupakan barang yang wajib dimiliki jika anda memuja hasil seni tukang besi dari negara Jepun.

Harga: RM 580.00

pisau-jepun-deba-tojiropisau-jepun-deba-tojiropisau-jepun-deba-tojiro